• دکل‌های حفاری سحر ۱ و ۲

    مجتبی محسنی

    دکل‌های حفاری سحر ۱ و ۲

    شانا _ گروه عکس: دکل‌های حفاری سحر ۱ و ۲ برای حفاری هشت حلقه چاه روی سکوی A۲۰ و A۲۱ میدان ابوذر فعال هستند که تاکنون پنج حلقه از این چاه‌ها تا ابتدای مخازن موردنظر حفاری و جداره‌گذاری شده و سه حلقه چاه هم تا پایان جداره‌گذاری ۱۳ و ۵ هشتم انجام شده است.

  • تأسیسات مجتمع نفت و گاز دورود ۳

    مجتبی محسنی

    تأسیسات مجتمع نفت و گاز دورود ۳

    شانا _ گروه عکس: میدان نفتی درود، از بزرگ‌ترین میدان‌های نفتی ایران، در جزیره خارک و شمال غربی خلیج فارس واقع شده‌ است. این گزارش عکس‌هایی از مجتمع نفت و گاز دورود ۳ است که سال ۸۲ به بهره‌برداری رسید و یکی از سه واحد تولید و فرآورش نفت و گاز این میدان به‌شمار می‌آید.

  • ساخت داخل؛ تولید ملی، افتخار ملی

    حسین ریاضی

    ساخت داخل؛ تولید ملی، افتخار ملی

    شانا _ گروه عکس: شرکت پالایش گاز فجر جم این روزها در حالی برای تولید پایدار گاز در فصل زمستان آماده است که کارکنان و متخصصان آن در کارگاه مرکزی و واحد خودکفایی هر روزه برای مهندسی معکوس و بومی‌سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز در این مجموعه در تلاش‌اند، به‌طوری که اکنون ۵۸۰ قطعه حساس داخلی‌سازی شده است.

  • بخش نخست فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان

    حسین ریاضی

    بخش نخست فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان

    شانا _ گروه عکس: بخش نخست گام دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز به عنوان عظیم‌ترین پروژه پالایشی کشور آماده بهره‌برداری است. در این پروژه بزرگترین واحد تقطیر خاورمیانه به اجرا درآمده و عظیم‌ترین تجهیزات پالایشی در کشور نصب شده است. در بخش دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان، کیفیت محصولات تولیدی پالایشگاه، به میزان قابل توجهی افزوده شده و میزان نفت کوره تولیدی کاهش خواهد یافت. ۱.۵ درصد از تولیدات جدید پالایشی در این پروژه، گاز مایع، ۲۲ درصد، نفت‌سفید و سوخت جت، ۲۱ درصد، نفتا و ۲۴ درصد، گازوئیل خواهد بود.

  • مرکز انتقال نفت نکا

    حسین ریاضی

    مرکز انتقال نفت نکا

    شانا _ گروه عکس: مرکز انتقال نفت نکا با وسعت حدود ۲۰ هکتار و با ارتفاع ۲۱ متری از سطح دریا، نخستین مرکز انتقال نفت خام در منطقه شمال است، در مرکز انتقال نفت نکا، نفت خام و همچنین فرآورده‌های نفتی دیگر از پایانه نفتی نکا به مرکز انتقال نفت ساری ارسال می‌شود.

  • روزهای پایانی تعمیرات اساسی پالایشگاه گاز پارسیان

    روزهای پایانی تعمیرات اساسی پالایشگاه گاز پارسیان

    شانا _ گروه عکس: پالایشگاه گاز پارسیان در سال ۱۳۸۲ با ظرفیت اسمی تولید روزانه ۸۲ میلیون مترمکعب گاز طبیعی گشایش یافت و دومین پالایشگاه گاز کشور است که تأمین ۱۲.۳ درصد از گاز مصرفی و ۹ درصد از سبد انرژی کشور را به‌عهده دارد. این پالایشگاه در شمال غربی لامرد و ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی مُهر در دشت میان آخرین رشته‌کوه‌های فلات ایران (زاگرس جنوبی) بر کناره بزرگراه لامرد - مُهر- عسلویه قرار گرفته و با مشعل‌هایی همیشه فروزان، نشانه‌ای از آغاز جنبش و توسعه در جنوب ایران است که با تکمیل عملیات تعمیرات اساسی در ۳۰ مهرماه امسال، برای تولید پایدار گاز طبیعی آماده شده است.

  • تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) شازند

    تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) شازند

    شانا _ گروه عکس: تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) شازند با مشارکت هزار و ۶۰۰ نیرو از متخصصان بومی استان مرکزی و شهرستان شازند انجام شد.

  • تولید ۵۰ درصد بنزین کشور در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، بزرگترین پالایشگاه خاورمیانه

    تولید ۵۰ درصد بنزین کشور در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، بزرگترین پالایشگاه خاورمیانه

    شانا _ گروه عکس: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به عنوان مدرن‌ترین پالایشگاه ایران و خاورمیانه در زمینی به مساحت ۷۳۰ هکتار در ۲۵ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است. ستاره خلیج‌فارس به‌عنوان بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی دنیا که می‌توان آن را به لحاظ استفاده از توانمندی متخصصان داخلی در اجرا و استفاده از تجهیزات تولید داخل، ایرانی‌ترین پالایشگاه کشور نامید، روزانه با دریافت ۴۲۰ هزار بشکه میعانات گازی باارزش میدان مشترک پارس جنوبی و تبدیل آن به فرآورده‌های سبک و باکیفیت، کشور را در مسیر خودکفایی در تأمین بنزین قرار داد. ساخت پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با ظرفیت دریافت روزانه ۳۶۰ هزار بشکه خوراک از میدان مشترک پارس‌جنوبی در قالب ۳ فاز ۱۲۰ هزار بشکه‌ای از سال ۱۳۸۵، با هدف حفظ و استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارس‌جنوبی، کاهش آلایندگی‌های محیط‌زیستی و کمک به خودکفایی کشور در تأمین فرآورده‌های راهبردی انرژی آغاز شد. تامین خوراک ستاره خلیج‌فارس با خط لوله‌ای به طول ۳۸۸ کیلومتر و قطر ۳۶ اینچ و ظرفیت دریافت روزانه ۸۴۰ هزار بشکه انجام می‌شود که این خط لوله با پیمایش استان‌های بوشهر، فارس و هرمزگان از مسیری سخت‌گذر می‌گذرد. ابرپالایشگاه ستاره خلیج‌فارس برای حفظ و استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی و کاهش آلاینده‌های محیط زیستی و تضمین خودکفایی کشور در تأمین فرآورده‌های راهبردی انرژی مانند بنزین و نفت‌گاز ایجاد شده و فرآورده‌هایی همچون گاز مایع، هیدروژن، گوگرد و انواع حلال را تولید می‌کند.

  • نگاهی به محیط صنعتی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد

    نگاهی به محیط صنعتی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد

    شانا _ گروه عکس: نخستین فعالیت اکتشافی در منطقه شمال شرق کشور در سال ۱۳۳۱ شمسی انجام شد که برای اولین بار در سال ۱۳۴۱ شمسی مخزن گازی شیرین شوریجه به مرحله بهره‌برداری رسید، در سال ۱۳۵۲ با احداث یک واحد نم‌زدایی (واحد نم‌زدایی شوریجه یا جمالی‌نیا) و خط لوله ۱۶ اینچی گاز تولیدی در این مخزن به شهر مشهد منتقل شد، پس از آن با کشف میدان گاز ترش مزدوران در عمق ۳۷۰۰ متری عملیات احداث پالایشگاه گاز در سال ۱۳۵۴ شمسی در دستور کار قرار گرفت و در سال ۱۳۶۲ این واحد پالایشی به بهره‌برداری رسید. شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد از پنج واحد پالایشی و ۲ واحد نم‌زدایی گنبدلی و شوریجه تشکیل می‌شود.

  • پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی از دریچه دوربین شانا

    پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی از دریچه دوربین شانا

    شانا _ گروه عکس: پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی در ۲۷۰ کیلومتری جنوب بندر بوشهر در عسلویه در مجاورت فازهای اول و سوم واقع شده است. خوراک سه فازی شامل گاز ترش، میعانات گازی و محلول گلایکول از طریق ۳ خط ۳۲ اینچ دریایی به طول ۱۰۵ کیلومتر از سکوهای SPD۷،‌ SPD۸ و SPD۹ با ظرفیت ۱۱۰ میلیون متر مکعب در روز،‌به پالایشگاه چهارم می‌رسد.

  • گشتی در پالایشگاه گاز فجر جم

    گشتی در پالایشگاه گاز فجر جم

    شانا _ گروه عکس: شرکت پالایش گاز فجر جم از سال ۱۳۶۷ برای تصفیه گاز میدان‌های گازی نار و کنگان واقع در منطقه جم و ریز در شرق استان بوشهر به بهره‌برداری رسید. این شرکت ابتدا برای تصفیه گاز طبیعی با ظرفیت روزانه ۸۵ میلیون استاندارد مترمکعب طراحی شده بود که در سال ۱۳۷۹ با اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید گاز پالایشگاه به روزانه ۱۱۰ میلیون استاندارد مترمکعب و در سال ۱۳۸۹ با انتقال گاز پارس جنوبی به پالایشگاه، ظرفیت گاز تولیدی این شرکت به ۱۲۵ میلیون استاندارد مترمکعب در روز رسید.

  • نفتکش آفراماکس ساخت صدرا

    نفتکش آفراماکس ساخت صدرا

    شانا _ گروه عکس: نفتکش آفراماکس، دومین کشتی از سفارش سال‌های گذشته ونزوئلا به ایران است. طبق قرارداد امضا شده قرار است ایران دو نفتکش دیگر نیز پس از ساخت به این کشور تحویل دهد، کشتی آفراماکس دارای ۲۵۰ متر طول، ۴۴ متر عرض، ۲۱ متر ارتفاع، ۱۴/۸ متر آبخور، با ۱۵ نات سرعت است که قابلیت حمل ۸۰۰ هزار بشکه نفت را دارد.

  • تعمیرات اساسی در پالایشگاه یازدهم پارس جنوبی

    تعمیرات اساسی در پالایشگاه یازدهم پارس جنوبی

    شانا _ گروه عکس: عملیات تعمیرات اساسی در پالایشگاه یازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی از ۱۶ اردیبهشت‌ماه امسال آغاز شده است و تا ۱۸ خردادماه به مدت ۳۴ روز ادامه خواهد داشت،۹۶ درصد تجهیزات این پالایشگاه که تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی را در سال ۱۴۰۱ در برنامه دارد، ایرانی و ساخت داخل است. عکس: سیدحسن حسینی