به گزارش خبرنگار شانا، محسن مظلوم فارسیباف امروز (سهشنبه، ششم خرداد) در نشست تخصصی «چالشهای تدوین و نظارت بر مقررات اصلاح الگوی مصرف و اثر آن بر ناترازی گاز طبیعی» با اشاره به قانون اصلاح الگوی مصرف و سند ملی راهبرد جامع انرژی کشور اظهار کرد: در این حوزهها، قوانین جامع و مترقیای تدوین شده است.
وی افزود: در سالهای ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ که موضوع توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور مطرح شد، بسیاری از کشورهای همسایه هنوز اقدامی در این زمینه نکرده بودند و از این نظر، ایران گامهای مناسبی برداشت. با این حال، شرایط بهگونهای پیش رفت که امروز وضعیت حوزه انرژی در کشور مطلوب نیست.
آیا ما ناترازی گاز داریم یا انرژی؟!
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با طرح این پرسش که آیا ما ناترازی گاز طبیعی داریم یا انرژی، افزود: اگر انرژیهای تجدیدپذیر مطابق با قانون اصلاح الگوی مصرف و متناسب به سند ملی راهبرد جامع انرژی توسعه پیدا کرده یا تعرفهها مطابق با قوانین دیده شده بود و موارد اصلاح الگوی مصرف متناسب با قانون تدوین شده بود، دچار چنین چالشهایی نمیشدیم.
مظلوم فارسیباف با بیان اینکه سه حوزه «توسعه انرژی»، «تعرفهها» و «مدیریت انرژی» در قانون ذکر شده اما در اجرا دچار مشکل است، اظهار کرد: این موارد یا دارای مشکل اجرایی بوده که از اول باید قانون را بهتر میدیدیم یا مقررات ناشی از قوانین است که باید اصلاح شود.
وی «کاربر انرژی» را یک کلید واژه پذیرفته شده در ارکان کشور دانست و بر لزوم تدوین و نظارت بر مقررات منشعب از قوانین تأکید کرد و گفت: اگر در طول این ۱۸-۱۷ سال نظارت درست انجام گرفته بود، با توجه به اینکه حوزه انرژی را ساختارمند کردیم و چند قانون بسیار خوب مثل ماده ۱۲ و سند راهبرد جامع انرژی نوشته شد، باید وضع کشور به لحاظ انرژی نسبت به قوانین مترقی که وضع شد خیلی بهتر میبود.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران درباره اینکه در آینده چه مسیری طراحی شود تا وضعیت موجود بهبود یابد، بیان کرد: با شناخت چالشهای وضع موجود و با عزمی که رئیسجمهوری و سران قوا دارند امیدواریم بتوانیم در پایان دولت وضعیت متعادلتری در حوزه ناترازی انرژی داشته باشیم و گامهای مثبتی برداریم.
نظر شما