به گزارش شانا، حبیباله بیطرف امروز (دوشنبه، هفتم اسفندماه) در نخستین کنفرانس تخصصی تعالی نظام مدیریت داراییهای فیزیکی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: توجه به داراییهای فیزیکی موضوع جدیدی در مدیریت صنعتی است که نتایج مطلوبی از اجرای صحیح آن به دست خواهد آمد.
وی با بیان این که در یک مجموعه، نیروی انسانی و داراییهای فکری بسیار حائز اهمیت است، زیرا بحث مدیریت مغزافزاری با مدیریت داراییهای فکری اتفاق میافتد، تصریح کرد: اما مدیریت داراییهای فیزیکی از جمله نظامهای نوین مدیریتی به شمار میآید که در سالهای اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته است.
بیطرف در ادامه به چرخه عمر تاسیسات صنعت نفت اشاره کرد و افزود: در این چرخه، به طور میانگین سه تا چهار سال به دوره پدیدآوری و ۳۰ تا ۴۰ سال دوره بهرهبرداری مربوط میشود.
صنعت پتروشیمی در بخش مدیریت دارایی فیزیکی پیشقدم شود
معاون وزیر نفت، دوره بهرهبرداری را در صنعت نفت بسیار مهم برشمرد و یادآور شد: در کشور ما دوره پدیدآوری بسیار مورد توجه است، به گونهای که برای آن دستورعملها، ضوابط و استانداردهای بسیاری وجود دارد، در دوره بهرهبرداری اگرچه ضوابط و دستورعملهایی وجود دارد، اما در این بخش بسیار فقیر هستیم.
به گفته وی، سهم دستورعملها و ضوابط دوره پدیدآوری به بهرهبرداری ۸۵ به ۱۵ است.
بیطرف با تاکید بر لزوم توجه به مدیریت داراییهای فیزیکی صنعت نفت افزود: بازگشت سرمایه، ثروتآفرینی، تامین نیازهای کشور و منطقه از جمله مواردی است که در بخش مدیریت دارایی های فیزیکی صنعت نفت مورد توجه قرار می گیرد.
وی یادآور شد: در مقوله مدیریت داراییهای فیزیکی، جامع نگری مجموع فعالیتهای بهرهبرداری باید مورد توجه جدی قرار گیرد، ضمن آنکه مجموع دستورعملهای بازرسی نیز مطابق با استانداردهای مناسب باشد.
معاون وزیر نفت به ظرفیتهای موجود در صنعت پتروشیمی کشور اشاره کرد و گفت: این صنعت که سرمایهگذاریهای قابل توجهی در آن صورت گرفته، از صنایع پیشرو در کشور است.
بیطرف، وجود ذخایر عظیم نفت و گاز کشور را پشتوانه مناسب واحدهای پتروشیمی برای خوراک عنوان کرد و افزود: با توجه به جایگاه صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور، این انتظار وجود دارد که صنعت پتروشیمی در بخش مدیریت داراییهای فیزیکی صنعت نفت نیز پیشقدم باشد تا شاهد نتایج ارزشمندی در این بخش باشیم.
نظر شما