حمید حسینی در گفتوگو با خبرنگار شانا درباره واکنش بازار نفت به اعلام آتشبس میان ایران و رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه بازار نفت تحت تأثیر سه دسته عامل قرار دارد؛ عوامل بنیادین، شرایط اقتصادی کشورها و تحولات سیاسی توضیح داد: عرضه و تقاضا دو عامل کلیدی در تعیین قیمت نفت هستند. هماکنون بازار به نفع خریدار حرکت کرده و عرضه نفت در جهان بیش از تقاضا است.
سایه گزارشهای اقتصادی چین و آمریکا بر بازار نفت
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران درباره تأثیر وضعیت اقتصادی کشورها بر بازار نفت اظهار کرد: گزارشهای اقتصادی، بهویژه از چین و ایالات متحده، میتوانند بر روند قیمتها اثرگذار باشند. همچنین بازارها در انتظار انتشار دادههای اقتصادی و تصمیمهای فدرال رزرو آمریکا درباره نرخ بهره هستند.
وی توضیح داد: در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه که از ۲۳ خرداد آغاز شد، قیمت نفت بهشدت تحت تأثیر قرار گرفت. ابتدا قیمتها حدود ۶۷ دلار در هر بشکه بود، اما با شروع حملات رژیم صهیونیستی به ایران، قیمتها به ۷۹ دلار افزایش یافت. این افزایش قیمت ناشی از نگرانیها درباره تشدید تنشها و اختلال در عرضه نفت بود.
فشار آمریکا بر تولیدکنندگان برای مهار قیمتها
حسینی با اشاره به اینکه منافع کشورهای تولیدکننده نفت، ازجمله روسیه و عربستان، بهگونهای است که معمولاً تمایل دارند قیمتها را بالا نگهدارند، گفت: فشارهای آمریکا میتواند آنها را به همکاری وادار کند.
وی افزود: با اعلام آتشبس و کاهش احتمال بستن تنگه هرمز، بازار نفت به آرامش نسبی رسید و روند قیمتها نزولی شد، بهطوریکه بهای نفت تا حدود ۶۶ دلار کاهش یافت و در حال حاضر نیز در محدوده ۶۷ دلار معامله میشود.
تحلیل بازار نفت در واکنش به تحولات نظامی
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران با تأکید بر اینکه این نوسانها نشان میدهد وضعیت سیاسی و نظامی در منطقه میتواند تأثیرات عمیقی بر بازار نفت داشته باشد و آتشبس اخیر نیز به نوعی سبب آرامش بازار شده است، گفت: با این حال باید توجه داشت که بازار نفت همواره تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد و پیشبینی دقیق آینده آن دشوار است.
حسینی با یادآوری اینکه بازار نفت همواره نسبت به تحولات سیاسی و نظامی واکنشهای متفاوتی نشان داده است. برای مثال در زمان جنگ عراق و کویت، قیمت نفت افزایش یافت، در حالی که در حمله آمریکا به عراق، قیمتها بهطور غیرمنتظرهای کاهش پیدا کرد، افزود: این موضوع نشان میدهد وضعیت تقاضا و توافقهای پشت صحنه نقش مهمی در تعیین قیمتها دارند.
وی با بیان اینکه واکنشهای بازار نفت نمیتوانند بهسادگی با یک عامل خاص توجیه شوند و تصمیم کشورها و برداشت آنها از آینده بازار، تأثیر بسزایی در شکلگیری قیمتها دارد، اظهار کرد: بازار نفت پیچیدهتر از آن است که تنها با یک عامل بتوان آن را پیشبینی کرد و نیازمند تحلیلهای جامعتری است.
نظر شما