به گزارش خبرنگار شانا، آرامکو قصد دارد در این پروژه، روزانه 40 میلیون فوت مکعب دی اکسیدکربن را از کارخانه بازیابی گاز "هاویه" جمع آوری کرده و از طریق 85 کیلومتر خط لوله به میدان عثمانیه (جایی که گاز تحت فشار بالا برای ازدیاد برداشت، تزریق یا حبس می شود) انتقال دهد.
بر اساس اعلام پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران، مرکز تحقیقات پیشرفته آرامکو عربستان در حال حاضر بر روی تکنیکهای مختلف ازدیاد برداشت به منظور کاهش انتشار دی اکسیدکربن کار می کند که ازدیاد برداشت با استفاده از این گاز، از جمله این تکنیکهاست.
احمد الکویتر رئیس واحد فناوری آرامکو در حاشیه کنفرانسی که اوائل امسال در دوبی برگزار شد، اظهار کرده است: "دلیل سرمایه گذاری ما در این فناوری، ویژگیهای جالب توجه آن از جمله افزایش بازیافت و همچنین ایجاد فرصتی برای جمع آوری و ذخیره سازی دی اکسیدکربن برای مدت طولانی و در حجم زیاد است".
بر پایه این گزارش، شرکت آرامکو دو حلقه چاه مشاهده ای جهت اندازه گیری مقدار دی اکسیدکربن حبس شده در مخزن به ازای 800 هزار تن دی اکسیدکربن تزریقی در سال در نظر گرفته است که انتظار می رود حدود 40 درصد از دی اکسیدکربن تزریقی به طور دائم در زیر زمین محبوس شود.
علاوه بر چاههای مشاهده ای، برنامه های نظارتی دیگری نیز با انواع روشها مانند مانیتورینگ لرزه ای، بررسی الکترومغناطیسی و تست ردیاب بین چاهها اجرا می شود.
این پروژه نیمه صنعتی برای یک دوره سه تا پنج ساله مورد مطالعه قرار می گیرد و تجارب آن در میدانهای دیگر عربستان استفاده خواهد شد.
نظر شما