مهندس ابوالقاسم گرمسیری در گفت و گو با خبر نگار شانا در مناطق نفت خیز جنوب افزود: فاز نخست طرح، مرمت، بازسازی و رنگ آمیزی تاسیسات چهارگانه قدیمی نفت شامل پالایشگاه تقطیر نفت (TOPPING PLANT)، کارخانه گوگرد سازی معروف به جی پی ((SULFUR GAS PLANT، کارخانه برق تمبی و چاه نفت شماره یک است.
وی با اشاره به این که عملیات اجرایی بازسازی این تاسیسات از مهرماه سال 1386 آغاز و در مدت 7 ماه انجام شد، اظهار داشت: کارخانه گوگرد سازی با حدود 70 سال قدمت در بیش از 50 سال فعالیت خود ، روزانه 150 تن گوگردجامد تولید داشت.
مهندس گرمسیری توضیح داد: پالایشگاه تقطیر نفت "بی بی یان" نیز با بیش از 70 سال قدمت، نفت خام دریافتی را به روزانه 60 هزار بشکه نفت سبک و نفت کوره (مازوت) تبدیل می کرد.
مجری طرح پارک موزه صنعت نفت ایران در مسجدسلیمان گفت: کارخانه برق تمبی به عنوان اولین نیروگاه برق آبی خاورمیانه با تولید 350 کیلو وات احداث، در سال 1305 خورشیدی با نصب دو دستگاه توربین بخار دیگر، به توان تولید 6 هزار و 700 کیلو وات ارتقاء یافت.
وی یادآور شد: چاه شماره یک مسجدسلیمان نیز یکصد سال پیش در منطقه نفتون در عمق 360 متری به تولید رسید و روزانه 500 بشکه نفت از آن بر داشت می شد.
مهندس گرمسیری افزود: همچنین ساختمان موزه با زیر بنای 6 هزار متر مربع در دو طبقه احداث و دارای 4 بلوک (A- B-C-D)است.
مجری طرح پارک موزه صنعت نفت ایران در مسجدسلیمان ادامه داد: بلوکA ، بخش پذیرایی و قسمت اداری است، بلوک B به سالن همایش ها، بلوک C به نمایشگاه تجهیزات قدیمی صنعت نفت اختصاص دارد و بلوک D تاسیسات جانبی است.
وی با اشاره به این که کارهای اجرایی این بخش از آبان ماه سال گذشته شروع شد، گفت: اجرای کار هم اکنون جلوتر از برنامه است و پیش بینی می شود تا پایان نیمه نخست سال آینده تکمیل گردد.
مهندس گرمسیری اعتبار اختصاص یافته برای این طرح را 72 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تاکنون 58 میلیارد ریال از این اعتبار به هزینه گرفته شده است.
مجری طرح پارک موزه صنعت نفت ایران در مسجدسلیمان با بیان این که طراحی موزه، تلفیقی از معماری سنتی ایران و موزه های تاریخی جهان است و بازسازی و مرمت تاسیسات نیز مشابه اصلی آن بوده، اظهار داشت: برای رنگ آمیزی تاسیسات 140 تن رنگ مصرف شده است.
وی، مساحت واحد تقطیر را 40 هزار متر مربع، گوگرد سازی را 60 هزار متر مربع، برق تمبی را 14 هزار متر مربع و چاه شماره یک را یک هزار متر مربع عنوان کرد و افزود: اجرای این طرح به عهده مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است.
مهندس گرمسیری درباره اشتغالزایی طرح گفت: در زمان مرمت و بازسازی فاز نخست، 350 نفر فرصت اشتغال یافتند و برای حفظ و نگهداری تاسیسات بازسازی نیز زمینه اشتغال 60 نفر فراهم شده است.
مجری طرح پارک موزه صنعت نفت ایران در مسجدسلیمان با اشاره به این که فاز دوم پروژه شامل ایجاد جاده های دسترسی و نور پردازی است، افزود: این فاز تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید.
وی، خاطر نشان کرد: اجرای این طرح فرصت را برای بازدید دانش آموزان، دانشجویان، استادان، پژوهشگران، گردشگران داخلی و خارجی و علاقه مندان به این صنعت فراهم آورده است و این مجموعه دیدنی و جذاب می تواند به عنوان یک مرکز آموزش برای مخاطبان تلقی شود.
نظر شما