به گزارش شانا به نقل از شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، بهنام میرزایی جمعه (۱۲ اردیبهشت) در بازدید از عملیات اجرایی میکروتونلینگ در محدوده کیلومتر ۱۰۵ گستره اول خط لوله اهواز - کوهدشت، با ابراز رضایت از عملکرد دستاندرکاران، پیمانکاران و مشاوران پروژه اظهار کرد: اجرای این روش در عبور از موانع چالشبرانگیز، با رویکردی مناسب و مبتنی بر تخصص داخلی در حال انجام است. در این محدوده، عبور دو خط لوله انتقال نهم و ششم سراسری از رودخانه پرآب کارون بهطول تقریبی ۳۴۰ متر (هر خط ۱۷۰ متر) برنامهریزی شده است.
وی با قدردانی از نقش قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) و مؤسسه نیرو گستر، از آغاز عملیات احداث تونل خط نهم سراسری به طول ۱۷۰ متر خبر داد و افزود: احداث تونل دوم مربوط به خط ششم سراسری نیز در دستور کار قرار دارد.
سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره مزایای روش میکروتونلینگ گفت: این روش با ایجاد کمترین آسیب سطحی به منابع طبیعی و محیط زیست، امکان حفاری در شرایط زمینشناسی دشوار مانند خاکهای رسی، یا مناطق سنگی را فراهم میسازد، همچنین کنترل دقیق و پایش مستمر در فرآیند اجرا، امکان انجام عملیات بدون دخالت مستقیم نیروی انسانی را بهوجود میآورد و سطح ایمنی پروژه را بهطور چشمگیری افزایش میدهد.
میرزایی با اشاره به سرعت بالای اجرای این روش نسبت به سایر شیوهها بیان کرد: افزون بر مزایای فنی، استفاده از تجهیزات پیشرفتهای که بهدست مهندسان داخلی طراحی و ساخته شده است، نقطه قوت دیگر این پروژه بهشمار میرود.
بر پایه این گزارش، خط لوله ۴۰۰ کیلومتری اهواز- کوهدشت، بخشی از خط لوله نهم سراسری گاز کشور است که با بهرهبرداری از آن، ظرفیت انتقال گاز در شبکه غرب و شمالغرب کشور بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون مترمکعب در روز افزایش مییابد.
نظر شما