• آغاز راهی دشوار

    آغاز راهی دشوار

    قرارداد با توتال آغاز راهی است که باید با جدیت و تدبیر در حوزه نفت و گاز ادامه یافته و به دیگر حوزه‌های اقتصادی و تجاری تسری پیدا کند.

  • فروپاشی دیوار تحریم

    فروپاشی دیوار تحریم

    اگر توافق‌نامه برجام را به ترک برداشتن دیوار تحریم تعبیر کنیم، بی‌شک قرارداد هفته گذشته با ایران با توتال را باید فروریختن این دیوار دانست، این قرارداد فتح‌بابی است که پس از سال‌ها تحریم مطلق، دروازه‌های کشور را به سوی سرمایه‌گذاران خارجی باز کرد و بعد از مدت‌ها اولین شرکت معتبر بین‌المللی نفتی مجددا وارد بازار ایران شد.

  • آقای زنگنه، بازهم قراردادهای بزرگ ببندید

    آقای زنگنه، بازهم قراردادهای بزرگ ببندید

    آقای زنگنه! آن کس که باید به شما بگوید سرمایه‌گذاری خارجی بشود، باید با جهان تعامل سازنده کنیم، باید جلو رانت‌خواری‌ها را بگیریم، باید چهره زشت فقر را از کشور بزداییم، باید پشت سر هم قرارداد ببندیم و گزینه‌های خود را بیشتر کنیم ملت بزرگ ایران است که در 29 اردیبهشت ماه با صدای رسا و رسمی و محکم و بی‌تردید به آقای روحانی آری گفتند.

  • قرارداد فاز 11، پیروزی یا شکست؟

    قرارداد فاز 11، پیروزی یا شکست؟

    امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی با کنسرسیومی به رهبری شرکت توتال فرانسه را باید در زمره مهم‌ترین دستاوردهای دولت یازدهم در ماه‌های پایانی فعالیت آن ارزیابی کرد.

  • توتال سواری دلواپسان

    توتال سواری دلواپسان

    امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی در 12 تیرماه اگرچه با استقبال افکار عمومی و حمایت نخبگان سیاسی و اقتصادی کشور در طیف‌های مختلف سیاسی حتی جریان سیاسی مقابل دولت همراه شد و تحرک جدیدی را به اقتصاد کشور بخشید اما در مقابل فرصت و بهانه ای جدید برای اقلیتی انگشت شماری از مخالفان دولت فراهم کرد تا به صورت هماهنگ و هدفمند، جریان سازی و فضاسازی جدیدی را علیه دولت آغاز کنند.

  • یک مخالفت سازمان یافته؟

    یک مخالفت سازمان یافته؟

    هنگامی که رئیس جمهوری در افتتاحیه یک سایت مربوط به اصناف از این که در آینده خصوصی سازی واقعی خواهد شد و نمی‌گذارد که مالکیت صنایع واگذار شده به خصولتی‌ها برسد، گفت، خودش خوب می‌دانست که خصوصی سازی واقعی به معنای قطع برخی دست‌ها از اقتصاد ایران است و باید انتظار داشته باشد که «برخی دوستان!» در حاشیه نماز جمعه و راهپیمایی روز جهانی قدس به جای گفتن مرگ بر اسرائیل، پیوند روحانی و بنی‌صدر را مطرح کنند!

  • فاز 11 و نادیده گرفتن واقعیت‌ها

    فاز 11 و نادیده گرفتن واقعیت‌ها

    فاز 11 آخرین بلوک از مخزن مشترک پارس جنوبی است که برای توسعه آن با کنسرسیوم توتال، سی ان پی سی آی چین و پتروپارس با رهبری توتال قرارداد منعقد شده است.

  • وقتی توتال یک هفته تیتر یک می‌شود

    وقتی توتال یک هفته تیتر یک می‌شود

    قرارداد نفتی توتال، باوجود آشکار بودن منافعش برای جمهوری اسلامی‌ایران و بی‌سابقه بودنش از زمان شروع تحریم‌های ناشی از سیاست هیجانی دولت‌های نهم و دهم، همچنان به مذاق دلواپسان خوش نیامده است، در این میان اما، کیهان همان طور که انتظار می‌رفت، گوی سبقت را در عرصه دلواپسی ربود و در اقدامی‌جالب، توتال برای یک هفته تمام تبدیل به سوژه اصلی این روزنامه شد.

  • قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی از نگاهی دیگر

    قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی از نگاهی دیگر

    امضای قرارداد جدید میان ایران و شرکت توتال درحالی خبرساز شد که می‏‌توان از آن با عنوان برگی از افتخارات دولت یازدهم در دیپلماسی انرژی یاد کرد؛ موفقیتی که رسانه‌‏های خارجی، محافل دیپلماتیک و سیاست‌گذاران انرژی آن را به‌دقت رصد می‌‏کنند، اما برخی منتقدان دولت با بحث‏‌های فرعی و گاه ایذایی سعی در مخدوش‌کردن آن داشته‌‏اند.

  • بودن یا نبودن دلواپسان

    مسئله با قراردادهای نفتی این است

    بودن یا نبودن دلواپسان

    ماجرای آغاز شده با انعقاد قرارداد با شرکت فرانسوی توتال از سوی مخالفان این روزها به یک منازعه و مناقشه تبدیل شده است، امری که برای توسعه کشور می‌تواند گام‌های موثری باشد قربانی منازعات سیاسی می‌شود که تنها دغدغه‌ای که ندارد منافع ملی است.

  • تبلور برد - برد در قراردادهای خارجی ایران

    تبلور برد - برد در قراردادهای خارجی ایران

    سبک انعقاد و تنظیم قراردادهای سرمایه‌گذاری خارجی از طرف دولت یازدهم در این مقطع، نشان از آن دارد که طراح این پروژه‌ها اهداف متنوعی اعم از سیاسی، امنیتی، اقتصادی و نظامی را ترسیم کرده‌اند، اندیشه برد-برد رئیس جمهوری بخوبی بر شاخصه معاهدات بین‌المللی ایران محاط شده است.

  • طرحی برای جایگزینی تعقل و منافع ملی به جای مخالفت و موافقت همیشگی​

    نامه های یک جاسوس نفتی

    طرحی برای جایگزینی تعقل و منافع ملی به جای مخالفت و موافقت همیشگی​

    فیلم «نامه های یک جاسوس نفتی» به تبیین این پارادایم مشترک یعنی وجود دیدگاههای «موافق و مخالف همیشگی» در رابطه با رویکرد تعامل اجتماعی و همکاری های فنی و اقتصادی در صنعت نفت پرداخته و در ادامه با نگاهی جامعه شناختی به ضرورت «تغییر حوزه تفکر و اندیشه» در این حوزه تاکید کرده است.

  • توتال در آغاز یک راه

    توتال در آغاز یک راه

    قرارداد شرکت ملی نفت ایران و شرکت توتال سرانجام امضا شد تا به عنوان بزرگترین دستاورد برجام معرفی شود، این قرارداد که پنج میلیارد یورو ارزش دارد، فناوری‌های نوینی را در اختیار ایران قرار می‌دهد.

  • روی دیگر سکه توتال

    روی دیگر سکه توتال

    قرارداد اخیر دولت با توتال فرانسه موجبات حملات شدیدی از سوی تندروها به دولت را فراهم کرده ‌است.

  • مزایای قرارداد توسعه فاز 11

    مزایای قرارداد توسعه فاز 11

    قرارداد توسعه فاز یازدهم میدان گازی پارس‌جنوبی بین وزارت نفت و شرکت توتال که قراردادی به ارزش 8/4‌ میلیون دلار است، امضا شد، این قرارداد که برای بهره‌برداری از میدان گازی مشترک ایران و قطر امضا شده از جهات مختلف یک پیروزی برای کشور ما و وزارت نفت محسوب می‌شود.

  • قرارداد «توتال»؛ موفقیتی برای کل نظام

    قرارداد «توتال»؛ موفقیتی برای کل نظام

    به نظر می‌رسد از نظر برخی طیف‌های اصولگرایان هر قراردادی در دولت روحانی منعقد شود، سر کشور کلاه رفته است. این اتفاق در جریان قرارداد توتال هم تکرار شد و البته چیز عجیبی نیست. اساساً مخالفان دولت داوری در این حوزه‌ها را صرفاً بر پایه آرزوهای خود انجام می‌دهند.

  • توتال یا توتالچای؟!

    توتال یا توتالچای؟!

    دوستان اصولگرا این بار سر از قرارداد توتال درآورده و آن را توتالچای یا ترکمانچای اول نامگذاری کرده‌اند (تاریخ نشان داده که این دوستان علاقه شدیداللحنی به نامگذاری‌های با مسما دارند).حرف حساب این دوستان هم این بوده است که «اگر بدانید در این قرارداد چه به ما می‌رسد و چه عاید طرف فرانسوی می‌شود؟»

  • حضور توتال از ثمرات برجام است

    حضور توتال از ثمرات برجام است

    امروز حضور توتال و فروش نفت به سطوح پیش از تحریم‌ها از ثمرات برجام است، از آن‌ها که برجام را زیر سوال می‌برند، می‌پرسم: امروز اگر برجام نبود چه وضعی داشتیم؟​

  • پیامدهای سیاسی و دیپلماتیک حضور توتال در ایران

    پیامدهای سیاسی و دیپلماتیک حضور توتال در ایران

    قرارداد توتال با ایران اگر چه دارای دستاوردهای اقتصادی فراوان برای ایران است، اما پیش از آن‌که این قرارداد موضوعی اقتصادی باشد، دارای ابعاد، پیام‌ها و پیامدهای سیاسی و دیپلماتیک در عرصه جهانی خواهد بود.

  • توتال در فاز ١١ پارس جنوبی

    توتال در فاز ١١ پارس جنوبی

    نخستین قرارداد بین‌المللی در صنعت نفت در شرایط پسابرجام، روز دوشنبه (12 تیرماه) برای توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی با حضور شرکت فرانسوی توتال، شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (CNPCI) و شرکت ایرانی پتروپارس امضا شد.

  • قرارداد فاز 11 به زبان ساده

    قرارداد فاز 11 به زبان ساده

    امضای نخستین قرارداد در قالب الگوی جدید، حرف و حدیث بسیار روی مدل بازپرداخت و سهم کارفرما و پیمانکار از میزان فروش در پی داشت. با فرض بر این‌که گمانه زنی‌های خلاف، از روی عمد نیست و تنها از ندانستن و ناآگاهی است جا دارد توضیحی ساده در راستای نحوه برداشت مالی از این پروژه داده شود.

  • درباره قرارداد بزرگ نفتی

    درباره قرارداد بزرگ نفتی

    در آستانه چهلمین سال حیات پر برکت انقلاب اسلامی هستیم. انتظار است که پس از نشیب و فراز های گوناگون و تعاملات متنوعی که میان جریانات سیاسی فعال در کشور در دهه های اخیر برقرار بوده است و استقرار همه نهادهای قانونی در کشور به حدی از قاعده مندی و پختگی در روابط دست یافته باشیم و الگوئی برای رتق و فتق امور و حل اختلافات مورد توافق قرار گرفته باشد.

  • به‌کارگیری ظرفیت‎های داخلی در قراردادهای جدید نفتی

    به‌کارگیری ظرفیت‎های داخلی در قراردادهای جدید نفتی

    سال‎ها از عمر قانون استفاده حداکثری از توان و ظرفیت‌های داخلی و همچنین برقراری نظام تعرفه برای واردات کالاهایی که تولید مشابه در داخل کشور دارند، می‌گذرد و خوشبختانه در کشور اقدام‎های خوبی در رشد تولیدات صنعتی و حمایت از تولید کنندگان، سازندگان و پیمانکاران داخلی صورت گرفته است.

  • پیام ضدتحریمی «توتال» به آمریکا

    پیام ضدتحریمی «توتال» به آمریکا

    امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی با شرکت فرانسوی توتال، نخستین قرارداد با یک شرکت بین‌المللی انرژی اروپایی است که در بیش از 12 سال گذشته به امضا رسیده است.

  • قرارداد توتال یک قرارداد برد- برد است

    قرارداد توتال یک قرارداد برد- برد است

    به طور کلی اجرای قراردادهای جدید نفتی با شرکت معظم توتال فرانسه که برای توسعه فاز ١١ پارس جنوبی کلید می‌خورد، یکی از قراردادهای ارزشمندی است که می‌تواند فرآیند توسعه، اشتغال و انتقال فناوری را در یک شرایط کاملا برد - برد برای کشورمان ایجاد کند.

  • دولت‌ها؛ رویکردها و قراردادهای نفتی

    عمر نخستین قرارداد به دولت یازدهم قد داد

    دولت‌ها؛ رویکردها و قراردادهای نفتی

    امروز (دوشنبه، 12 تیرماه) نخستین قرارداد در قالب شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای جدید نفتی با هدف توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا و برنامه توسعه تنها فاز تعیین‎تکلیف نشده این میدان گازی مشترک مشخص شد.

  • وقتی ضعف دانش فنی و اطلاعات موثق مبنای انتقاد از قراردادهای نفتی است

    وقتی ضعف دانش فنی و اطلاعات موثق مبنای انتقاد از قراردادهای نفتی است

    یکی از ایرادهای وارد شده به دولت یازدهم را «به سرانجام نرسیدن الگوی جدید قراردادهای نفتی و جذب پایین سرمایه خارجی در صنعت نفت و گاز» دانسته‌اند.

  • یک صدا برای منافع ملی ایران

    یک صدا برای منافع ملی ایران

    بدون تردید و در شرایط کنونی، جهش صنعت نفت 109 ساله ایران از تحصیل 2 مسیر ممکن خواهد بود، «سرمایه و تکنولوژی» و راه حل ورود این 2 مهم، از محل اجرایی شدن و عقد قراردادهای جدید نفتی می‌گذرد.

  • ​ضرورت استفاده از فناوری‌های روزآمد در صنعت نفت

    ​ضرورت استفاده از فناوری‌های روزآمد در صنعت نفت

    شمارش معکوس برای امضای قرارداد همکاری به‎منظور توسعه و بهره برداری بلندمدت میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت فرانسوی توتال برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی آغاز شده است.

  • نفت و ضرورت نقش‎آفرینی در معادلات منطقه‎ای

    نفت و ضرورت نقش‎آفرینی در معادلات منطقه‎ای

    روند توسعه و تولید نفت در دولت یازدهم با تکیه بر اصل «اولویت دهی به میدان‎های مشترک» دنبال شده است و اگر به خود یادآوری کنیم که تنها 10 تا 12 درصد نفت خام کشور از محل میدان‎های مشترک برداشت می‎شود، بیش از هر زمان دیگری متوجه ظرفیت‎های بی‎شمار ایران در حوزه نفت خواهیم شد.