به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سیدنوراله میراشرفی با اشاره به اینکه احداث واحد تولید پلیاتیلن سنگین، انتقال و استفاده از پساب شهری، و راهاندازی واحدهای تولید EB/SM، سه محور اصلی برنامه توسعهای پتروشیمی تبریز را تشکیل میدهند که در مجموع شامل ۲۵ تا ۲۶ زیرپروژه میشوند، اظهار کرد: پروژه تولید پلیاتیلن سنگین با ظرفیت ۳۱۰ هزارتن در سال برای نخستینبار با دریافت لایسنس داخلی از شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تأمین مالی دو بانک در حال اجراست و طبق برنامهریزی انجامشده، در فروردین سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی، پروژه انتقال و استفاده از پساب شهری را دومین طرح کلان این شرکت دانست و افزود: با توجه به کمآبی و تأکید دولت بر استفاده از پساب شهری، زیرساخت بهرهبرداری از ۱۵ میلیون مترمکعب پساب برای تأمین پایدار آب مورد نیاز مجتمع پتروشیمی تبریز و پالایشگاه تبریز فراهم شده است. بر این اساس، فاز نخست پروژه با ظرفیت ۵ میلیون مترمکعب در اوایل تیر و فاز دوم با ظرفیت ۳ میلیون مترمکعب در آذر امسال به بهرهبرداری میرسد. اجرای این طرح، افزون بر تأمین آب صنعتی مورد نیاز مجتمع، سبب صرفهجویی در منابع آبی و امکان تخصیص بخش قابل توجهی از آب صرفهجوییشده به مصارف شهری میشود.
مدیرعامل پتروشیمی تبریز، احداث واحد تولید EB/SM را سومین پروژه راهبردی این شرکت عنوان کرد و گفت: این طرح با هدف جبران کسری ۴۰۰ هزار تنی استایرن در کشور و با ظرفیت سالانه ۱۰۰ هزار تن در حال اجراست. تاکنون ۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با تأمین ۸۰ میلیون دلار سرمایه از محل منابع صندوق توسعه ملی، طبق برنامه تا پایان سال ۱۴۰۵ به بهرهبرداری میرسد.
حفظ برند تبریز در بازارهای جهانی
میراشرفی با اشاره به جایگاه این شرکت در بازارهای بینالمللی ادامه داد: با تکیه بر کیفیت تولید و استمرار صادرات، تلاش شده است تا برند پتروشیمی تبریز پس از خصوصیسازی نیز در سطح جهانی حفظ شود. این شرکت بین ۵۰ تا ۶۰ درصد استایرن کشور را تأمین میکند و در بازارهایی چون کشورهای حوزه CIS و هند، مشتریان وفادار دارد.
وی با اشاره به دستاوردهای حاصل از داخلیسازی تجهیزات تصریح کرد: در دو سال گذشته، بیش از ۱,۷۶۸ تجهیزات صنعتی در داخل کشور تولید شده که ۳۲۸ مورد آن مربوط به مواردی است که تولیدشان از سوی شرکتهای خارجی متوقف شده بود. این تجهیزات با کیفیتی معادل نمونههای خارجی در حال بهرهبرداریاند و صرفهجویی بیش از ۸۰ میلیارد تومان را برای شرکت به همراه داشتهاند.
مدیرعامل پتروشیمی تبریز در پایان با بیان اینکه این شرکت وارد بازار سرمایه شده است، گفت: پس از ۲۸ سال، با پیگیریهای انجامشده، مراحل پذیرش اولیه پتروشیمی تبریز در بورس تا تیر تکمیل میشود و بهزودی شاهد عرضه سهام این شرکت در بازار سرمایه خواهیم بود.
نظر شما