آزادسازی صادرات نفت آمریکا تاثیری بر بازار نفت ایران ندارد

مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت گفت: آزادسازی صادرات نفت آمریکا هیچ تاثیری بر بازار نفت ایران نخواهد داشت.

مهدی عسلی در گفتگو با خبرنگار شانا درباره آزادسازی صادرات نفت خام آمریکا پس از چهار دهه و تاثیر آن بر بازار نفت ایران با اشاره به این که نفت آمریکا شیرین و سبک است و نمی تواند جایگزین نفت ایران باشد، تصریح کرد: بنابراین لغو صادرات نفت آمریکا تاثیر مستقیمی بروی قیمت نفت خام صادراتی ایران نخواهد داشت.

وی با بیان این که آمریکا با واردات هفت میلیون بشکه در روز هم اکنون بزرگترین وارد کننده نفت جهان است، گفت: با توجه به این شرائط، این کشور اقدام به صادرات نفت خام می کند که رقم زیادی نخواهد بود و بدون شک نمی تواند تاثیرچندانی برروی نفت ایران داشته باشد.

عسلی با اشاره به این که در صورت واردات نفت آمریکا به بازار کشورهایی که قیمت تمام شده شان بالاست، آنها مجبورند تولید و عرضه نفت خود را محدود کنند، یادآور شد: البته صادرات نفت آمریکا برروی صادرات نفت نیجریه و آنگولا به دلیل شباهت ماهوی آن با نفت آمریکا تاثیر گذار خواهد بود.

به گزارش شانا، کنگره آمریکا هفته گذشته (جمعه، 27 آذرماه) مجوز صدور نفت خام آمریکا را برای نخستین بار پس از چهار دهه ممنوعیت، تصویب کرد؛ پس از اختلافها میان کاخ سفید و کنگره آمریکا بر سر تصویب بودجه سال ٢٠١٦ میلادی، کنگره سرانجام لایحه بودجه را تصویب کرد که در لایحه آن ممنوعیت ٤٠ ساله صادرات نفت خام ایالات متحده نیز لغو شد.

افزایش نرخ بهره آمریکا، شیلها را متوقف می کند

بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا (Federal Reserve) همچنین طی هفته گذشته پس از اما و اگرهای فراوان درباره افزایش نرخ بهره بانکی از ابتدای سال تاکنون تصمیم گرفت آن را به میزان ٠,٢٥ تا ٠.٥٠ درصد افزایش دهد؛ افزایشی که از نگاه مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت سبب کاهش ذخیره سازی نفت خام خواهد شد.

مهدی عسلی درباره افزایش نرخ بهره در آمریکا و تاثیر آن بر بازار نفت به خبرنگار شانا گفت: افزایش نرخ بهره در آمریکا علاوه بر تأثیرگذاری بر ارزش دلار در برابر دیگر ارزهای معتبر، هزینه های نگهداری ذخیره های تجاری را نیز افزایش می دهد و بنابراین می تواند سبب کاهش تقاضای انبار و حتی فروش بخشی از ذخیره سازیهای عظیم موجود در بازار شود.

وی درباره تاثیر افزایش نرخ بهره درآمریکا بر روی تولید شیل اویل با اشاره به این که این تاثیر در بلندمدت مشخص می شود، گفت: با توجه به این که سرمایه گذاران در این طرحها، وام با نرخ ریسک بالا دریافت کرده اند بنابراین با افزایش نرخ بهره هزینه استقراض بالا می رود و در صورتی که قیمت نفت در این سطح باقی بماند حفاری برای برداشت از شیل اویلها کاهش و سرمایه گذاران اقدام به بستن چاهها خواهند کرد.

به گفته عسلی، افزایش نرخ بهره بانکی بیش از تاثیر بر تولید شیل اویلها بازارهای کاغذی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

کد خبر 252388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =