صنعت، مقصد گاز صرفه‌جویی‌شده از طرح تعویض بخاری‌ها

معاون وزیر نفت در امور گاز با اعلام آغاز طرح ملی تعویض بخاری‌های پرمصرف با نمونه‌های پربازده گفت: گاز صرفه‌جویی‌شده در نتیجه اجرای این طرح، به‌صورت مستقیم به بخش صنعت اختصاص می‌یابد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران،  سعید توکلی چهارشنبه (اول مرداد) در آیین آغاز طرح ملی جایگزینی ۷۲۵ هزار بخاری راندمان بالا با سرمایه‌گذاری ۲۸۸ میلیون دلار با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی مصرف انرژی گفت: کشور با ناترازی انرژی مواجه است، نه صرفاً ناترازی گاز؛ چرا که بیش از ۷۳ درصد از سبد انرژی ایران از طریق گاز تأمین می‌شود، رقمی بی‌سابقه در جهان.

وی با بیان اینکه مصرف بالای گاز در بخش گرمایش مهم‌ترین عامل فشار به شبکه گاز است، افزود: در فصل‌های سرد، ناترازی انرژی به حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد که اجرای این طرح می‌تواند بخشی از آن را جبران کند.

معاون وزیر نفت ادامه داد: برآوردها نشان می‌دهد تعویض هر بخاری پرمصرف با مدل‌های جدید، سالانه تا ۴۶۶ مترمکعب صرفه‌جویی گاز به همراه دارد. تاکنون قرارداد تعویض یک میلیون و ۷۲۵ هزار بخاری امضا شده که منافع آن به محیط زیست، سرمایه‌گذار و دولت بازمی‌گردد.

توکلی همچنین به اقدام‌های مکمل طرح اشاره کرد و گفت: در قالب طرح بهینه‌سازی موتورخانه‌ها، تاکنون ۱۰۵ هزار موتورخانه بهسازی، ۱۰۰ هزار سیستم هوشمند نصب و ۲۰ هزار سیستم گازسوز فرسوده تعویض شده‌ است.

وی پیش‌بینی کرد: از مجموع ۴.۱ میلیون بخاری فعال در کشور، پیش‌بینی می‌شود با اجرای کامل این طرح، حدود ۳.۷ میلیون بخاری با مدل‌های راندمان بالا و مابقی با پکیج‌های حرارتی جایگزین شوند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر پایبندی این شرکت به تعهدات خود، خواستار همکاری حداکثری نهادهای مسئول شد و اعلام کرد: در فاز نخست، ۷۵۰ هزار بخاری جدید از سال آینده توزیع خواهد شد و گاز صرفه‌جویی‌شده مستقیماً به بخش صنعت اختصاص می‌یابد.

آغاز تعویض بیش از ۴ میلیون بخاری کم‌راندمان 

ولی‌اله دینی، مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران در این آیین با اشاره به اینکه در راستای کاهش مصرف گاز، ارتقای ایمنی و حفظ محیط زیست، طرح تعویض ۴.۱ میلیون بخاری غیراستاندارد در سطح کشور آغاز شده است، اظهار کرد: تاکنون برای نزدیک به ۲ میلیون دستگاه، قرارداد جایگزینی امضا شده است.

وی با بیان اینکه این طرح ملی با هدف کاهش مصرف انرژی و افزایش ایمنی در فضاهای آموزشی و مسکونی کلید خورده است و انتظار می‌رود تا ۵۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف گاز حاصل شود، افزود: برای تحقق کامل اهداف این طرح، همکاری همه دستگاه‌های مسئول ضروری است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران با اشاره به اینکه امیدواریم با نصب این بخاری‌ها مصوبه شورای اقتصاد به نتیجه برسد، تأکید کرد: اجرای این طرح نه‌تنها در بهینه‌سازی مصرف انرژی اثرگذار خواهد بود، بلکه گامی مؤثر در حفاظت از محیط زیست و ارتقای کیفیت زندگی مردم کشور به‌شمار می‌آید.

تعویض ۷۲۵ هزار بخاری کم‌بازده با نمونه‌های پربازده 

حسن افتخاری، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی در آیین آغاز این طرح گفت: طرح ملی جایگزینی بخاری‌های کم‌بازده با نمونه‌های پربازده، با هدف صرفه‌جویی در مصرف گاز و با سرمایه‌گذاری ۲۸۸ میلیون دلاری از استان خراسان رضوی آغاز شده است.

وی افزود: برای اجرای این پروژه ملی، ۲۸۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده و حمایت‌های لازم با محوریت استانداری خراسان رضوی صورت گرفته است.

افتخاری با بیان اینکه هدف این طرح کاهش مصرف گاز، ارتقای بهره‌وری انرژی و تأمین پایدار سوخت صنایع فولادی است، ادامه داد: هر بخاری جدید می‌تواند سالانه به‌طور میانگین ۴۶۶ مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف گاز به همراه داشته باشد.

جایگزینی بخاری‌ها، اقدامی تحول‌ساز در بهینه‌سازی 

غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی هم در این آیین با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف، تقویت تولید را تنها راه نجات و اقتدار کشور دانست و اظهار کرد: این طرح نقش مهمی در کاهش مصرف گاز و هدایت هدفمند انرژی به سمت تولید ایفا می‌کند و از جمله طرح‌های تحول‌ساز ملی در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی به شمار می‌آید.

وی با اشاره به اهمیت اجرای این طرح گفت: عدد هدف‌گذاری‌شده برای اجرای آن، جایگزینی ۴ میلیون بخاری کم‌بازده با نمونه‌های پربازده است؛ اما حتی اگر این عدد به یک میلیون دستگاه هم برسد، گامی مؤثر در مدیریت و کنترل مصرف انرژی خواهد بود. هدف نهایی باید هدایت مصرف به‌سوی تولید باشد، چرا که تولید تنها مسیر نجات کشور است. اگر به‌دنبال ایرانی مقتدر هستیم، باید بنیان‌های تولید را تقویت کنیم.

استاندار خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت تغییر الگوی مصرف گفت: اصلاح مصرف یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ماست و برای تحقق آن، به برنامه‌ریزی دقیق، اجرای پویش‌های مستمر و گفت‌وگوی شفاف با مردم نیاز داریم.

مظفری در پایان از عملکرد شرکت ملی گاز ایران قدردانی کرد و گفت: اقدام‌های انجام‌شده از سوی این شرکت قابل تقدیر است. سال گذشته، خوشحال بودیم که گاز برخی واحدهای بزرگ صنعتی قطع نشد؛ تجربه‌ای موفق و ارزشمند که امیدواریم امسال نیز تکرار شود.

کد خبر 661772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =