• انقلاب انرژی پاک

    انقلاب انرژی پاک

    در دو سال گذشته، انقلاب انرژی پاک به‌طور پیوسته در حال گسترش است. به طوری که افزون بر حرکت نظام انرژی جهان به سمت استفاده هر چه بیشتر از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر، تعدادی از کشورها، تصمیم خود را برای ممنوعیت استفاده از خودروهای با موتور احتراقی اعلام کرده‌اند.

  • رابطه قیمت، تقاضا و مصرف بنزین

    رابطه قیمت، تقاضا و مصرف بنزین

    براساس قانون تقاضا، کشش قیمتی تقاضا مقدار تغییر تقاضا را نسبت به تغییر قیمت اندازه‌گیری می‌کند. این کاهش قیمت در اشکال مختلفی مانند «کاهش ارزش» بر اثر «نرخ تورم» قابل محاسبه است. در اقتصادهایی که دچار تورم بالا هستند؛ افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در صورت افزایش نیافتن قیمت یک کالای پرکشش می‌تواند کارکردی مانند کاهش قیمت داشته باشد.

  • نگاهی تاریخی به آسیب‌های توسعه نیافتن پارس جنوبی

    نگاهی تاریخی به آسیب‌های توسعه نیافتن پارس جنوبی

    قراردادهای ٣٥ ماهه توسعه پارس جنوبی با هدف جبران عقب‌ماندگی چند دهه‌ای ایران در برداشت از این میدان مشترک با پیمانکاران مختلف داخلی امضا شد.

  • چشم انداز نفتی و پالایشی کویت

    چشم انداز نفتی و پالایشی کویت

    کویت که از دیرباز یکی از تولیدکنندگان کلیدی نفت خام به شمار می‌آید با داشتن 102 میلیارد بشکه ذخایر نفتی، حدود 6درصد از ذخایر نفت خام دنیا را در اختیار دارد. تولید روزانه نفت این کشور بیش از 2.6 میلیون بشکه و صادرات آن 1.9 میلیون بشکه در روز است. این کشور به عنوان دهمین تولید کننده نفت خام جهان و پنجمین تولید کننده نفت خام اوپک شناخته می‌شود.

  • اقتصاد مقاومتی؛ بهینه سازی مصرف سوخت و بیع متقابل
  • ضرورت جذب سرمایه و فناوری در صنعت نفت

    ضرورت جذب سرمایه و فناوری در صنعت نفت

    بزرگ‌ترین اولویت در صنعت نفت و گاز کشور را باید در روزآمد کردن آن دانست. این صنعت به‌واسطه مشکلات عدیده نظیر جنگ، تحریم و بسیاری دیگر، سال‌هاست که روزآمد نشده است، به نحوی که این عقب‌ماندگی فناورانه را می‌توان در حدود 30 سال برآورد کرد. تمرکز بر این مهم و به دست آوردن فناوری روزآمد، در کنار جذب سرمایه لازم برای تامین مالی این پروژه اولویت نخست مجموعه وزارتخانه نفت است.

  • مقایسه کارایی شرکت ملی نفت و رقبای خارجی

    مقایسه کارایی شرکت ملی نفت و رقبای خارجی

    با رای اعتماد بالای مجلس شورای اسلامی به مهندس زنگنه برای تصدی وزارت نفت این امید قوت گرفته است که پس از آواربرداری در دولت یازدهم از خرابی‌های دوره تحریم‌های گسترده و تنش‌های داخلی و جهانی، سرانجام زمان انجام کارهای بنیادی در این صنعت فرا‌رسیده است.

  • دستاورد‌های بزرگ نفت

    دستاورد‌های بزرگ نفت

    شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت خام کشور و مهم‌ترین بخش بالادستی صنعت نفت ایران، با قدمت و سابقه‌ای افزون بر یک قرن، تجربه‌ای کم‌نظیر در راهبری عملیات و توسعه میدان‌ها با اتکا به مجموعه دانش‌های مرتبط با تولید نفت و گاز دارد.

  • ضرورت سرمایه‌گذاری برای توسعه پتروشیمی

    ضرورت سرمایه‌گذاری برای توسعه پتروشیمی

    کشورهای دارای منابع و ذخایر گازی همواره به دنبال بهترین راهکار کسب حداکثر درآمد از این ذخایر هستند. کشور ما نیز پس از پوشش اولویت نخست خود (یعنی تأمین مصارف خانگی) از این قاعده مستثنی نبوده و راه‌های مختلف تبدیل گاز به درآمد پایدار و بهینه از جمله صادرات (مستقیم یا به‌صورت LNG)، تولید نیروی برق برای مصرف‌کنندگان داخلی یا صادرات، تبدیل به سوخت‌های پاک (GTL) و توسعه صنعت پتروشیمی بر پایه خوراک گازی را مدنظر داشته است.

  • ضرورت تغییر در چشم انداز انرژی ایران با شتاب انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان

    ضرورت تغییر در چشم انداز انرژی ایران با شتاب انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان

    یکی از محورهای اساسی توسعه و پیشرفت هر کشوری وجود زیرساخت‌های توسعه یافته و در اختیار داشتن منابع انرژی است، زیرا امروزه انرژی یکی از نیازهای اساسی برای استمرار توسعه اقتصادی، رفاه اجتماعی، بهبود کیفیت زندگی و امنیت جوامع است.

  • توسعه عمودی با استفاده از ظرفیت‌های ماده 12

    توسعه عمودی با استفاده از ظرفیت‌های ماده 12

    سفر اخیر وزیر نفت به اهواز، دستاوردهای فراوانی را در پی داشت که مهم‌ترین آن آغاز یک حرکت عظیم برای نوسازی تاسیسات صنعت نفت است که شاید ثمرات آن بیشتر از طرح‌های توسعه‌ای در حال اجرای صنعت نفت باشد.

  • صادرات گاز در دولت دوازدهم 7 برابر می‌شود

    صادرات گاز در دولت دوازدهم 7 برابر می‌شود

    در روزهای اخیر موضوع صادرات گاز ایران به‌ویژه‌ طرح صادرات گاز به پاکستان بهانه جدیدی برای جریان سازی سیاسی و رسانه‌ای علیه دولت و وزارت نفت شده است. این جریان در اقدامی کاملا ضد ملی و با اهداف سیاسی خاص در صدد القای این باور است که عامل اصلی در به نتیجه نرسیدن طرح های انتقال، کم کاری و نبود جدیت از سوی ایران بوده است.

  • ارتقای دیپلماسی انرژی در وزارت نفت

    ارتقای دیپلماسی انرژی در وزارت نفت

    تبدیل جمهوری اسلامی ایران به مرکز مبادلات و مدیریت بازار انواع حامل‌های انرژی در منطقه با استفاده از موقعیت سرزمینی و جغرافیای اقتصادی کشور و توان علمی و فنی صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بر اساس چشم انداز، اهداف کلان و راهبردهای دیپلماسی انرژی، خط مشی اصلی معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت است.

  • توسعه صنعت نفت در پساتحریم

    توسعه صنعت نفت در پساتحریم

    از ابتدای استقرار دولت یازدهم تاکنون با رویکرد برنامه ملی اقتصاد مقاومتی، اقدامات زیربنایی گسترده‌ای در وزارت نفت انجام شده که آثار عمده آنها هم‌اکنون در توسعه صنعت نفت به‌ طور چشمگیری مشهود است. این امیدواری وجود دارد که با ادامه این روند، در سال‌های آتی نیز شاهد پیشرفت‌های موثری در فعالیت‌های صنعت نفت باشیم.

  • زنگنه، نفت و دولت دوازدهم

    زنگنه، نفت و دولت دوازدهم

    بیژن زنگنه در راس وزارت نفت ماند؛ اما برخی گلایه‎های ناروا و بعضا مغرضانه که در صحن علنی مجلس به عملکرد شیخ‎الوزرا وارد شد، حکایت از این داشت که زنگنه در دولت دوازدهم هم بسان دولت قبل، مسیر پرچالشی در مواجهه با دست‎اندازهای داخلی در پیش دارد.

  • نفت و کودتا

    نفت و کودتا

    بیش از 64 سال از کودتای نظامی برای روی کار آوردن یک حکومت دیکتاتوری در ایران می‌گذرد.

  • چشم انداز روشن صنعت نفت

    چشم انداز روشن صنعت نفت

    صنعت نفت در شرایط کنونی یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخی خود را تجربه می‌کند.

  • رای اعتماد و توسعه در صنعت نفت

    رای اعتماد و توسعه در صنعت نفت

    عوامل موثر بر جذب سرمایه‌ خارجی را می‌توان به سه دسته کلی «عوامل اقتصادی»، «عوامل سیاسی- اجتماعی» و «عوامل طبیعی- فرهنگی» دسته‌بندی کرد.

  • ضرورت تعدیل قیمت CNG

    ضرورت تعدیل قیمت CNG

    یکی از مباحث مهم در همه‌گیری استفاده از CNG به عنوان سوخت خودروها، مقوله‌ی قیمت این سوخت و تبعات مترتب بر آن است.

  • سرمایه‌گذاری در صنعت CNG؛ محدودیت‌ها و مزایا

    سرمایه‌گذاری در صنعت CNG؛ محدودیت‌ها و مزایا

    ارزان بودن گاز طبیعی نسبت به سوخت‌های مایع، شبکه گسترده گازرسانی در کشور و مصرف بسیار بالای سوخت‌های فسیلی مایع، انتخاب CNG را به عنوان سوخت جایگزین از لحاظ اقتصادی در کشور ما توجیه‌پذیر می‌کند.

  • مبانی کارکردی شرکت‎های E&P در سطح بین‎الملل

    مبانی کارکردی شرکت‎های E&P در سطح بین‎الملل

    کتاب «مدیریت پروژه‌های بالادستی صنعت نفت در شرکت‌های اکتشاف و تولید (E&P)» با هدف تشریح مبانی کارکردی و عملیاتی شرکت‎های فعال در حوزه اکتشاف و تولید (E&P) در سطح بین‌الملل، به عنوان گامی کوچک برای حرکت در مسیر توسعه کشور و به منظور تدوین منابع علمی که به نحو جامعی نیازهای مرتبط با شناخت این حوزه را مرتفع سازند، ترجمه شده و به تازگی منتشر شده است.

  • پارلمان، قدرشناس زنگنه

    پارلمان، قدرشناس زنگنه

    همانگونه که پیش بینی می‌شد، مهندس بیژن زنگنه به عنوان وزیر نفت پیشنهادی دولت دوازدهم معرفی شد تا وی بتواند برنامه‌های خود را برای جذب سرمایه گذار و توسعه میدان‌های نفت و گاز کشور در دولت دوازدهم ادامه دهد.

  • زنگنه، فقط وزیر نفت نیست

    زنگنه، فقط وزیر نفت نیست

    بازار گمانه‌زنی درباره ترکیب کابینه دولت دوازدهم به اوج خود رسیده است، جریان‌ها و گروه‌های سیاسی، موافقان و مخالفان دولت، اصناف و فعالان حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، هرکدام شنیده‌ها، تحلیل‌ها و خواست‌های خود را درباره ترکیب دولت آینده و خروج افرادی از کابینه فعلی و اضافه‌شدن افرادی دیگر مطرح می‌کنند.

  • در اهمیت ابقای زنگنه

    در اهمیت ابقای زنگنه

    اگر دولت روحانی در عرصه سیاست خارجی با حضور آقای ظریف و تیم همراهش با توفیق روبه‌رو شد و با روشن‌بینی توانست شش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به‌ویژه قطعنامه‌های ذیل فصل هفتم آن را بلااثر کند، در سایه مدیریت آقای زنگنه هم توانست دستاوردهای نفتی غیرقابل انکاری داشته باشد.

  • چرا زنگنه؟

    چرا زنگنه؟

    ترکیب کابینه‎ها در دولت‎های مختلف همواره برای خود معمایی بوده است. برخی نگاهشان دایر بر این بوده است که کابینه را به جوانان بسپرند و برخی دیگر کابینه را به سالخوردگان سپرده‎اند اما مهم، این وجه یا آن وجه نیست. مهم حضور آدم‎هایی است که بتوانند در کوران حوادث و رویدادها از پس برنامه‎ریزی برای حل مشکلات بر آیند و در مقابل مشکلات به اصطلاح ضربه فنی نشوند!

  • وقتی رشد مصرف بنزین هم سیاسی می‌شود

    وقتی رشد مصرف بنزین هم سیاسی می‌شود

    این‌بار غوغا با بهانه تازه‌ای آغاز شد، به‌کارگیری واژه «غیرعادی» برای افزایش ٨,٥ درصدی مصرف بنزین از سوی معاون‌ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، دستمایه انتقادها علیه وزارت نفت بود.

  • بررسی اجمالی دلایل افزایش مصرف سوخت

    بررسی اجمالی دلایل افزایش مصرف سوخت

    آمار مصرف بنزین کل کشور در روزهای اخیر افزایش خیره‌کننده ای داشته است و این موضوع به دغدغه‌خاطر رسانه‌ها و برخی افراد تبدیل شده است.

  • تحلیلی چندسطحی از مسئولیت اجتماعی صنعت نفت در ایران

    تحلیلی چندسطحی از مسئولیت اجتماعی صنعت نفت در ایران

    مسئولیت اجتماعی شرکت‌ بر ایده فراتر رفتن از الزامات قانونی فعالیت کسب‌ وکارها و رسیدن به تأثیرگذاری مثبت بر محیط و ذینفعان از جمله مشتریان، مردم اجتماعات میزبان کسب‌وکار، کارکنان و همه آن‌ها که تحت تأثیر فعالیت شرکت قرار می‌گیرند بنا شده است.

  • چه کسی رشوه گرفت؟

    نگاهی به اتهام مخالفان قرارداد توتال

    چه کسی رشوه گرفت؟

    پس از این‌که قرارداد اخیر نفتی بین کنسرسیوم توتال، شرکت دولتی نفتی چین و شرکت پتروپارس امضا شد، مخالفان دولت یازدهم و دوازدهم وارد میدان شدند و پس از این‌که موفق به بر هم زدن قرارداد با مطالب مطروحه خود نشدند، ادعای افشای مدارک و اسناد پیرامون پرداخت رشوه از سوی شرکت توتال در ایران را مطرح کردند، مدارکی که ماخذ اصلی آن وزارت دادگستری و کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکاست.

  • اهمیت قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی

    اهمیت قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی

    نخستین قرارداد در قالب شرایط عمومی‌ساختار و الگوی جدید نفتی مصوب هیئت وزیران، هفته گذشته برای توسعه بخش دریایی فاز ۱۱ پارس جنوبی میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی‌متشکل از توتال‌، CNPCI (شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین) و پتروپارس به عنوان شریک ایرانی به امضا رسید.