به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس اسناد نتایج مالی و عملیاتی شرکت دولتی نفت ونزوئلا (پدوسا) که روز جمعه مشاهده شد، فروش نفت این شرکت در خارج از کشور در سال ۲۰۲۴ به ۱۷ میلیارد و ۵۲۰ میلیون دلار رسید؛ رقمی که در پی افزایش صادرات ناشی از مجوزهای صادرشده از سوی ایالات متحده برای فعالیت شریکان خارجی در ونزوئلا حاصل شده است.
هیچ آمار مقایسهای از سالهای گذشته در دست نیست، زیرا پدوسا از سال ۲۰۱۶ نتایج مالی خود را منتشر نکرده است.
ونزوئلا با در اختیار داشتن برخی از بزرگترین ذخایر نفت جهان، همچنان با تولیدی کمتر از سطح یک دهه پیش روبهروست؛ موضوعی که ناشی از کمبود سرمایهگذاری، سوءمدیریت در شرکت پدوسا و تحریمهای آمریکا علیه صنعت انرژی این کشور از سال ۲۰۱۹ بوده است.
مجوزهای صادرشده از سوی ایالات متحده به شرکت بزرگ نفتی آمریکایی شورون و دیگر شرکتهای خارجی فعال در ونزوئلا، از سال ۲۰۲۳ امکان بهبود جزئی در تولید و صادرات نفت را فراهم کردهاند.
با این حال در اواخر ماه مه، واشنگتن این مجوزها را برای انتقال نفت خام ونزوئلا به پالایشگاههای ایالات متحده و اروپا لغو کرد.
بر اساس دادههای اولیه از نتایج مالی و عملیاتی پدوسا، صادرات نفت خام و سوخت این شرکت در سال گذشته بهطور میانگین ۸۰۵ هزار و ۵۰۰ بشکه در روز بوده است؛ رقمی که نسبت به میانگین حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱۵ درصد افزایش نشان میدهد.
طبق نتایج شرکت پدوسا، تولید نفت ونزوئلا در سال ۲۰۲۴ بهطور میانگین ۹۵۲ هزار بشکه در روز بوده است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳ که از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گزارش شده، روزانه ۷۸۳ هزار بشکه بوده است.
نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا و دولتش همواره تحریمهای واشینگتن و دیگر کشورها را محکوم کردهاند و این اقدامها را نامشروع و با هدف جنگ اقتصادی برای فلج کردن ونزوئلا توصیف کردهاند.
بر اساس اسناد نتایج، تولید نفت خام ونزوئلا در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۵ بیش از یک میلیون بشکه در روز بوده است و مقامهای ونزوئلایی اعلام کردهاند صادرات همچنان بهصورت عادی ادامه دارد.
طبق دادههای حملونقل و اسناد داخلی، در ماه ژوئن صادرات نفت خام و سوخت ونزوئلا بهطور میانگین ۸۴۴ هزار بشکه در روز بوده و مقصد اصلی این محمولهها کشور چین بوده است.
نظر شما