مذاکره‌ای برای توسعه فاز دوم آزادگان جنوبی انجام نشده است

مجری طرح توسعه آزادگان جنوبی گفت: تاکنون مذاکره‌ای با شرکتهای خارجی از جمله شرکت فرانسوی توتال برای توسعه فاز دوم طرح توسعه آزادگان جنوبی نداشته‌ایم.

محمود مرعشی در گفتگو با خبرنگار شانا تصریح کرد: توسعه فاز دوم طرح آزادگان جنوبی در قالب مدل جدید قردادهای نفتی ایران (IPC) خواهد بود؛ ضمن این که شرکت متن مذاکره‌ای با شرکتهای خارجی برای توسعه فاز دوم این میدان نداشته است.

وی افزود: تنها بخش باقی مانده از اجرای فاز اول طرح توسعه آزادگان جنوبی، واحد فرآورشی آن است که مناقصه عمومی آن بزودی از طریق آگهی عمومی اعلام خواهد شد. 

به گزارش شانا، عبدالرضا حاجی حسین نژاد مدیرعامل شرکت متن صبح امروز (شنبه، دهم بهمن ماه) در نشست خبری پیشرفت طرح توسعه آزادگان جنوبی را بیش از 20 درصد اعلام کرد و گفت: تعداد دکلهای فعال در این میدان هم اکنون به 18 دکل افزایش یافته است. 

وی مبلغ قرارداد این پروژه را بالغ بر ٢,١ میلیارد دلار عنوان کرد و با بیان این که امیدواریم در سال آینده بتوانیم ٦٠ هزار بشکه از آزادگان جنوبی برداشت کنیم، تصریح کرد: آزادگان جنوبی بزرگترین حوزه این مجموعه است و همه این حوزه به دست پیمانکاران و شرکتهای ایرانی پیش می رود.

به گزارش شانا، هدف از توسعه میدان آزادگان جنوبی  تولید روزانه 320 هزار بشکه نفت خام (با احتساب تولید زودهنگام) در فاز اول و افزایش تولید روزانه 280 هزار بشکه نفت خام ( جمعا به میزان 600 هزار بشکه نفت خام در روز) در فاز دوم است. 

نفت درجای آزادگان جنوبی معادل 25.34 میلیارد بشکه و نفت قابل برداشت آن حدود 2 میلیارد بشکه با احتساب ضریب برداشت 8.2 درصد برآورد شده است. این میدان مشترک در مجاورت مرز عراق (‌80 کیلومتری غرب اهواز) قرار دارد.

کد خبر 254333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =