به گزارش شانا به نقل از موسسه مطالعات بینالمللی انرژی، امروز (شنبه، ۲۰ اردیبهشت) در حاشیه سومین روز از بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و همزمان با برگزاری نشست تخصصی زنجیره ارزش هیدروژن در صنعت نفت، با حضور جمعی از متخصصان و ذینفعان، از «سند توسعه زنجیره ارزش هیدروژن در صنعت نفت» رونمایی شد.
این سند با توجه به روندهای جهانی انرژی، قوانین زیستمحیطی، چالشهای ناترازی انرژی و عدمالنفع صنایع بزرگ ناشی از تأمین دیرهنگام انرژی، از سوی مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی تهیه شده است. هدف از تدوین این سند، شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و بسترهای توسعه اقتصادی مبتنی بر زنجیره ارزش هیدروژن است. سند مذکور بر اساس روششناسی آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر تحلیل شده و رویکردی تدریجی، فرصتمحور و بروننگر دارد، همچنین این سند با محوریت نقش ایران بهعنوان صادرکننده و خودکفا در تولید و مصرف هیدروژن طراحی شده است.
برنامههای توسعهای این سند در سه افق زمانی کوتاهمدت (تا سال ۱۴۱۰)، میانمدت (تا سال ۱۴۲۰) و بلندمدت (تا سال ۱۴۳۰) تدوین شدهاند و اقدامهای عملیاتی مشخصی برای هر دوره ارائه شده است. در این راستا، توسعه چهار هاب تولید هیدروژن در مناطق مختلف کشور پیشنهاد شده که شامل اصفهان (صنایع انرژیبر)، خوزستان - ماهشهر (نیروگاهها و تأمین برق)، و شهر عسلویه (صنایع شیمیایی و پتروشیمی) و چابهار (بانکرینگ و صادرات هیدروژن) است.
این طرح در دو سناریوی خوشبینانه (با مجموع ظرفیت تولید ۴.۵ میلیون تن در سال) و بدبینانه (با مجموع ظرفیت تولید ۱.۸ میلیون تن در سال) بررسی شده است.
در بخش پایانی این سند، اولویتبندی توسعه فناوریهای مرتبط با صنعت هیدروژن صورت گرفته تا سبد پروژههای پژوهشی و فناورانه صنعت نفت در حوزههای تولید، ذخیرهسازی، انتقال، تبدیل و مصرف هیدروژن متناسب با افقهای زمانی مشخص تدوین شود.
نظر شما