توسعه فناوری باید با توجه به شناخت تقاضا صورت گیرد

معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت گفت: توسعه فناوری باید با توجه به شناخت تقاضا صورت گیرد تا از چالشهای آتی جلوگیری شود.

به گزارش شانا، امیرعباس حسینی، در پانل یادگیری فناورانه بنگاههای بزرگ در بستر اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت در پنجمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری با اشاره به تفاوتهای عمده موجود در واحدهای پایین دست و بالادست صنعت نفت، گفت: موضوع توسعه مخازن، میدانهای نفتی،‌ تاسیسات سطح الارضی و در نهایت رسیدن این مواد خام به پالایشگاهها از موارد مورد توجه حوزه بالادست به حساب می‌آید.

وی با تاکید بر این‌که در بالادست اساس موضوع بر دانش است، افزود: دانش توسعه بالادستی صنعت نفت بسیار حایز اهمیت بوده و اصولا در این روش شرکتهای بزرگ دنیا تجهیزات خود را از پیمانکاران کوچک تهیه می‌کنند.

حسینی با اشاره به این‌که در پایین دست موضوع به طور کامل برعکس بالادست است، اظهار کرد: از آنجایی که تجهیزات استاندارد هستند و توانایی و قابلیت ساخت آنها در داخل کشور وجود دارد، در پایین دست تجهیزات محور هستیم و به عبارتی دیگر واحد‌های پالایشگاهی بر دو اساس لایسنس و تجهیزات شکل می‌گیرند.

معاون فناوری و روابط بین‌الملل پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر این‌که در تحقق سند چشم انداز و اهداف اقتصاد مقاومتی یکی از موضوعات مهم توسعه میدانها و ذخایر هیدروکربوری است، گفت: چالش بزرگ در فضای پس از تحریم شتاب بالای تقاضا برای تحقق اهداف سند چشم انداز کشور و سند اقتصاد مقاومتی برای دستیابی به تولید بیشتر در مقابل فرآیند‌های زمان‌بر انتقال فناوری است.

وی با اشاره به این‌که موضوعات ذکر شده با موضوع توسعه زنجیره ارزشی صنعت نفت در حوزه پایین دست به یکدیگر مرتبط می‌شوند، ادامه داد: در این بخش نیز تقاضا به شدت به سمت دریافت لیسانس برای توسعه پالایشگاهی کشور و ظرفیت پالایشی کشور افزایش پیدا می‌کند.

حسینی تصریح کرد: در حالی که در حوزه تحقیق و توسعه کمتر به این موارد پرداخته شده است و تجربه فعالیتها در حوزه نمک‌زدا حاکی از آن است که توسعه فناوری باید متمرکز بر برخی مزیتها باشد که با توجه به شناخت تقاضا شکل گرفته است و در این صورت می‌توان از چالشهای آتی جلوگیری کرد.

وی افزود: اتفاقی که در خصوص پروژه نمک‌زدا رخ داد، بررسی تقاضا با توجه به استفاده از واحدهای 55 هزار بشکه‌ای به صورت سنتی در صنعت نفت بوده است و با مطالعات انجام شده مشخص شد که بخشی از تقاضا در صنعت نفت از طریق این واحد‌ها پوشش داده نمی‌شود.

لزوم استفاده از واحدهای موبایل نمک زدا

حسینی اظهار کرد:‌ در جمع بندی‌های نهایی، متقاضیان و ارکان مدیریتی وزارتخانه به این نتیجه دست یافتند که نیاز واحد نمک زدا در کشور تنها 55 هزار بشکه نیست و واحد‌های موبایل و شاسی سوار ‌باید در دستور توسعه فناوری و استفاده قرار گیرد.

معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت افزود: شناسایی تقاضا در گام اول پروژه نمک زدا بسیار حایز اهمیت بوده و از دو بعد تلاش شد که این تقاضا جای خود را در صنعت پیدا کند.

به گزارش پژوهشگاه صنعت نفت، حسینی با اشاره به بعد اول اظهار کرد: بحث و بررسی موضوعات با کارشناسان در شرکتهای بهره‌بردار نظیر مناطق نفتخیز جنوب و نفت مرکزی از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و در این روش استفاده از لایه‌های پایین به بالا به عبارتی دیگر لایه‌‌های کارشناسی صنعت نفت حایز اهمیت است.

وی با بیان این‌که موضوع دوم تبیین تقاضا و نهادینه کردن آن از بالا به پایین در سیستم صنعت نفت است، تصریح کرد: در بخش دوم استفاده از ارکان مهم ساختاری باید مد نظر قرار گیرد و در نهایت این دو روش ایجاد تقاضا در صنعت در نقطه مشترکی به یکدیگر خواهند رسید.

حسینی با اشاره به این‌که نیازهای آتی در زمینه افزایش تولید ما را ملزم می‌کند که به سمت واحدهای غیر از حد استاندارد ثابت حرکت کنیم، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت در تدوین نقشه راه توسعه فناوری نمک‌زدا به این موضوع که هم اکنون در کجا قرار داریم و به کجا قرار است دست یابیم توجه ویژه‌ای داشته است.

وی با بیا این‌که جایگاه کنونی برای ما بسیار حایز اهمیت است، افزود: در مسئله نمک‌زدا با توجه به حضور رقبای بسیار جدی همانند دو شرکت معروف که در ایران و حتی در دوران تحریم فعال بودند موضوع جایگاه کنونی بسیار مهم تلقی می‌شود.

معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به این‌که برای تحقق اهداف تولید، تحقیق و توسعه در روند کار خود از شتاب نمی‌ایستد، گفت: موضوع شتاب دستیابی به نتایج و عملاتی کردن نتایج تحقیق، پژوهشگاه را بر آن داشت تا با یکی از صاحبان فناوری که در بازار ایران سهم عمده ای نیز داشت به طور مشترک و در قالب یادگیری فناورانه نسبت به تبیین موضوع و ارائه پیشنهاد اقدام کند تا حلقه‌های توسعه فناوری را تکمیل و کشور صاحب فناوری نمک‌زدا در سطوح علمی و عملیاتی آن شود.

کد خبر 252248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =