به گزارش خبرنگار شانا، مدیر اچ.اس.ای شرکت ملی نفت ایران امروز (21 اردیبهشت) در «نخستین کنگره طب کار و سلامت شغلی در صنعت نفت» گفت: پیش بینی، تشخیص و بررسی عوامل زیان آور شغلی همچنین پیشگیری از بیماری های شغلی یکی از وظایف مهم سازمان بهداشت و درمان است و امیدواریم با اقدام هایی که در این سازمان برای تشخیص و پیشگیری از بیماری های شغلی انجام می شود میزان شیوع این بیماری ها در صنعت نفت کاهش یابد.
مهندس قدرت اله نصیری با بیان این که هم اکنون بیش از 98 درصد کارشناس بهداشت حرفه ای در صنعت نفت فعالیت می کنند، تصریح کرد: ضروری است با انجام معاینه های استخدامی از زمان ورود افراد به صنعت نفت و با انجام معاینات غربالگری شغلی در زمان بازنشستگی آنان وضعیت سلامت کارکنان بررسی تا میزان ابتلای کارکنان به بیماری های شغلی در مدت زمان فعالیت در صنعت مشخص شود.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت ویژه از وضعیت سلامتی کارکنان اقماری (نوبت کاری) شاغل در صنعت نفت تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده میزان شیوع بیماری های شغلی از جمله افسردگی در میان کارکنان نوبت کاری در قیاس با سایر کارکنان شاغل در این صنعت بیشتر است و باید اقدام های ویژه ای برای بررسی وضعیت سلامتی آنان انجام شود.
به گفته نصیری میزان فراگیری برخی از بیماری ها از جمله فشار خون و اضافه وزن در کارکنان قدیمی تر صنعت نفت بیشتر است و باید بهداشت صنعتی مستقر در شرکت های زیرمجموعه صنعت نفت اقدام های ویژه ای برای کاهش درصد ابتلای این افراد به بیماری های شغلی انجام دهد.
ضرورت توجه مدیران به سلامت کارکنان
مدیر اچ.اس.ای شرکت ملی نفت ایران با بیان این که نیروی انسانی محور توسعه صنعت نفت است،تصریح کرد: ضروری است مدیران توجه ویژه ای به موضوع سلامت کارکنان داشته باشند و اقدام های مهندسی در زمینه بهداشت صنعتی کارکنان با برنامه ریزی بهتری انجام شود.
او پایین بودن درصد انجام معاینات شغلی در برخی شرکت های پیمانکاری فعال در صنعت نفت افزود: امیدواریم تا سال 92 با انجام اقدام های بهداشتی و درمانی مناسب معاینات دوره ای به صورت 100 درصدی روی نیروهای پیمانکار انجام شود.
نصیری با تاکید بر ضرورت همکاری نزدیک تر واحدهای اچ.اس.ای شاغل در صنعت نفت با سازمان بهداشت و درمان گفت: از مدیرعامل این سازمان انتظار داریم کارگروه بهداشت و صنعتی سلامت کارکنان را جدی تر پیگیری کند.
وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در یک برنامه پنج ساله شاهد کاهش بیماری های ناشی از کار افزایش ضریب ایمنی و سلامت کارکنان باشیم.
آلودگی های نفتی دلیل تولد نوزادان نارس نیست
نصیری انتشار برخی اخبار مبنی بر تولد نوزادان نارس در منطقه ماهشهر به دلیل آلودگی حاصل از فعالیت صنایع نفت در این منطقه را تکذیب و تصریح کرد: این موضوع صحت ندارد و وزارت نفت مدارک کافی برای ارسال به سایر مراجع قانونی برای تکذیب این اخبار دارد.
ضرورت مدیریت راهبردی اچ.اس.یی
مدیر اچ.اس.ای وزارت نفت نیز در این همایش با بیان این که ارتقای سلامت کارکنان، بهداشت صنعتی و ایمنی و حفاظت از محیط زیست از اهداف مهم اچ.اس.ای وزارت نفت است، افزود: سیستم مدیریت اچ.اس.یی(بهداشت، ایمنی و محیط زیست) در چارچوب مدیریت راهبردی باید نقش پررنگی در پیشگیری از حوادث، آسیب ها، خسارت ها و حفاظت سلامت کارکنان و ارتقای کیفیت زندگی شغلی آنان داشته باشد.
مهندس اردشیری تعریف چشم انداز در سیستم مدیریت اچ.اس.ای، انجام تحلیل های راهبردی، تعیین اهداف راهبردی و تنظیم راهبردهای مناسب برای دست یابی به اهداف را از عناصر تشکیل دهنده مدیریت راهبردی در سیستم اچ.اس.یی است.
وی افزود: بنابراین پس از تعیین راهبردها و اهداف اصلی اچ.اس.یی ، برنامه عملیاتی برای اجرای این اهداف تعریف و هنگام اجرای آنان نیز پایش های لازم انجام می شود و در نهایت نتایج بلندمدت و کوتاه مدت اجرای خدمات اچ.اس.ای در سازمان اندازه گیری می شود.
وی تصریح کرد: مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست در صدد است تا با هدفمند کردن فعالیت های خود نسبت به متعهد کردن مدیران ارشد و کارکنان صنعت، تعیین صلاحیت ها، نقش ها و مسئولیت ها و همچنین تامین منابع موردنیاز برای استقرار سیستم اچ.اس.ای در سازمان اقدام کنند.
اردشیری از بین بردن حوادث و آثار زیان بار آن بر افراد و محیط زیست، حرکت در جهت توسعه پایدار، افزایش بهره وری و رشد و بالندگی نیروی انسانی را از جمله دست آوردها و موفقیت های مدیریت اچ.اس.ای در سازمان برشمرد.
نظر شما