تعمیر و نگهداری سازه‎های نفت فلات قاره به 3میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: اجرای عملیات بازسازی، تعمیرات و نگهداری برای همه سازه‎های این شرکت، به رقمی بالغ بر 3 میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد و از این رو، بازسازی براساس اولویت‎بندی تجهیزات و تاسیسات در دستور کار قرار می‎گیرد.

به گزارش خبرنگار شانا، حمید بورد امروز (دوشنبه، چهارم تیرماه) در نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی داراییهای فیزیکی صنعت نفت و گاز ساحل و فراساحل، در میزگردی با عنوان «فرصت‌ها و چالش‌های استقرار مدیریت یکپارچگی دارایی‌ها در صنعت نفت» که به ریاست علیرضا اصل عربی، مدیرکل اداره نظام مدیریت دارایی‌های فیزیکی وزارت نفت برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: با توجه به این‌که بسیاری از تأسیسات نفت فلات قاره در نیمه دوم عمر خود به سر میبرند و تعمیرات و نگهداری آنها اجتناب‌ناپذیر است و از طرفی باید تخصیص بهینه منابع محدود را نیز مدنظر قرار دهیم، تأسیسات بر اساس میزان قدمت و نیاز به بازسازی و تعمیرات و نگهداری دستهبندی شدهاند و اولویت با آن دسته از تأسیسات است که در وضعیت بحرانی (قرمز) قرار دارند.

وی با اشاره به سختیهای عملیات تعمیرات و نگهداری سازهها و تأسیسات در بخش فراساحلی گفت: علاوه بر مشقتها و پیچیدگیهای کار در این بخش، هزینههای تعمیرات و نگهداری و تولید نیز در فراساحل بالاتر است، بنابراین میزان ضرر و زیان ناشی از آسیب‌دیدگی تأسیسات در این بخش نسبت به خشکی به‌طور قابل توجهی بیشتر است.

بورد با اشاره به سالها فعالیت شرکت نفت فلات قاره ایران و تجارب بسیار این شرکت در حوزه فراساحلی ادامه داد: این شرکت با شرکتهای بزرگ فراساحلی دنیا قابل مقایسه است و اکنون با برخورداری از بیش از 200 سازه دریایی، 100 ماشین دوار، 3500 کیلومتر شبکه خطوط لوله و پایانههای شناور، در بحث داراییهای فیزیکی صنعت نفت حرفهای زیادی برای گفتن دارد.

وی به سابقه قابل قبول شرکت ملی نفت ایران در تعمیرات و نگهداری تأسیسات هم اشاره کرد و گفت: آنچه امروز بسیار اهمیت دارد، لزوم یکپارچگی فعالیتهای تعریف شده در مدیریت داراییهای فیزیکی است.

بورد مخزن را مهم‌ترین دارایی در صنایع بالادست نفت و گاز برشمرد و افزود: تلاش و برنامه‌ریزی برای طولانی کردن عمر مخزن و تولید صیانتی به منظور نگهداری از این دارایی ارزشمند ضروری است.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، استمرار ایمن و بهینه تولید، کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی، کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری را از جمله دستاوردهای مدیریت یکپارچگی دارایی‌های فیزیکی در صنعت نفت عنوان کرد و گفت: این شرکت با درک نقش بسزای مدیریت دارایی‌های فیزیکی، کمیته‌ای را به این منظور تشکیل داده و هم‌اکنون شناسایی و استقرار نرم‌افزار جامع مدیریت یکپارچگی دارایی‌های فیزیکی را در دستور کار دارد.

بورد ابراز امیدواری کرد که سیستم مدیریت یکپارچگی دارایی‌های فیزیکی تا پایان امسال در شرکت نفت فلات قاره ایران استقرار یابد و اظهار کرد که شرکتهای کارفرما می‌توانند با بهره‌مندی از نظرات کارشناسان و خبرگان این حوزه، بر توان عملیاتی و اجرایی خود بیفزایند.

نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی داراییها در نفت و گاز ساحل و فراساحل از سوی شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی و با همکاری شرکت نفت و گاز پارس، شرکت نفت فلات قاره ایران، شرکت پایانه‌های نفتی ایران، شرکت ملی حفاری و شرکت نفت خزر در هتل اسپیناس پالاس تهران امروز آغاز به کار کرد و فردا به کار خود پایان می‌دهد.


کد خبر 283449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =