به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، حسن عباسزاده امروز (پنجشنبه، ۱۱ اردیبهشت) در آیین گرامیداشت روز ملی خلیج فارس در حاشیه هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران اظهار کرد: پس از کشف و رونق میدان گازی پارس جنوبی، این منابع خدادادی در توسعه صنعت پتروشیمی به کار گرفته شد و نیمی از ظرفیت صنعت پتروشیمی در استان بوشهر استقرار پیدا کرد.
وی با بیان اینکه رونق صنعت پتروشیمی به استقلال بسیاری از بخشهای صنعتی منجر شده است، افزود: اگر توسعه مبتنی بر گاز را گام نخست رشد صنعت پتروشیمی بدانیم، گام دوم بهرهبرداری از فرصتهای تکمیل زنجیره ارزش است. در صنعت پتروشیمی محصولات متنوعی تولید و صادر میشود که ظرفیت بالایی برای توسعه در زنجیره ارزش دارند.
توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی در بوشهر با مشوقهای ویژه
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به بازدید از غرفههایی که محصولات پلیمری را به کامپاند تبدیل میکردند، گفت: یکی از مسئولان این غرفهها اظهار کرد که با ادامه زنجیره تولید، پلیاتیلن به ازای هر تن، از قیمت پایه ۸۰۰ دلار تا دو تا سه برابر ارزشافزوده خواهد داشت. بنابراین، این موضوع فرصت بسیار مناسبی برای توسعه صنایع پاییندستی در کشور فراهم میکند.
عباسزاده با اشاره به ظرفیت بسیار مناسب استان بوشهر برای تکمیل زنجیره ارزش، اظهار کرد: برنامه توسعهای شمال و جنوب این استان در فاز ۳ عسلویه، با عنوان منطقه صنایع پاییندستی پتروشیمی تعریف و شرایط مناسبی برای چند برابر کردن ارزشافزوده محصولات پلیمری در نظر گرفته شده است.
وی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در توسعه صنایع پاییندستی در کنار استان بوشهر خواهد بود، افزود: مشوقهای لازم پیشبینی شده و این شرکت زمینهای تحت تملک خود را در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد تا در حوزه صنایع پاییندستی پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش اقدام به سرمایهگذاری کنند.
توسعه صنایع پتروشیمی و زنجیره ارزش متانول در بوشهر
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه حدود ۱۰ میلیون تن متانول در کشور تولید میشود، تصریح کرد: حدود ۹ میلیون تن از این متانول صادر میشود که نشاندهنده ظرفیت بسیار بالایی است که میتوان آن را به تولید مواد شیمیایی، مکملهای سوخت و محصولات پایهای مانند رنگ و رزینها هدایت کرد. از این رو، سرمایهگذاران میتوانند در زنجیره ارزش متانول که یک محصول نیمهخام محسوب میشود، سرمایهگذاری کنند.
عباسزاده با بیان اینکه استان بوشهر به زنجیره کلر نیاز دارد، اظهار کرد: با وجود صنایع مختلف در این استان، زنجیره کلر تاکنون مغفول مانده بود، از این رو برای اجرای طرحی در این حوزه مجوز صادر شده است. منطقهای در شمال استان بوشهر برای این منظور در نظر گرفته شده که نیازمند توجه بیشتری است و ما آمادگی داریم در هماهنگی با استانداری، برای توسعه این منطقه و ایجاد زیرساختها تبادل اطلاعات داشته باشیم.
وی با اشاره به توسعه دریا محور به جایگاه خوب استان بوشهر تاکید کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه تاکید شده که صنایع نباید از آبهای متعارف و چاه استفاده کنند و به مجتمعها فرصت داده شده که از آبهای نامتعارف و پسآب استفاده کنند، بنابراین برنامه ما برای توسعه صنایع پتروشیمی، توسعه بر پایه توسعه دریامحور است و استان بوشهر جایگاه ویژهای دارد.
توسعه صنایع پتروشیمی در بوشهر با رویکرد دریامحور
معاون وزیر نفت با اشاره به توسعه دریامحور، بر جایگاه ویژه استان بوشهر تأکید کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه تصریح شده است که صنایع نباید از آبهای متعارف و منابع آب چاه استفاده کنند و مجتمعها موظفند از آبهای نامتعارف و پسآب بهرهبرداری کنند. بر همین اساس، برنامه ما برای توسعه صنایع پتروشیمی، مبتنی بر رویکرد توسعه دریامحور است و استان بوشهر در این زمینه از جایگاه برجستهای برخوردار است.
عباسزاده در پایان ابراز امیدواری کرد که نمایش دادن فرصتهای سرمایهگذاری سبب تشویق و جذب سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در صنعت ارزشآفرین پاییندست پتروشیمی شود.
نظر شما