۱۰۰روزگی وزارت پاکنژاد بر نفت: محسن پاکنژاد ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ با کسب ۲۲۲ رأی اعتماد بهعنوان دوازدهمین وزیر نفت جمهوری اسلامی راهی خیابان طالقانی شد. اکنون ۱۰۰ روز از وزارت او بر نفت میگذرد و اقدامهای ارزشمندی همچون افزایش تولید ۶۰ هزار بشکهای نفت، ۳۰ میلیون مترمکعبی گاز، ۸.۵ میلیون لیتری بنزین، افزایش همکاریهای بینالمللی و... در این مدت انجام شده است. اهم این اقدامها را که نقشی مؤثری در رونق و توسعه فعالیتهای بالادستی و پاییندستی صنعت نفت، درآمدزایی و امنیت انرژی کشور داشته است در گزارش «۱۰۰ روز ۳۰ گام؛ روایت تلاشهای کارکنان صنعت نفت» مرور کنید.
بررسی علل تأمین سوخت نیروگاهی در مجلس: وزرای نفت و نیرو روز سهشنبه هفته جاری برای بررسی علل قطع برق در فصل سرد سال و تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور راهی مجلس شدند. محسن پاکنژاد در نشست علنی مجلس با اشاره به اینکه نیروگاهها از ۱۰ مرداد تا امروز بهطور متوسط روزانه ۲۲ میلیون لیتر نفتکوره مصرف کردهاند، اعلام کرد: با توجه به آنکه باید روزانه تا ۴۰ میلیون لیتر نفت کوره در نیروگاهها به مصرف میرسید، معادل این کاهش مصرف با نفتگاز جایگزین شده که سبب کاهش ذخایر نفتگاز نیروگاهی شده است. نکته قابلتوجه اینکه با وجود سطح پایین ذخایر نفتگاز نیروگاهی در کشور، حدود ۱۳۰ میلیون لیتر نفتگاز پالایشگاه آبادان در ماههای تیر و مرداد صادر شده است.
خبرهای تازه وزیر نفت: محسن پاکنژاد در هفته جاری در گفتوگوهای مختلف اخباری تازهای اعلام کرد: فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی، نداشتن دغدغه برای فروش نفت خام و افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی ارسال نفتگاز به نیروگاهها در طول ۲۵ روز اول آبان. وزیر نفت گفت: با توجه به اینکه خط قرمز ما ایجاد محدودیت در مقدار گاز تحویلی به بخش خانگی است، در این حوزه نمیتوانیم محدودیت ایجاد کنیم، در نتیجه ممکن است شاهد ایجاد محدودیت در سایر بخشها شویم که البته تلاش ما جلوگیری از این موضوع است.
اعلام نرخ جدید گاز مایع: کرامت ویسکرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در پایان هفته جاری با اعلام اینکه قیمت گازمایع مازاد بر سهمیه بر مبنای ۳۰ درصد نرخ صادراتی است، تصریح کرد: نرخ گاز مایع برای مصرفکنندگانی مانند خانوارهای عشایری، روستایی یا شهری که به شبکه گاز طبیعی دسترسی ندارند یا در زمستان به دلیل محدودیتهای تأمین گاز طبیعی گاز آنها با محدودیت یا قطع دچار میشود، مطابق با سهمیه دریافتی از سامانه مربوطه و همان نرخ یارانهای قبلی است و تغییری نداشته است.
عزم پالایش و پخش برای رفع ناترازی بنزین: محمدصادق عظیمیفر، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در هفته جاری در نشست هماندیشی با مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیران عامل شرکتهای خودروسازی کشور با بیان اینکه مصرف بنزین امسال نسبت به پارسال ۶ درصد افزایش یافته است، بیان کرد: در سه ماهه دولت چهاردهم بهصورت پایدار ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین کشور افزوده شد اما تنها با تکیه بر تولید نمیتوان ناترازی را کاهش داد و افزایش تولید تنها راهکار مقابله با ناترازی نیست بلکه باید در بخش مصرف بهدنبال راهکارهای مدیریت ناترازی باشیم.
معاون وزیر نفت همچنین در نشست با نمایندگان کانون انجمنهای صنفی جایگاههای سراسر کشور تصریح کرد: برای کاهش ناترازی باید سیاستهای لازم در حوزه تولید و مصرف اجرا شود و یکی از لازمههای اجراسازی سیاستهای مصرف توجه به چالشها و مطالبات جایگاههاست تا بتوانیم توزیع سوخت مطلوبی داشته باشیم.
توسعه ذخایر هیدروکربوری با همکاریهای بینالمللی: سید علیمحمد موسوی، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت هفته جاری در جریان بازدید از پایانه نفتی شمال با بیان اینکه عظمت کار در صنعت نفت بسیار بالاست و سیاست ما سیاست همسایگی است، تأکید کرد: با استفاده از موقعیت ژئوپولیتیک خدادادی که در اختیار ایران است، میتوانیم به شکوفایی اقتصادی و افزایش تعاملهای بینالمللی دست یابیم. وی همچنین در جریان بازدید از روند فعالیتهای شرکت نفت خزر و سکوی ایران - امیرکبیر هم اعلام کرد: ضرورت دارد ذخایر عظیم هیدروکربوری دریای خزر با استفاده از ظرفیتهای ایجاد شده، همچنین مشارکت و همکاریهای بینالمللی توسعه یابد.
بررسی چالشها و فرصتهای توسعه با حضور مدیران ادوار پتروشیمی: چالشها و فرصتهای توسعه صنعت پتروشیمی روز یکشنبه این هفته (چهارم آذر) با هدف هماندیشی و بررسی دیدگاههای پیشکسوتان صنعت پتروشیمی با حضور مدیران عامل ادوار شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد. رفع چالشهای صنعت پتروشیمی با همکاری و همگرایی، تسهیل سرمایهگذاری با مشوقهای قانونی، تلاش برای استفاده از ظرفیتهای خالی تولید, دیپلماسی انرژی راهبردی برای توسعه صنعت پتروشیمی و ... از موضوعاتی بودند که در این نشست بر آنها تأکید شد.
افزایش قیمت نفت با نقض آتشبس در لبنان: قیمت نفت در طول هفته نوسانات اندکی را پشتسر گذاشت، در آخرین روز هفته (جمعه، نهم آذر) بهدلیل طرح اتهامهایی مبنی بر نقض آتشبس بین رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان و در پی آن ایجاد ریسک عرضه نفت و در عین حال به تعویق افتادن نشست وزارتی ائتلاف تولیدکنندکان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپکپلاس) و انتظار سرمایهگذاران برای تصمیمگیری اعضا درباره سیاست تولید، اندکی افزایش یافت.
دیگر اخبار: ابلاغ اسناد همسان پیمانهای EPC و PC در صنعت نفت، انتصاب معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت، انتصاب سرپرست اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت، افزایش تولید نفت در نفت و گاز کارون، بهرهبرداری از واحد جامدسازی گوگرد فاز ۲ پالایشگاه آبادان، انتصاب مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران، معرفی اعضای هیئتمدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس، تأییدیه اتحادیه اروپا برای نخستین کنتور هوشمند ساخت داخل و سهم ۴۸ درصدی صندوق توسعه ملی از صادرات نفت خام و میعانات گازی از دیگر اخبار صنعت نفت در هفته جاری بودهاند.
پیشنهاد هفته: ابعاد مختلف چالش ناترازی انرژی را در گفتوگوی شانا با یک کارشناس انرژی با عنوان «داستان ناترازی انرژی؛ آیا تولید از مصرف جا ماند؟» بخوانید.
نظر شما