• هویت دلواپسی، از برجام هسته‌ای تا برجام نفتی

    هویت دلواپسی، از برجام هسته‌ای تا برجام نفتی

    دلواپسانی که به بهانه دور زدن تحریم‌ها، نفت را از وزارت نفت دریافت کرده و در بازار دلالی به فروش می‌رساندند، برچیده شدن تحریم‌ها، سر وسامان گرفتن قراردادهای جدید نفتی و حضور شرکت‌های بین‌المللی در صنعت نفت کشور را به معنای کوتاه شدن دستان خود از درآمدهای بادآورده می‌دیدند.

  • متهمان دلواپسی که جای مدعی می‌نشینند

    وقتی کیهان، دلواپس سهم ایران در بازار جهانی گاز می‌شود!

    متهمان دلواپسی که جای مدعی می‌نشینند

    دیروز نگران فروش گاز مفت به ترکیه بودند و امروز نگران سهم اندک ایران در تجارت جهانی گاز شده اند! دلواپسان خیلی زود نعل وارونه می‌زنند و از دری وارد می‌شوند که انگار کسی از گذشته آن‌ها خبر ندارد!

  • قراردادهای نفتی، مقدمه گشایش در روابط ایران با اقتصاد جهانی

    قراردادهای نفتی، مقدمه گشایش در روابط ایران با اقتصاد جهانی

    حضور شرکت‌های بزرگ نفتی خارجی در صنعت نفت ایران، افزون بر جبران عقب ماندگی‌های اخیر در صنعت نفت در نتیجه تحریم‌های اقتصادی و جذب و تزریق سرمایه، فناوری و نظام‌های مدیریتی روزآمد جهان به این صنعت، هموار کننده مسیر ارتباطی ایران با اقتصاد جهان است.

  • تاثیر بحران قطر بر روابط انرژى کشورهاى حوزه خلیج فارس

    تاثیر بحران قطر بر روابط انرژى کشورهاى حوزه خلیج فارس

    با افزایش تنش میان قطر و عربستان و کشورهای عضو شورای همکاری‌های خلیج فارس نگرانی‎هایی در باره عرضه نفت و ال‌ان‌جی قطر به بازارهای جهانی ایجاد شده است.

  • وزارت نفت منتظر دولت دوازدهم نمانَد

    قراردادهای جدید نفتی در آستانه فصلی نو

    وزارت نفت منتظر دولت دوازدهم نمانَد

    درحالی که با رای مردم به تداوم راه دولت تدبیر و امید، سامان دادن به میدان‎های نفتی از اولویت‌های دولت دوازدهم به شمار خواهد رفت، انتظار می‌رود برنامه‌های توسعه صنعت نفت معطل آغاز به کار دولت دوازدهم نماند.

  • اروپا، مقصد یک میلیون بشکه نفت ایران

    اروپا، مقصد یک میلیون بشکه نفت ایران

    صادرات نفت ایران به بازار اروپا پس از اجرای برجام بیش از 300 درصد افزایش یافت و در ماه مه به حدود یک میلیون بشکه در روز رسید.

  • پایبندی به اصول یک قرارداد بلندمدت «مفت فروشی»  نیست

    پایبندی به اصول یک قرارداد بلندمدت «مفت فروشی» نیست

    این روزها و بعد از پیروزی مجدد و با مقبولیت بالاتر دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و خالی شدن دست مخالفان دولت از بهانه های واهی برای بستن طرفی در این رویداد مردمی، این گروه که اساسا ماهیت ذاتیشان در مخالفت و خود همیشه برحق بودن است، با لفاظی در مورد بدیهیات یک موضوع حرفه ای و با وجود توضیحات روشنگرانه بازهم راه «کوچه علی چپ» را در پیش می گیرند و به مصداق ضرب المثل «گربه مرتضی علی» در برابر هرگونه استدلال منطقی راه خود را می روند.​

  • نشست اوپک و بازی عربستان در زمین بازها

    نشست اوپک و بازی عربستان در زمین بازها

    یک سالی است که عربستان در اوپک با بازهای اوپک پرواز می‌کند و وزیر نفت این کشور در زمینه کاهش تولید و بهبود قیمت‌ها مواضع اوپک پسندی اتخاذ می‌کند، این کشور حتی از ونزوئلا که گرفتار بحران سیاسی - اقتصادی جدی است، رادیکال‌تر می‌شود.

  • ضرورت تشکیل اوپک پالایشی

    ضرورت تشکیل اوپک پالایشی

    به‌دنبال افت قابل توجه قیمت نفت خام و کاهش درآمدهای نفتی، اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به‎عنوان تولیدکنندگان عمده نفت خام که حدود 30 درصد از تولید نفت جهان را در اختیار دارند با درنظرگرفتن رویکردهای تازه به در حال حرکت به سمتی هستند که خود را به‎عنوان پالایشگران مهم و تاثیرگذار معرفی کنند.

  • کشف نفت سرآغاز تحولات بزرگ در ایران بود

    به مناسبت پنجم خردادماه

    کشف نفت سرآغاز تحولات بزرگ در ایران بود

    از فوران نخستین چاه نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان و به دنبال آن تولد صنعت نفت ایران 110 سال می گذرد. نفت که لقب طلای سیاه را به خود گرفته است با گذشت سال ها و عبور از مراحل گذار تاریخی و تحولاتی که بر ایران و منطقه خاورمیانه گذشته هرگز ذره ای از ارزش خود را از دست نداده و پس از گذشت یک سده هنوز هم نفت، نقش اصلی در اقتصاد ایران را دارد.

  • حاشیه‌های مهم‌تر از متن در اوپک

    حاشیه‌های مهم‌تر از متن در اوپک

    اوپک، از عجیب‌ترین سازمان‌های بین‌المللی است، حتی کشورهای موسس‌ می‌توانند در عرصه سیاسی نزاعی سخت را دنبال کنند و همزمان دور یک میز بنشینند و برای تامین منافع مشترک خود به تفاهم برسند.

  • فکاهی دلواپسی برای کرسنتی دیگر!

    فکاهی دلواپسی برای کرسنتی دیگر!

    به تازگی یادداشتی در فضای رسانه‌ای انتشار یافت تا در روزهای حساس نزدیک به انتخابات برای خود کلاهی در مخالفت با وزیر و راس شرکت ملی نفت بسازد که بیشتر به مطالب فکاهی می‌ماند، درخواست از شورایعالی امنیت ملی برای ورود و جلوگیری از وقوع کرسنتی دیگر‍!

  • رکود بنگاه‌های تولیدی میراث سیاست‌های ناکارآمد دولت دهم

    رکود بنگاه‌های تولیدی میراث سیاست‌های ناکارآمد دولت دهم

    تعطیلی رکود بنگاه‌های تولیدی میراث سیاست‌های ناکارامد دولت دهم در حذف یکباره‌ یارانه‌های انرژی است.

  • نفت خزر و افق روشن توسعه

    نفت خزر و افق روشن توسعه

    شامگاه بیستم اردیبهشت ماه سال 91 بود که کشف نفت در عمق حدود 2500 متری دریاچه خزر، افتخار دیگری را برای صنعت نفت کشور رقم زد و میدان نفتی سردارجنگل با حدود 2 میلیارد بشکه ذخایر نفت درجا و برخورداری از نفتی سبک و مرغوب، به فهرست میادین نفتی فراساحلی ایران اضافه شد.

  • نفتی که داریم؛ نفتی که نداریم

    نفتی که داریم؛ نفتی که نداریم

    آیا می‌دانید مقدار نفت و هیدروکربورهای مایع ایران حدود ٧٥٠‌ میلیارد بشکه برآورد شده است؟ آیا می‌دانید از این مقدار، حداکثر می‌توانیم ١٥٥‌میلیارد بشکه برداشت کنیم؟ تازه اگر شرایط عادی باشد، توسعه استاندارد پیش برود و شرکت‌های بزرگ نفتی با تکنولوژی و سرمایه‌شان در کنار تمام ظرفیت‌های داخلی فعال شوند.

  • چه کسانی فرصت طلایی را از نفت گرفتند

    چه کسانی فرصت طلایی را از نفت گرفتند

    بهترین فرصت برای امضای یک قرارداد خوب و بزرگ نفتی از مهر ٩٤ تا مهر ٩٥ بود، حمله به سفارت عربستان، این فرصت یک‌ساله را از نفت گرفت، فرصتی که به انتخابات آمریکا و روی‌کارآمدن ترامپ ختم شد.

  • از پوپولیسم تا نفت

    از پوپولیسم تا نفت

    پوپولیسم را که پشت سر بگذارید آثار ویرانگرش را می‌بینید، خود را از فضای انتخابات خارج کنید و به بیست‌ودومین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران بیایید، نمونه‌های ساده‌ای را برایتان انتخاب کرده‌ام.

  • مسیر توسعه در منطقه عملیاتی قشم

    مسیر توسعه در منطقه عملیاتی قشم

    تدبیر و همت مدیران در عرصه صنعت نفت و گاز و باور به توان پیمانکاران داخلی به مدد چند دهه تجربه دریادلان صنعت نفت در سال‎های اخیر سبب توسعه منطقه عملیاتی قشم شده است.

  • پتروپارس؛ دورخیز برای فتح قله‌ها در پسابرجام

    پتروپارس؛ دورخیز برای فتح قله‌ها در پسابرجام

    شرکت پتروپارس، عمری معادل عمر توسعۀ میدان گازی پارس جنوبی دارد. یعنی در زمانی که تصمیم بر توسعۀ این میدان گرفته شد و فاز نخست آن در دستور کار قرار گرفت، شرکت پتروپارس برای انجام این کار در سال 76 تأسیس شد.

  • عکس یادگاری با تاسیساتی که «واقعا» وجود دارند!

    عکس یادگاری با تاسیساتی که «واقعا» وجود دارند!

    افتتاح رسمی بزرگترین طرح های ملی در حوزه انرژی، با آخرین ماه‌های حضور دولت یازدهم در صحنه اجرایی کشور همزمان شده است، همین مساله باعث گردید تا شماری از مخالفان مشی و عملکرد این دولت ، این افتتاح‌ها را نمایشی، با کارکردهای تبلیغاتی و انتخاباتی و عاری از حقیقت لقب دهند، هر چند هسته اصلی پردازش چنین تصوراتی خود بر بطلان تئوری شان واقف هستند اما اتفاقا همین نوع نقد و تعرض می تواند مجالی برای بررسی حقایق مستور در عملکرد دولت کنونی باشد.

  • تحلیل اثرگذاری انقلاب تکنولوژی بر بازار نفت خام

    تحلیل اثرگذاری انقلاب تکنولوژی بر بازار نفت خام

    اولین انقلاب نفتی که انقلاب شیل نامیده می‎شد حدود 12 سال پیش با کشف منابع نامتعارف نفتی و گازی و پیشرفت فناوری استخراج آن در آمریکا رقم خورد. به دنبال انقلاب شیل بازیگران جدیدی به بازار نفت افزوده شدند و پارامترهای حاکم بر بازار جهانی نفت برای همیشه تغییر کرد.

  • نقش مدیریت راهبردی وزارت نفت در خودکفایی بنزین

    نقش مدیریت راهبردی وزارت نفت در خودکفایی بنزین

    طرح احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی با هدف خودکفایی در تولید فرآورده‎های نفتی، پالایش 360 هزار بشکه در روز میعانات گازی دریافتی از منطقه پارس جنوبی، تولید محصولات مطابق استانداردهای کیفی اروپا، جلوگیری از صادرات مواد خام و تبدیل آن به فرآورده های با ارزش‎تر و اشتغالزایی، در سال 1384 در قالب قرارداد EPC آغاز شد.

  • موفقیت دیپلماتیک ایران در اوپک

    موفقیت دیپلماتیک ایران در اوپک

    پارسال بود که ایران توانست پس از همراه نشدن با فریز نفتی و در حالی که از مدت‌ها پیش بر لزوم اقدام اوپک در مواجهه با افت قیمت نفت اصرار داشت، سرانجام همراه با دیگر اعضای اوپک به توافقی برای مدیریت قیمت نفت دست یابد؛ البته با لحاظ شرط ایران. بسیاری از خبرگزاری‌های خارجی به بازتاب گسترده نقش ایران در این ماجرا پرداختند، اگرچه در داخل کشور این‌گونه نبود.

  • سالی که نکوست از بهارش پیداست

    چنان بود و ... چنین شد/7/

    سالی که نکوست از بهارش پیداست

    روزهای طلایی صنعت پتروشیمی حتی پس از پایان سال استثنایی آن، نوید از آینده ای روشن و پرافتخار برای ایران و هر ایرانی دارد.

  • مدال افتخار پارس جنوبی بر سینه ملت ایران

    مدال افتخار پارس جنوبی بر سینه ملت ایران

    یکشنبه بیست و هفتم فروردین 1396 در کنار افتتاح 6 فاز متعارف پارس جنوبی، فاز اول لایه های نفتی این میدان و 4 طرح پتروشیمی با دستان رئیس دولت تدبیر و امید و برخی اعضای هیئت وزیران از جمله محمدرضا نعمت زاده، وزیرصنعت، معدن، تجارت، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، فخرالدین دانش آشتیانی، وزیر آموزش و پرورش و به میزبانی بیژن زنگنه، وزیر نفت به بهره برداری رسید.

  • پارس‌جنوبی، در مسیر تحقق یک خواست ملی

    پارس‌جنوبی، در مسیر تحقق یک خواست ملی

    پارس‌جنوبی بعنوان بزرگترین میدان گازی جهان نقش مهمی در تامین انرژی ایران دارد. هرچند که اکتشاف این میدان گازی که 50 درصد ذخایر گازی ایران و هشت درصد از ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است، به دهه 60 بر می‌گردد.

  • استراتژی در دوران سخت بازار حفاری کشور

    استراتژی در دوران سخت بازار حفاری کشور

    در کشورهایی که اقتصادشان بر پایه نفت است می‌توان این ماده سیاه رنگ را کالایی استراتژیک و راهبردی معرفی نمود که گذشته از محوریت در امر توسعه، سبب فعال‌تر شدن ظرفیت‌های صنعتی و یا ایجاد ظرفیت‌ها و صنایع جدید می‌شود.

  • قطر و از سرگیری حفاری‌های بین فازی

    قطر و از سرگیری حفاری‌های بین فازی

    میدان گازی پارس جنوبی و بخش قطری یعنی گنبد شمالی بزرگترین میدان گازی جهان است که از چهار لایه تشکیل شده است.

  • تولید و اشتغال از دریچه قراردادهای جدید نفتی

    تولید و اشتغال از دریچه قراردادهای جدید نفتی

    تاکید بر اجرای قراردادهای جدید نفتی را به جرات می‎توان محور و مهمترین بخش نامه وزیر نفت به رهبر معظم انقلاب دانست؛ نامه‎ای که نشان داد وزارت نفت عزم خود را برای اجرایی کردن این قراردادها جزم کرده است و در قبال کارشکنی‎ها کوتاه نمی‎آید.

  • آذر، نفت و فردای ایلام

    آذر، نفت و فردای ایلام

    عنوان مراسم این است: «آغاز مرحله نخست طرح تولید زودهنگام میدان آذر»؛ اما دلیل حضور وزیر نفت در ایلام، این نیست. زنگنه تنها برای آغاز تولید 15 هزار بشکه نفت در آذر به ایلام نیامده بلکه به گفته خودش، اینجاست تا نشان دهد توسعه ایلام برای وزارت نفت مهم است.