۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۲
  • کد خبر: 659372
نقش اکتشاف نفت در توسعه اقتصادی ایران

کشف نفت در یکصد و هفده سال پیش، با فوران  نخستین چاه  مسجد سلیمان در سحرگاه روز پنجم خرداد سال ۱۲۸۷ در ایران و خاورمیانه آغاز شد و تحولات عظیم اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران و کشورهای دارنده نفت را به دنبال داشت و مسجد سلیمان به‌عنوان زادگاه اکتشاف نفت، محل تشکیل شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا و  شرکت ملی نفت ایران به‌شمار می‌آید.

کشف نفت از آن روز نیکو، آغاز و در پی‌ آن، بخش‌های تخصصی استخراج، توسعه، تولید، انتقال و توزیع نفت و گاز ایجاد شد. از آن زمان تا امروز، متخصصان و کاوشگران عرصه کشف منابع هیدروکربوری، با تلاش و استفاده از دانش منحصربه‌فرد فنی و مهندسی خود در حوزه‌های مختلف زمین‌شناسی، ژئوفیزیک، مهندسی نفت و عملیات حفاری چاه‌های پرریسک و پیچیده اکتشافی به‌عنوان صنعت مادر و بالادستی، پیشران صنعت استخراج تا تولید و توزیع هستند.

کاوشگران نفت در ایران و به تبع آن، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، از آغاز تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیارد بشکه به‌عنوان ذخایر اثبات‌شده نفت خام کشور و حجم عظیمی گاز به عنوان ذخایر هیدروکربوری کشف کرده و نقش مؤثری در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور داشته‌اند.

امروزه کشف منابع هیدروکربوری حجیم در دنیا کمتر شده و با وجود تکنیک‌های جدید، کشف منابع با پیچیدگی بیشتری روبه‌رو است. ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست، با این حال حجم عظیمی نفت و گاز به‌صورت غیرمتعارف و متعارف در افق‌های عمیق‌تر و در نفتگیرهای چینه‌ای و مرکب وجود دارد که هم‌اکنون با همت همکاران در مدیریت اکتشاف با تکمیل مطالعات PBE و G&G و با تکمیل برداشت، پردازش و تفسیر داده‌های ژیوفیزیکی در حال شناسایی، کشف هستیم که  به تولید خواهند رسید.

به منظور گرامیداشت سالروز کشف نفت در پنجم خرداد و به پاس قدرشناسی از زحمات، فداکاری و تلاش شبانه‌روزی همکاران محترم صنعت نفت به‌خصوص در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران که موجب کشف منابع عظیم هیدروکربوری در سال‌های گذشته تاکنون شده‌اند، صمیمانه تقدیر به‌عمل می‌آورم و  توفیق روزافزون یکایک شما عزیزان در انجام مأموریت سازمانی برای یافتن منابع عظیم نفت و گاز و سلامتی و تندرستی شما و خانواده محترم‌تان را از خداوند متعال مسئلت دارم.


سید محی‌الدین جعفری
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

کد خبر 659372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =