شماره‌ گذاری و تولید خودروهای غیراستاندارد متوقف می‌شود

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خودروسازی کشور اکنون براساس استاندارد یورو 4 خودرو تولید می‌کنند، اما هر زمان که این استانداردها انجام نشود شماره‌ گذاری و تولید آنها متوقف می‌شود، تاکنون هم مواردی اتفاق افتاده و اعلام شده است تا رفع آلایندگی اتفاق بیفتد.

به گزاش خبرنگار شانا، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، امروز (دوشنبه، 17 اسفندماه) در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر کاهش گازهای گلخانه‌ای گفت: کاهش ردپای کربن باید برای همه بنگاههای صنعتی، تجاری، خدمات و حمل و نقل به عنوان یک هدفگذاری مورد توجه قرار گیرد، در این زمینه می‌توانیم با اتاق بازرگانی همکاری داشته باشیم.

وی با بیان این که مذاکراتی با تشکلها و اتاقهای استانی در بخش محیط زیست انجام شده است، افزود: نه تنها احساس می‌کنیم ارتباط با تشکلها و اتاق ضروری است، بلکه معتقدیم آنها پشتوانه‌ای برای توسعه پایدارند و بدون برقراری یک گفتگو با بخش خصوصی دستیابی به اهداف امکان پذیر نیست.

ابتکار تصریح کرد: اکنون همه متوجه زنگ خطری شده‌ایم که در بخش زیست محیطی وجود دارد، دنیا موضوع محیط زیست را جدی تلقی کرده است و حیات آینده را منوط به تغییر روند کنونی می‌داند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری مذاکرات بین‌المللی ایران در بخش محیط زیست، عنوان کرد: با توجه به شرائط بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، خودرو و خدمات، سناریوهایی برای سالهای 2030 و 2050 دیده شده است، با توجه به این سناریوها، هدفگذاری کاهش 4 درصدی گازهای گلخانه‌ای را به طور غیرمشروط پذیرفته‌ایم.

وی ادامه داد: همچنین مقرر شده است که مشروط به رفع تحریمها و ایجاد مبادلات تجاری و بهره‌مندی ایران از تکنولوژیهای روز، ایران 8 درصد دیگر از انتشار گازهای گلخانه‌ای کاهش دهد، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به مفهوم ایجاد رکود در فعالیت اقتصادی نیست، بلکه قرار است این کاهش از محل اصلاح الگوی مصرف محقق شود.

ابتکار تصریح کرد: خودروسازی کشور اکنون براساس استاندارد یورو 4 خودرو تولید می‌کنند و ما هم به طور مستمر از خطوط تولید کشور بازرسی می‌کنیم، همچنین به طور مستمر از نظر انطباق با استانداردهای تولید گزارش تهیه می‌شود و هر زمان که این استانداردها انجام نشود شماره‌ گذاری تولید آن متوقف می‌شود، تاکنون هم مواردی اتفاق افتاده و اعلام شده است تا رفع آلایندگی اتفاق بیفتد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: متاسفانه در خصوص موتوسیکلتها استاندارد لازم در گذشته وجود نداشته است، قرار است از سال آینده حذف موتوسیکلتهای کاربراتوری را پیگیری کنیم و روی آن تاکید جدی داریم.

وی گفت: در یک دوره در گذشته ارتقای استانداردها را نداشتیم و نظارت کافی نیز وجود نداشت و اکنون جمعیتی از خودروها را در سطح خیابانها داریم که معاینه فنی درستی برایشان وجود ندارد و قانون هم 5 سال برای آنها مهلت در نظر گرفته است، در مجموع مشکلات مربوط به خودروهایی که از گذشته تولید شده‌اند هنوز باقی است، مسئله‌ای که می‌تواند سبب تشدید آلودگی هوا شود.

ابتکار افزود: براساس قانون برخورد با خودروهایی که آلایندگی آشکار هوا دارند یا معاینه فنی‌شان گذشته است به عهده پلیس راهور ناجاست و مهمترین موضوعی که در این زمینه در حال رخ دادن است یکپارچه سازی معاینه فنی است، این برنامه به گونه‌ای اجرا خواهد شد که تمام اطلاعات مربوط به معاینه فنی که بیش از 400 مرکز در کل کشور است به طور یکپارچه با وزارت کشور، راهور ناجا و سازمان محیط زیست یکپارچه مبادله شود و انتظار داریم که سریعتر گام نهایی در این زمینه برداشته شود.

محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست از بی توجهی رسانه ها به مسائل زیست محیطی انتقاد کرد و گفت: ارتقا آگاهی عمومی مردم توسط سازمان حفاظت محیط زیست و رسانه ها باید اولویت نخست اطلاع رسانی کشور باشد.

وی افزود: جلسه‌ای نیست که در هر مصاحبه یا نشستی به عنوان سخنگوی بخش غیردولتی اقتصاد در مورد محیط زیست و نگاه جدی به آن به عنوان اولویت اول کشور صحبت نکرده باشیم.

جلال پور تصریح کرد: از بسیاری رسانه‌ها گله‌مندم، زیرا وظیفه خود را در این زمینه به هیچ وجه انجام نداده‌اند، تا حدی که بنده مشکل اضافه برداشت آب از رودخانه‌ های دجله و فرات را با دو دلی خدمت نخست‌ وزیر ترکیه مطرح کردم، دریغ از این که رسانه ملی یا خبرگزاری دولت یا سایر رسانه‌ ها به این مسئله مهم که به آینده و تمدن کشور خدشه وارد کرده است ورود پیدا کند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: پیشگیری از تکرار مشکلات زیست‌ محیطی همچون دریاچه ارومیه که اگر امروز 200 میلیارد دلار هم خرج کنیم، نمی‌توان آنرا به حالت اولیه برگرداند، نیازمند تدوین نقشه راهی برای وضعیت آب و محیط زیست کشور است.

وی به پدیده گرد و غبار اشاره کرد و گفت: امروز عراق و سوریه در منطقه قربانی کار ضد اخلاقی و خلاف عرف بین‌الملل شده‌اند که به جهت خشک شدن تالابها در حال اتفاق افتادن است و این مسئله اصلی‌ترین عامل افت کیفیت زندگی در 25 سال آینده برای ایران و عراق خواهد بود.

جلال پور با اعلام آمادگی اتاق ایران در کمک به تدوین نقشه راهی برای آب و محیط زیست کشور افزود: در دوره جدید کمیسیون آب و محیط زیست را در اتاق ایران ایجاد کرده‌ایم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: بی‌توجهی به شاخصهای زیست محیطی کاملا مشهود است، در این شرائط از سازمان حفاظت محیط زیست می‌خواهیم مطالبه‌ای پررنگتر از دولت و بخش خصوصی برای حفظ مسائل زیست محیطی داشته باشد.

وی خطاب به معصومه ابتکار گفت: می‌دانیم در چه فضایی کار می‌کنید و گرفتاریهای شما در این دوره و دوره قبل چقدر بوده است، متاسفانه همکاری لازم با مجموعه شما در کشور وجود ندارد، به عنوان بخش خصوصی، متوجه بزرگی کار شما و گرفتاریهای این بخش هستیم، هرچند شاید در بخش خصوصی نیز همراهی لازم وجود ندارد.

جلال پور افزود: با نگاه از دریچه اقتصاد و وظایف اتاق به این مسئله، باید توجه داشته باشیم که یکی از اصلی‌ترین وظیفه های اتاقها، ایجاد فضای مناسب کسب و کار است، فضای کسب و کار فقط به قوانین و مصوبات نیست، بلکه نیاز اولیه فضای کسب و کار، فضای مناسب زندگی و مسائل محیطی و آب و خاک است که در همه اینها در سالهای گذشته گرفتاریهای جدی درست کردیم.

کد خبر 256446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =