تولید نفت اوپکی‌ها از مرز ۳۰ میلیون بشکه در روز گذشت

تولید اوپک در ماه آوریل و پیش از آغاز مرحله اجرایی توافق کاهش عرضه اوپک پلاس، به بالاترین سطح در ۱۳ ماه گذشته رسید. 

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه آوریل، به بالاترین سطح در ۱۳ ماه اخیر رسید، زیرا عربستان و متحدانش در خلیج فارس به دنبال شکست مذاکرات هشتمین نشست فوق‌العاده کشورهای عضو و غیرعضو اوپک (اوپک پلاس)، تولید سیل‌آسای نفت را آغاز و تشدید کاهش تولید لیبی، ایران و ونزوئلا را جبران کردند.

براساس این برآورد، ۱۳ عضو اوپک به‌طور میانگین در آوریل روزانه ۳۰ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه نفت تولید کردند که نسبت به تولید ماه مارس این سازمان، روزانه یک میلیون و ۶۱۰ هزار بشکه افزایش تولید مشاهده می‌شود.

به گزارش شانا، بی‌نتیجه ماندن توافق کاهش تولید نفت‌ خام از سوی اوپک و کشورهای مشارکت‌کننده غیراوپک به رهبری عربستان و روسیه برای کاهش تولید نفت‌ خام در هفته نخست ماه مارس ۲۰۲۰، سبب پایان یافتن موقت همکاری سه‌ساله این کشورها شد. پس از آن جنگ قیمتی برای کسب سهم بازار آغاز شد و قیمت‌های جهانی نفت خام با حدود ۵۰ درصد کاهش به سطوح ۲۶ دلار برای هر بشکه سقوط کرد.

تحلیلگران معتقدند مازاد عرضه ناشی از شکست توافق پیشین و جنگ قیمتی، سبب افزایش روند کاهش قیمت ناشی از شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضای شد و قیمت نفت را به پایین ترین سطح آن در ۲۱ سال اخیر، کمتر از ۱۶ دلار برای هر بشکه رساند. اگرچه اکنون قیمت‌ها در حال افزایش است، مقدار عرضه همچنان زیاد است.

تاماس وارگا، تحلیلگر مؤسسه پی‌وی‌ام، در این باره گفت: پیش‌بینی می‌شود تقاضای جهانی نفت با کم شدن محدودیت‌های ناشی از ویروس کرونا، بهبود یابد.

وی افزود: هرچند افزایش تقاضا دلگرم‌کننده به نظر می‌رسد، اما در ماه‌های آینده سبب نیاز به افزایش تولید نخواهد شد.

وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در دهمین نشست فوق‌العاده خود از طریق وبینار در ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین‌ماه) متعهد شدند تولید روزانه خود را از یکم ماه مه (۱۲ اردیبهشت‌ماه) ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ در ماه‌های مه و ژوئن کاهش دهند.

کشورهای تولیدکننده نفت عضو و غیرعضو اوپک حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) در این نشست توافق کردند پس از پایان دو ماه، به‌مدت ۶ ماه از یکم ژوئیه تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ روزانه ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه کاهش عرضه داشته باشند و در بازه زمانی یکم ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ به‌مدت ۱۶ ماه نیز روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه تولید خود را کاهش دهند.

خط پایه و مبنای محاسبه تولید برای همه کشورهای حاضر در این توافق به جز عربستان و روسیه ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی و مبنای محاسبه تولید برای روسیه و عربستان روزانه ۱۱ میلیون بشکه تعیین شده است.

کشورهای ایران، لیبی و ونزوئلا نیز بر اساس این توافق از کاهش تولید معاف هستند.

کد خبر 302420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =