-
بزرگترین صادرکنندگان گاز جهان در تهران گردهم میآیند
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت از گردهمایی بزرگترین صادرکنندگان گاز جهان در تهران خبر داد و گفت: این کشورها در مجموع ۷۰ درصد از ذخایر گاز، ۴۰ درصد از تولید، ۴۷ درصد از صادرات گاز از طریق خط لوله و ۵۱ درصد از صادرات الانجی جهان را در اختیار دارند.
-
پتروشیمی در ۱۰۰ روز؛ از تمرکز بر تأمین خوراک پایدار تا نفوذ در بازارهای جهانی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح عملکرد و اقدامهای ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت چهاردهم از ارزآوری بیش از ۴ میلیارد دلاری، توسعه زیرساختهای صادراتی و آغاز نفوذ در بازارهای صادراتی جدید و تدوین نقشه راه توسعه صنایع پاییندستی خبر داد.
-
مهمترین اقدامات شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تبیین شد
از افزایش تولید تا ثبت رکوردهای جدید تنها در ۱۰۰ روز
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از افزایش تولید ۸ میلیون لیتری بنزین و ۷ میلیون لیتری نفتگاز در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم خبر داد و ۶ راهبرد اصلی این شرکت را تبیین کرد.
-
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خبر داد
رکوردشکنی تولید گاز ایران در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اقدامهای راهبردی این شرکت در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم گفت: در این مدت کوتاه، اقدامهای مهم و قابل توجهی در مجموعه شرکت ملی نفت ایران انجام شده که از آن جمله میتوان به رکوردشکنی تولید گاز کشور اشاره کرد.
-
۱۰۰ روز ۳۰ گام؛ روایت تلاشهای کارکنان صنعت نفت
افزایش تولید ۶۰ هزار بشکهای نفت، ۳۰ میلیون مترمکعبی گاز، ۸.۵ میلیون لیتری بنزین، افزایش همکاریهای بینالمللی و ... روایت بخشی از تلاشهای کارکنان صنعت نفت در ۱۰۰ روزگی وزارت محسن پاکنژاد بر نفت است.
-
داستان ناترازی انرژی؛ آیا تولید از مصرف جا ماند؟
یک کارشناس انرژی با بیان اینکه تولید انرژی در کشور بالا است، اما این مقدار انرژی در بخشهای مختلف صنایع، خانگی یا نیروگاهی، به شکل نامناسب مصرف میشود، گفت: قیمتهای ارزان انرژی سبب میشود بهینهسازی مصرف در بخشهای مختلف صرفه اقتصادی نداشته باشد.
-
برنامه منسجم برای رفع ناترازی نیازمند توجه یکپارچه به انرژی است
کارشناس انرژی با بیان اینکه برای داشتن یک برنامه منسجم و دقیق و مدیریت قوی باید مقوله انرژی به صورت یکپارچه مورد توجه قرار گیرد، گفت: در گام نخست باید نهادی که بتواند برنامهریزی، سیاستگذاری و مدیریت برای همه سوختها را بهصورت یکپارچه انجام دهد، ایجاد شود.
-
اخبار امیدبخش شرکت ملی پالایش و پخش تنها در ۱۰ روز
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با هدف تأمین پایدار سوخت نیروگاههای کشور، تقویت زیرساختهای سوخترسانی، کاهش ناترازی بنزین و فرآوردههای نفتی و افزایش توان داخلی و خنثیسازی تحریمها اقدامهای راهبردی و مؤثری را در دستور کار خود قرار داده که در نتیجه آنها شاهد اجرایی شدن بسیاری از وعدهها در مدت سپریشده از دولت چهاردهم هستیم.
-
حلقههای مفقوده در جبران ناترازی انرژی ایران
عضو هیئت امنای صندوق بازنشستگی، پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت با اشاره به اینکه افزایش تقاضای انرژی، ساختار نامناسب تأمین و توزیع انرژی، تحریمها و مشکلات اقتصادی، مدیریت و سیاستگذاری ضعیف، نوسانات در تولید انرژی و بحرانهای سیاسی و امنیتی ازجمله دلایل شکلگیری ناترازی انرژی است، گفت: اگر سبد انرژی بهینهای داشتیم، میتوانستیم از انرژی الکتریکی و انرژی خورشیدی استفاده بیشتری داشته باشیم تا بخشی از ناترازی انرژی جبران شود.
-
شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی
فاز نخست پروژه احداث خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی بندرعباس - سیرجان - رفسنجان قرار است در آینده نزدیک به بهرهبرداری برسد. در این پروژه ملی افزون بر آنکه گامی مهم برای جلوگیری از انباشت فرآوردههای نفتی در کشور برداشته شده است، نشان از توجه و تأکید وزارت نفت دولت چهاردهم برای سرمایهگذاری در صنایع پاییندستی صنعت نفت دارد.
-
-
در ۸۰ روز نخست دولت چهاردهم
رکورد تحویل حدود ۴ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاهها ثبت شد
رکورد تحویل ۴ میلیارد لیتر سوخت مایع (نفتگاز و نفت کوره) به نیروگاهها طی ۸۰ روز نخست شروع به کار دولت چهاردهم ثبت شد.
-
سهم فاز ۱۱ پارس جنوبی در جبران ناترازی گاز؛ از وعده تا عمل
گاز تولیدی از فاز ۱۱ پارس جنوبی در حالی قرار بود بخشی از ناترازی گاز را جبران کند و تولید گاز از این فاز در زمستان سال ۱۴۰۲ به ۱۵ میلیون متر مکعب در روز برسد که به گفته مدیران نفتی دولت قبل، تولید گاز فاز ۱۱ در اردیبهشت امسال نیز تنها ۱۰ میلیون مترمکعب در روز بود.
-
سوآپ گاز ترکمنستان؛ دستاوردسازی برای هیچ
سوآپ گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان در حالی بهعنوان راهکاری برای جبران ناترازی گاز در شمال شرق کشور مطرح میشد که در عمل سهم سوآپفی (هزینه انتقال) ایران از این ترانزیت، معادل ۰.۱۵ درصد از کل مصرف گاز ایران در سال بهشمار میرود.
-
سفر سخت گاز؛ از اعماق خلیج فارس تا خانهها
سهم گاز در سبد انرژی ایران ۷۵ درصد است که ۷۰ درصد آن از میدان مشترک پارس جنوبی تولید میشود. گازی که با زحمت و سرمایه زیاد از اعماق خلیج فارس تولید میشود و پس از طی کردن مسیری سخت به خانهها میرسد.
-
مهر تأیید مرکز پژوهشها بر کاهش ذخایر سوخت نیروگاهی
مرکز پژوهشهای مجلس بر کاهش ذخایر سوخت نیروگاهی در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ مهر تأیید زد، آمارهای نشان میدهد در ۶ ماهه نخست امسال (۱۴۰۲) ذخیرهسازی گازوئیل در نیروگاههای کشور نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
-
تأمین سوخت نیروگاهها در دولت چهاردهم از ادعا تا واقعیت
ذخایر سوخت مایع کشور در حالی در دولت سیزدهم ۲.۶ میلیارد لیتر نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافت که وزارت نفت دولت چهاردهم آبان سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، ۱۲۲ درصد نفتگاز بیشتری به نیروگاههای کشور تحویل داد.
-
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی:
کاهش قیمت نفت در دوره ترامپ بعید به نظر میرسد
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی با بیان اینکه در بازار نفت اتفاق ویژهای که متأثر از تغییر رئیسجمهوری آمریکا باشد، رخ نخواهد داد، عنوان کرد: با توجه به اینکه جمهوریخواهان بیشتر در پی منافع شرکتهای بزرگ و چندملیتی نفتی هستند، کاهش معنادار قیمت نفت در دوره ترامپ بسیار دور از ذهن است.
-
ذخایر خالی سوخت نیروگاهی، میراث وزارت نفت دولت سیزدهم
دولت چهاردهم در حالی وزارت نفت را از دولت سیزدهم تحویل گرفت که مقدار ذخایر نفتگاز نیروگاهی کشور ۴۳ درصد در مقایسه با سال گذشته (۱۴۰۲) کاهش یافته بود.
-
کدام پالایشگاهها تولید خود را افزایش دادند؟
افزایش ۸ میلیون لیتری تولید روزانه بنزین در ۷۶ روز
شرکت ملی پالایش و پخش فرآودههای نفتی با برنامهریزی زودهنگام بهمنظور کاهش فاصله تولید و مصرف و با اجرای طرح تولید ضربتی بنزین در ۷۶ روز گذشته موفق به افزایش بیش از ۸ میلیون لیتری تولید روزانه بنزین کشور شده است.
-
چرا ایران با وجود تولید بالا، دچار ناترازی گاز است؟
موضوع ناترازی انرژی به یکی از چالشهای کشور در سالهای اخیر تبدیل شده که رفع آن نیازمند تغییر حکمرانی انرژی در کشور است.
-
-
رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران:
یکسوم گاز کشور به نیروگاهها اختصاص مییابد
رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران راندمان نیروگاههای کشور را بین ۳۷ تا ۳۸ درصد عنوان کرد و گفت: سالانه بیش از ۲۴۰ میلیارد مترمکعب گاز مصرف میشود که تقریباً یکسوم آن به نیروگاهها اختصاص مییابد.
-
تقویت زیرساختهای صنعت انتقال در شرایط ناترازی فرآورده با توان ایرانی
شمارش معکوس برای بهرهبرداری خط لوله بندرعباس - رفسنجان
طرح احداث خط لوله جدید ۲۶ اینچ انتقال فرآورده بندرعباس - سیرجان - رفسنجان با طی آخرین مراحل تست و پیگرانی، بهزودی به بهرهبرداری رسمی میرسد.
-
زنگ خطر ناترازی
مصرف گاز ایران معادل نصف اروپاست
ایران حدود یک درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهد، اما حدود ۶ درصد از گاز طبیعی دنیا را مصرف میکند، بهطوری که مصرف گاز طبیعی در ایران معادل حدود نصف کل مصرف گاز طبیعی در قاره اروپاست.
-
ترمیم ناترازی گاز با حفاری درونمیدانی
حفظ و نگهداشت تولید از میدان گازی مشترک با قطر عوایدی چندجانبه برای کشور به همراه دارد، از این رو مدتها قبل حفاری ۳۵ حلقه چاه درون میدانی (Infill) در میدان مشترک پارس جنوبی در دستور کار قرار گرفته است، طرحی که اجرای کامل آن به توسعه صنعت گاز، ترمیم ناترازی گاز، رشد اقتصادی و ... کمک خواهد کرد.
-
صفر تا صد طرح وزارت نفت برای جلوگیری از قاچاق گازوئیل
طرح «تخصیص نفتگاز براساس سامانه برخط» چیست؟
سالانه حجم زیادی از بنزین و گازوئیل کشور که با مشقتهای شبانهروزی هزاران متخصص و کارگر زحمتکش تولید و توزیع میشود، بهدلیل اختلاف قیمت بسیار زیاد با کشورهای همسایه، از شبکه توزیع سوخت کشور خارج و قاچاق میشود. شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بهتازگی بهدلیل توقف طرحهای سپهتن و سیپاد، اجرای «طرح تخصیص سوخت براساس اسناد حمل برخط» را بهعنوان راهکاری فوری و موقت برای صیانت از سرمایه ملی در دستور کار قرار داده است. در گزارش پیش رو ابعاد و جزئیات این طرح برای جلوگیری از خروج سرمایه ملی با همکاری فرادستگاهی در کشور را بررسی کردهایم.
-
آنچه باید درباره «ناترازی انرژی» و ضرورت مصرف بهینه گاز بدانیم
با آغاز فصل پاییز، ماراتن گازرسانی در روزهای سرد رسما برای کارکنان صنعت گاز کشور آغاز شده است، هرچند رعایت الگوی مصرف و دمای ۱۸-۲۱ از سوی همه مشترکان برای عبور بیدغدغه و بدون افت فشار گاز، ضرورت دارد.
-
پابهپای «پاکنژاد» در سفر عسلویه و خارک
وزیر نفت، درست پس از عملیات وعده صادق ۲ به عسلویه و جزیره خارک میرود، مکانهایی که رژیم صهیونسیتی وعده حمله تلافیجویانه به آنجا را داده بود اما پاکنژاد میان کارکنان صنعت نفت رفت تا روحیه تازهای به همکارانش بدهد و به آنها تأکید کند که چشم و امید مردم ایران به آنهاست، به خود افتخار و با روحیه بالا کار کنند.
-
چرا «حمید بورد» انتخاب مناسبی برای سکانداری شرکت ملی نفت است؟
دولت چهاردهم بهدنبال تضمین امنیت انرژی با افزایش تولید و صادرات نفت
انتحاب «حمید بورد» برای مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران، با توجه به اینکه یکی از مهمترین اهداف صنعت نفت در دولت چهاردهم افزایش تولید و صادرات نفت و گاز است، میتواند افزون بر افزایش درآمدهای ارزی کشور، در تأمین خوراک صنایع پاییندستی شامل پالایشگاهها و پتروشیمیها مؤثر باشد و امنیت انرژی کشور را تضمین کند.