حرکت ایران برای تجاری‌سازی تولید شیل‌های نفتی

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اعلام فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه شیل‌های نفتی گفت: در این زمینه اقدام‌های پژوهشی انجام شده و توانسته‌ایم در برخی مناطق، از هر تُن سنگ شیل تا دو بشکه نفت استخراج کنیم. در صورت تأمین اعتبار، برنامه‌ریزی برای ورود به مرحله تجاری‌سازی این منابع در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار شانا، سید محی‌الدین جعفری امروز (دوشنبه، پنجم خرداد) در آیین گرامیداشت سالروز اکتشاف نفت در ایران با بیان اینکه مسجدسلیمان زادگاه نفت ایران است، اظهار کرد: ۱۱۷ سال پیش در چنین روزی نخستین اکتشاف نفت در خاورمیانه در این منطقه انجام شد و از دل مسجدسلیمان، شرکت‌های بزرگی در عرصه جهانی پا به عرصه وجود گذاشتند. از این‌رو، صنعت نفت جهان مدیون مسجدسلیمان است.

وی با اشاره به اینکه البته ۱۴ سال پیش از اکتشاف نفت در مسجدسلیمان، تلاش‌هایی برای حفاری یک چاه اکتشافی در منطقه دالکی انجام شده بود که به نتیجه نرسید، بیان کرد: همکاران ما موفق به شناسایی موقعیت دقیق این چاه شده‌اند و اکنون در تلاش هستیم تا این محل را به‌عنوان نخستین چاه اکتشافی حفرشده در ایران، حفظ کرده و در فهرست آثار ملی ثبت کنیم.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران افزود: اکتشاف آغازگر بسیاری از فناوری‌ها در دنیا بود، همچنین فناوری‌های مختلفی در حوزه ژئوفیزیک برای نخستین بار در مدیریت اکتشاف آغاز شده است.

جعفری درباره فعالیت تخصص‌محور در مدیریت اکتشاف گفت: نیروهای مدیریت اکتشاف ۶۲ درصد دارای کارشناسی ارشد و ۱۰ درصد دارای مدرک دکتری هستند. همکاران ما جمعیت تحصیل‌کرده و نخبه‌ای هستند که از بنیان دانشی مناسبی برخوردارند.

وی افزود: هم‌اکنون مدیریت حوزه‌های رسوبی مختلفی را برعهده داریم؛ محدوده فعالیت ما سراسر خشکی ایران، خلیج فارس و دریای عمان را دربر می‌گیرد، به جز دریای خزر و تمرکز اصلی ما بر نواحی مرزی کشور است.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در ادامه گفت: آنچه در چند سال اخیر در برنامه‌های توسعه به‌خصوص بعد از انقلاب داشتیم این بود که تمرکز ایران بر کشف میدان‌های نفتی با منابع کمتر از ۱۰۰ میلیون بشکه بوده است، زیرا وفور بیشتری دارند، اما میدان‌های بالای یک میلیارد بشکه احتمال کشف کمتری دارند. به دستور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مبنی بر اینکه ظرفیت‌های هیدروکربوری حجیم‌تر پیدا کنیم نیاز است سراغ مخازن پرریسک اما حجیم‌تر برویم.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در سال‌های اخیر، به‌ویژه پس از انقلاب، تمرکز برنامه‌های اکتشافی کشور بیشتر بر کشف میدان‌هایی با ذخایر کمتر از ۱۰۰ میلیون بشکه بوده است، زیرا چنین میدان‌هایی فراوانی بیشتری دارند. با این حال، میدان‌هایی با ذخایر بیش از یک میلیارد بشکه به‌مراتب کمتر کشف می‌شوند. اکنون بنا بر تأکید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، باید به‌دنبال شناسایی ظرفیت‌های هیدروکربوری بزرگ‌تر باشیم و در این مسیر، ناگزیر از حرکت به سمت مخازن پرریسک اما با پتانسیل بالاتر هستیم.

جعفری توضیح داد: تلاش ما این است که از ظرفیت‌های جدید برای منابع هیدروکربنی استفاده کنیم، به‌خصوص در موضوع شیل‌های نفتی کار پژوهشی انجام شده و ما توانسته‌ایم در برخی مناطق از هر تن سنگ شیل تا دو بشکه نفت استخراج کنیم و در ادامه در صورت تأمین‌ اعتبار به دنبال مرحله تجاری سازی این محصول هستیم.

وی با ابراز امیدواری به کشف میدان‌های بزرگ بیان کرد: همچنان کشف میدان‌های بزرگ نفت و گاز حتی به وسعت پارس جنوبی غیرممکن نیست.

کد خبر 659413

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =