به گزارش شانا، کریم زبیدی با بیان اینکه فعالیتهای اکتشافی ابتدا از منطقه چیا سرخ، شمال غربی قصرشیرین آغاز شد؛ منطقهای که چشمههای نفتی در آن مشاهده شده بود، اظهار کرد: سرانجام این تلاشها در پنجم خرداد ۱۲۸۷ به کشف نفت در چاه شماره یک مسجدسلیمان منجر و صنعت نفت ایران وارد مرحله جدیدی شد.
وی اظهار کرد: قبل از انقلاب اسلامی حدود ۲۸ میلیارد بشکه نفت از ذخایر کشور تولید شد، اما این رقم پس از انقلاب به ۷۸ میلیارد بشکه رسید.
مدیر پیشین برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران افزود: در دوره پیش از انقلاب، مشاجراتی بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم نفتی بر سر قیمتگذاری نفت و جمعآوری گازهای همراه وجود داشت. بخشی از گازهای مشعل فعلی میراث همان دوره است و حاصل عدم توافقهای آن زمان.
زبیدی با اشاره به آینده اکتشاف نفت اظهار کرد: اکتشاف منابع جدید با دشواریهایی روبهرو خواهد شد، چراکه عمده ذخایر تاکنون کشف شدهاند. اکتشاف مأموریتی خطیر دارد و باید حداکثر تلاش را برای جبران و جایگزینی منابع تولیدشده انجام دهد.
وی تمرکز بر ارتباط بین میدانهای نفتی را یکی از بهترین روشها برای تحقق اهداف اکتشافی دانست و گفت: ارتباط بین میدان آغاجاری و پازنان از قبل از انقلاب مطرح بود و بهتازگی نیز اتصال مخزن اهواز و بند کرخه مورد توجه قرار گرفته است. افزون بر بلوکهایی که در برنامه اکتشاف قرار دارند، باید به محدودههای بین میدانها توجه بیشتری شود.
نظر شما