به گزارش شانا، مهندس علیرضا ضیغمی با بیان این که ظرفیت یاد شده با آماده شدن پالایشگاه گاز ایلام در فاز دوم، به ۱۰میلیون مترمکعب در روز افزایش خواهد یافت، افزود: در فاز اول اجرای این طرح، پنج حلقه چاه، تاسیسات مرکزی تنگ بیجار (TCF) و خطوط لوله جریانی از چاهها به تاسیسات آزمایش شده و آماده راهاندازی است و تاسیسات جمعآوری ایلام ( (ISFدر مرحله نهایی تست قرار دارد.
وی تصریح کرد: سیستم برق شامل باتریهای مواقع اضطراری ( ،(UPSتابلو ولتاژ متوسط ( ،(MVتابلو ولتاژ کم ( (LVو دو ایستگاه برق نیز پیشتر راهاندازی شده است.
ضیغمی یادآور شد: دو خط لوله انتقال گاز به طول ۲۱کیلومتر و مایعات گازی به طول ۲۰کیلومتر از مرکز جمع آوری تا پالایشگاه ایلام، کار انتقال گاز و مایعات گازی را بهعهده دارد که در مراحل نهایی تست و راهاندازی است.
وی ادامه داد: خطوط انتقال نیرو و شبکه برقرسانی به تمام تاسیسات نیز در حال بهره برداری و خطوط مخابرات به تمام مراکز و تاسیسات وصل و از آنها استفاده شده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت مناطق مرکزی ایران افزود: اجرای توسعه فاز نخست میدان گازی تنگه بیجار، از 6 حلقه چاه تولید صورت می گیرد که از این تعداد، سه حلقه چاه جدید حفاری و سه حلقه چاه موجود تعمیر شدهاند و در مرحله دوم نیز حفاری سه حقله چاه در دستورکار گرفته که حفاری چاه اول با ۲۶۰۰متر به پایان رسیده و چاه دیگر نیز در عمق ۲۴۰۰متری در مراحل پایان حفاری است.
ضیغمی ادامه داد: همچنین نصب تجهیزات سرچاهی و احداث خطوط لوله جریانی و ساخت یک واحد لختهگیر در هر یک از واحدهای تنگ بیجار و ایلام در دستور مرحله دوم قرار دارد.
وی در باره هزینههای اجرای طرح توسعه میدان تنگه بیجار گفت: تا کنون برای پاکسازی محوطه از مینهای جنگی، طراحی، خرید کالا، اجرا و حفاری چاههای این میدان و ایجاد تاسیسات، خطوط لوله، خطوط انتقال نیرو و خطوط مخابرات مبلغ یک تریلیون و ۶۵۰میلیارد ریال هزینه شده است.
ضیغمی با تشریح کارآفرینی این طرح و استفاده از کالاهای ساخت داخل اظهار داشت: در مراحل مختلف توسعه این طرح، با استفاده از نیروهای داخلی و بومی، سهم عمدهای در اشتغالزایی این منطقه ایفا شده است. همچنین با توجه به تاکیدهای دولت خدمتگزار در جهت اسکان نیروهای عملیاتی، منازل مسکونی ۱۲۲ واحدی در شهر ایلام در اختیار کارکنان این منطقه قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در اجرای طرح توسعه این میدان، حدود ۴۰درصد کالاهای موردنیاز، ساخت داخل و بقیه کالاها به سبب درجه بسیار بالای ترشی گاز و نبود تجهیزات آن در داخل به ناچار از خارج تامین شده است.
میدان گازی تنگ بیجار در ۷۰کیلومتری جنوب غربی شهر ایلام واقع است که با توسعه و راهاندازی آن، استان ایلام از نعمت گاز برخوردار خواهد شد.
نظر شما