به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی جمعه (۱۹ اردیبهشت) در حاشیه امضای دو تفاهمنامه جایگزینی بخاری با راندمان بالا با اشاره به اینکه پارسال، مدیریت مصرف انرژی یکی از مسائل مهمی بود که بهصورت جدی پیگیری شد، اظهار کرد: یکی از روشهای مؤثر در صرفهجویی انرژی، بهینهسازی وسایل گرمایشی است که میتواند تا ۸۰ درصد تأثیرگذار باشد. در کشور سیستم گرمایش بهطور عمده شامل حدود ۲۰ تا ۲۱ میلیون بخاری است که در صورت بهبود راندمان آنها، حتی یک درصد افزایش کارایی به شبکه انرژی نیز کمککننده است.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکه گاز قرار دارند و ۸۵ درصد از گاز مصرفی نیروگاهها از سوی این شرکت تأمین میشود، بیان کرد: در فصل زمستان، مصرف گاز بهطور عمده به سمت مصارف خانگی و تجاری متمرکز میشود، در حالی که در تابستان، مصرف بیشتر مربوط به صنایع و نیروگاههاست. در هر صورت هر دو فصل زمستان و تابستان، برای شرکت ملی گاز با شرایط پیچیده و پرمخاطره همراه است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تقدیر از تلاش کارکنان شرکت گاز در تأمین پایدار گاز در کشور گفت: زمستان پارسال که با کاهش شدید و گسترده دما در سراسر کشور مواجه بودیم، همکارانم در تمام نقاط ایران تلاش کردند حتی یک خانه هم دچار قطع گاز نشود. این همکاری و هماهنگی گسترده، نشاندهنده تعهد و تخصص نیروهای فعال در این حوزه است که با اقدامهای مؤثر توانستهاند شبکه گاز کشور را بدون اختلال مدیریت کنند.
توکلی با اشاره به ناترازی گاز در کشور تصریح کرد: هر مقدار صرفهجویی و جلوگیری از مصرف غیرضروری گاز، منجر به ذخیره بیشتر گاز در شبکه کشور میشود. این امر افزون بر تأمین پایدار انرژی، کمک خواهد کرد تا صنعت کشور به حرکت درآید، ارزشآفرینی صورت گیرد و رشد اقتصادی حاصل شود.
وی با بیان اینکه ارزش افزودهای که از مسیر مصرف بهینه گاز ایجاد میشود، نهتنها در افزایش تولید، بلکه در توسعه کسبوکارها، ایجاد فرصتهای شغلی، کاهش نرخ بیکاری و بهبود گردش مالی و نقدینگی شرکتهای تولیدی و صنعتی نیز اثرگذار است و این فرآیند میتواند نقش بسزایی در پیشرفت اقتصادی کشور ایفا کند، گفت: در برنامههای پیش رو، خوشبختانه تمام تعمیرات اساسی مطابق برنامه پیش میروند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه فرآیند برنامهریزی امسال برای تعمیرات زودتر از سالهای گذشته آغاز شده است، تصریح کرد: با وجود پیچیدگی و فشردگی این روند، اقدامهای انجامشده شامل کاهش زمان تعمیرات، بهینهسازی فرآیندها و همپوشانی عملیات سبب شد، عملکرد بهتری در شبکه گاز داشته باشیم. این اقدامها به جلوگیری از قطعی یا محدودیت احتمالی گاز کمک کرد و سبب افزایش پایداری تأمین انرژی در کشور شد.
نظر شما