مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در گفت و گو با شانا در مناطق نفت خیز جنوب گفت: توربین های گازی، مهم ترین تجهیزات در صنایع نفت و گاز هستند که برای به حرکت در آوردن تلمبه های نفتی، ژنراتورهای برق، کمپرسورهای گاز و غیره از آنها استفاده می شود.
وی افزود: در یک توربین گازی بسته به نوع و توان آن 150 تا 250 عدد پره داغ وجود دارد که با توجه به دمای کارکرد یک هزار تا یک هزار و 500 درجه سانتیگراد، این قطعات دچار تنش های حرارتی داخلی و خارجی مختلفی می شوند و در نتیجه تعویض آنها در دوره های کارکرد برنامه ریزی شده، ضروری است.
مهندس جشن ساز ادامه داد: تا پیش از این این پره ها با توجه به فناوری ساخت آنها به دلیل پیچیدگی ابعادی و متالوژی فرآیندهای پیشرفته در ساخت، از خارج و با قیمت های بسیار بالا تامین می شد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اظهارداشت: کارشناسان و متخصصان متعهد این شرکت، تلاش برای بومی سازی ساخت پره های توربین های گازی را از سال 1374 با مطالعه و ارزیابی امکانات موجود در کشور آغاز کردند.
وی گفت: نتیجه این تلاش ها با ساخت 20 عدد پره در دو ردیف از پره های بخش داغ (HOT SECTION) توربین با همکاری سازندگان داخلی از سال 1378 به ثمر نشست و ادامه حرکت در این مسیر را هموار ساخت.
مهندس جشن ساز افزود: کسب نتایج رضایت بخش از نصب آزمایشی این پره ها و تلاش کارشناسان و متخصصان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با همکاری سازندگان داخلی برای خودکفایی در تامین قطعات حساس توربین های گازی، به ساخت و نصب صدها عدد از پره های توربین های گازی منجر شده که تمام آنها هم اکنون با شرایط و کارکرد مطلوب در مدار عملیات قرار گرفته اند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب خاطرنشان کرد: تولید این محصول مهم در داخل نقش بسزایی در صرفه جویی ارزی خواهد داشت و با تولید آن میلیون ها دلار صرفه جویی ارزی حاصل می شود.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تولید روزانه بیش از 83 درصد نفت و 30 درصد گاز کشور مجموعه عظیمی از کارخانه های بهره برداری، نمک زدایی، گاز و گاز مایع، تقویت فشار و تزریق گاز و تلمبه خانه ها را در اختیار دارد و از مصرف کنندگان عمده این قطعه مهم در سطح کشور است.
نظر شما