۳۰ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۱
  • کد مطلب: 800635
گزیده‌های نفتی هفته

بنزین سوپر وارداتی در آستانه عرضه در بورس، عزم حاکمیت برای مقابله با قاچاق سوخت، تحول مدیریتی در شرکت‌های اصلی تابع شرکت ملی نفت ایران، تکذیب افزایش قیمت بنزین و روند صعوی مصرف گاز خانگی را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

بنزین سوپر وارداتی در آستانه عرضه در بورس: محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت چهارشنبه (۲۸ آبان) در حاشیه نشست هیئت دولت با اعلام تشکیل کارگروهی از بخش‌های مختلف کشور برای بررسی راهکارهای مدیریت مصرف و کاهش واردات بنزین، گفت: هر تصمیمی پس از جمع‌بندی کارشناسی و تصویب در نهادهای حاکمیتی ابلاغ می‌شود و بنزین سوپر ان‌شاءالله هفته آینده در بورس انرژی عرضه می‌شود.

همسو با این، محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران سه‌شنبه (۲۷ آبان) از ثبت اطلاعیه نخستین محموله بنزین سوپر وارداتی در تابلوی بورس انرژی خبر داد و بیان کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران صرفاً نقش صادرکننده مجوز را دارد و بخش خصوصی موظف است واردات و توزیع این فرآورده را انجام دهد.

عزم حاکمیت برای مقابله با قاچاق سوخت: محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در «نخستین همایش ملی پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی» استقرار حکمرانی داده‌محور و هوشمندسازی زنجیره تأمین و مصرف را کلید اصلی مقابله با قاچاق سوخت دانست، کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اختلاف شدید قیمت داخلی و مرزی فرآورده‌های نفتی را عامل اصلی قاچاق معرفی کرد.

سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل فراجا نیز در این همایش اختلاف قیمت سوخت را به عنوان شاخصه اصلی قاچاق در کشور عنوان کرد و سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با ارائه آمار بالاترین حجم قاچاق خروجی را مربوط به قاچاق فرآورده‌های نفتی با حجم ۵.۲ میلیارد دلار در سال دانست که روزانه بیش از ۲۰ میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود.

تفاهم‌نامه نفت با فراجا برای مقابله با قاچاق سوخت هم در حاشیه این همایش امضا شد.

هفته پر انتصاب در صنعت نفت: نفت این هفته شاهد چندین انتصاب بود؛ محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت در حکمی «فائزه دانشور» را به‌عنوان «عضو کارگروه مشورتی تشخیص عدم مغایرت مصوبات هیئت‌ مدیره چهار شرکت اصلی و هیئت‌ رئیسه صندوق‌های بازنشستگی، پس‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت با قوانین، مقررات، سیاست‌ها و راهبردهای وزارت نفت» منصوب کرد. همچنین حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در احکامی جداگانه «رامین حاتمی» را به‌عنوان مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، «مرتضی فولادی» را به‌عنوان مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، «فرخ علیخانی» به‌عنوان مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران و «رضا خیلائی» را به‌عنوان سرپرست مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران منصوب کرد.

روند صعوی مصرف گاز خانگی: آمار مصرف گاز در هفته منتهی به ۲۳ آبان به مانند هفته گذشته حاکی از پیشتازی بخش خانگی است. بر همین اساس بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء با مصرف حدود ۲ میلیارد و ۷۲۶ میلیون مترمکعب در رتبه نخست قرار دارد و نیروگاه‌ها با حدود یک میلیارد و ۳۱۹ میلیون مترمکعب و صنایع عمده با بیش از یک میلیارد و ۱۸۹ میلیون مترمکعب در رده‌های بعدی هستند. مصرف گاز در این سه بخش در این بازه زمانی در مجموع بیش از ۵ میلیارد و ۲۳۳ میلیون مترمکعب بوده است.

دیگر اخبار: تحریم‌های تازه آمریکا علیه شبکه نفتی ایران، آماده‌باش زمستانی پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد، اجرای ۱۰۰ درصد اهداف سال نخست برنامه هفتم در صنعت پتروشیمی، کاهش قیمت نفت در آخرین روز هفته، امضای سه تفاهم‌نامه در حوزه مسکن و خدمات رفاهی بازنشستگان صنعت نفت، تعمیرات اساسی پالایشگاه تهران، افزایش ۱.۵ میلیارد متر مکعبی برداشت گاز از پارس جنوبی، سرمایه‌گذاری ۸ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در جمع‌آوری گازهای مشعل و عملیات رول‌ آپ چهارپایه سکوی گازی میدان مشترک فرزاد بی از دیگر اخبار نفت در این هفته بود.

پیشنهادهفته: با توجه به اهمیت جمع‌آوری گازهای مشعل در دولت چهاردهم و تأکید وزیر نفت بر تحقق آن، شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی (شانا) در گفت‌وگو با محسن محمدپور، رئیس کارگروه جمع‌آوری گازهای مشعل وزارت نفت به بررسی تازه‌ترین اقدام‌ها و برنامه‌های پیش‌ رو در زمینه جمع‌آوری گازهای همراه پرداخته است.

همچنین در گفت‌وگویی دیگر با سجاد خلیلی، معاون وزیرنفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری به تبیین موضوعاتی از جمله سهم واقعی شرکت ملی نفت از محل فروش نفت و باز تعریف رابطه مالی با دولت پرداخته شده است. خواندن این دو گفت‌وگو پیشنهاد می‌شود.

کد مطلب 800635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =