تلاش وزارت نفت در جهت حفظ محیط زیست کشور ستودنی است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست باقدردانی از تمام تلاشهای مجموعه وزارت نفت، پتروشیمی و پالایشگاههای کشور در راستای حفظ محیط زیست، عنوان کرد: این مسیر همچنان باید تداوم یابد.

به گزارش شانا، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همایش ملی توسعه پایدار، پتروشیمی و صنعت سبز، گفت: صنعت سبز به لحاظ جهتگیری جهانی و همچنین جهتگیریهای برنامه‌ای دولت یازدهم از جایگاه مهمی برخوردار است.

وی ضمن یادآوری حضور و سخنان رئیس جمهوری در اجلاس سران توسعه پایدار که شهریورماه امسال در محل سازمان ملل برگزار شد، افزود: یکی از مهمترین رخدادهای این اجلاس تصویب 17 محور یا هدفگذاری جهانی برای سالهای 2015 تا 2030 توسط سران کشورهای مختلف جهان بود که ایران نیز برای حرکت در مسیر این اهداف 17 گانه توسعه پایدار اعلام آمادگی کرد.

ابتکار، تاکید مجدد رئیس جمهوری را بر این که دولت یازدهم، دولت محیط زیست است در اجلاس سران نشانه عزم جدی دولت برای توجه به محیط زیست و توسعه پایدار دانست و تصریح کرد: پیش از این اجلاس جهانی، رئیس دولت یازدهم همزمان با هفته محیط زیست در خردادماه امسال و در محل سازمان حفاظت محیط زیست بر این موضوع تاکید کرده بود.

توسعه پایدار راهی برای دستیابی به اهداف اقتصادی در کنار تامین کیفیت زندگی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هدفگذاری برای توسعه پایدار را راهکاری جهت حفظ منافع برای نسلهای آینده در کنار تحقق منافع نسل حاضر دانست و گفت: توسعه پایدار علاوه بر تحقق اهداف اقتصادی، کیفیت زندگی انسانها را نیز حفظ و تامین می‌کند.

وی تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد سبز، اقتصاد و صنعت کم کربن، کاهش آلودگیها، بهینه سازی مصرف انرژی، فرهنگسازی، دستیابی به فناوریهای سبز برای تحقق اهداف، برخورداری از پژوهشهای کاربردی در حوزه محیط زیست، نظارت، کنترل و پایش، همچنین مشارکت و همکاری مردم و همه آحاد جامعه برای حفظ محیط زیست را مهمترین خطوط ترسیمی برای حرکت سه قوه در مسیر حفظ محیط زیست برشمرد.

ابلاغ سیاستهای کلی نظام در حوزه محیط زیست منجر به یکپارچگی دستگاههای اجرایی می‌شود

ابتکار، ابلاغ سیاستهای کلی نظام را در حوزه محیط زیست توسط مقام معظم رهبری منجر به ایجاد قوام و یکپارچگی همه دستگاههای اجرایی کشور در موضوع مهمی چون محیط زیست دانست.

وی به اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) اشاره کرد و گفت: در دستور کار قرار گرفتن صدور بیانیه مستقل برای محیط زیست و توسعه پایدار توسط حاضران در این اجلاس که حدود 79 درصد گاز جهان را تولید می‌کنند و تاکید همه حاضران در اجلاس بر لزوم حفظ محیط زیست در کنار فعالیتهای گازی و اقتصادی، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

ابتکار ضمن یادآوری اجلاس هفته آینده پاریس (کاپ 21) که موضوع تغییرات اقلیمی و تصمیم گیریهای جدید جهانی در این حوزه اختصاص دارد، افزود: همه شواهد و اطلاعات علمی جهان حاکی از آن است که مسئله گرم شدن زمین بسیار جدی است و این در حالی است که هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی (IPCC) پیش بینیهای بسیار خوبی با احتمال بسیار نزدیک به یقین و درصد خطای بسیار پایین برای تجربه جهان در مسئله گرم شدن زمین و تغییرات اقلیم داشت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست باستایش از همه تلاشهای مجموعه وزارت نفت، پتروشیمی و پالایشگاههای کشور در راستای حفظ محیط زیست، تصریح کرد: اما هنوز مسیر بسیار زیادی باقی مانده است که به طور مثال می‌توان به وضع غیرقابل قبول فلرینگ در کشور اشاره داشت که با تولید 400 میلیون مترمکعب در سال 2011 در مقام سوم جهان قرار گرفتیم.

وی ابزار امیدواری کردکه بزودی برنامه کاهش فلرینگ و مدیریت محیط زیستی بویژه در مناطق جنوبی کشور همچون عسلویه تکمیل و به مرحله اجرا برسد.

ابتکار با اشاره به توانمندیها و تجربیات و دانش مدیران نفت، عنوان کرد: همین موضوع انتظارات سازمان حفاظت محیط زیست را به عنوان مجموعه‌ای نظارتی و حاکمیتی  از مجموعه نفت و زیرمجموعه هایش برای جلوگیری و رفع آلودگیهای موجود و جبران خسارات وارد شده به محیط زیست، همچنین حرکت در مسیر اقتصاد سبز همگام با حرکت جهانی و انطباق با استانداردهای جهانی در حوزه محیط زیست افزایش می‌دهد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: امروزه ردپای کربن در تولید محصولات مختلف یک شاخص مهم برای حضور در بازارهای اقتصاد جهان است و از این رو ایران نیز باید برای حضور موثر جهانی در این زمینه تلاش کند که این مهم با اتکا به سرمایه های عظیم اجتماعی کشور، عزم و اراده ملی، تجربه و دانش موجود در کشور مقدور است.

کد خبر 250733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =