بنادر ماهشهر و بندرعباس شاهراه صادرات فرآورده‌های نفتی ایران

مدیران شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران دیروز ( 12 مردادماه) از تاسیسات بنادر صارداتی ماهشهر و بندرعباس دیدن کردند.

به گزارش شانا، عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش ‎و پخش فرآورده های نفتی ایران و هیئت همراه از تاسیسات ریلی و جاده‌ای، مخازن و پایانه‌های سوخت‌رسانی و نفتی بندر صادراتی شرکت پالایش نفت آبادان در ماهشهر و بنادر عباس و ماهشهر بازدید کردند.

مدیران شرکت ملی پالایش ‎و پخش فرآورده های نفتی ایران در جریان اقدام های اخیر از جمله روند اجرای طرح‌های ملی کهاب و پیمایش، امور پیشگیرانه HSE، همچنین روند اجرای طرح ساماندهی بندر صادراتی ماهشهر قرار گرفتند.

با اجرای طرح ساماندهی بندر صادراتی شرکت پالایش نفت آبادان در ماهشهر، اهدافی همچون روزآمد کردن تاسیسات موجود، نوسازی و افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی مخازن، افزایش توان بارگیری و تخلیه محصولات نفتی، تجهیز اسکله‌های جدید به سیستم‌های کنترل پیشرفته به منظور افزایش بهره‌وری، لایروبی و قابلیت پهلودهی انواع نفتکشتها، صادرات نفت‌کوره، نفت‌سفید، میعانات گازی، گازوئیل، بنزین ، واردات بنزین، گازوئیل و MTBE به منظور تامین بخشی از کمبود سوخت در داخل کشور، ایجاد تسهیلات برای تهیه انواع سوخت کشتی‌ها و سوخت‌رسانی به آنها بانکرینگ (Bunkering) و طراحی و راه‌اندازی تصفیه‌خانه بهداشتی و مواد نفتی در بندر صادراتی ماهشهر محقق می‌شود.

بندرصادراتی ماهشهر در منتهی الیه شمالی و فاصله ٤٧ مایلی خلیج فارس در کانال طبیعی ماهشهر و آبراه خور موسی در فاصله حدود ٥٠ مایلی بندر ماهشهر واقع شده که دارای قدمت بالای ٥٠ سال در امر صادرات و واردات فرآورده های نفتی است.

بندر صادراتی ماهشهر با ٦ اسکله تخلیه و بارگیری مواد نفتی و تعداد زیادی مخازن ذخیره به عنوان یک سرمایه با ارزش برای صادرات- واردات فرآورده‌های نفتی مطرح است.

در طی سالهای گذشته به دلیل بهره برداری مستمر از تاسیسات این بندر و انجام نشدن هرگونه بازسازی عمده و نوسازی، توان بهره وری این بندر صادراتی کاهش یافته است و تجهیزات قدیمی و فرسوده آن قادر به تامین نیازهای رو به رشد صادرات و واردات مواد نفتی در سالهای آینده نیست؛ به همین دلیل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با درخواست پالایشگاه آبادان و بر اساس مصوبه شرکت ملی پالایش و پخش تصمیم به اجرای این طرح گرفته است.

این طرح با هدف روزآمد کردن تاسیسات موجود در بندر و افزایش ظرفیت مخازن ذخیره و توان بارگیری و تخلیه محصولات نفتی و تجهیز اسکله و عملیات فرآیندی به سامانه های کنترل پیشرفته و توسعه اسکله برای قابلیت پهلودهی کشتیهای ٨ هزار تن در بندرگاه در قالب 2 بخش خشکی و دریا اجرایی شده است.

کد خبر 266289

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =