فناوری‌ دانش‌بنیان‌ها به‌ هوشمندسازی چاه‌ها منجر می‌شود

رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز از آغاز احیای چاه‌های کم‌بازده و غیرفعال از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: فناوری‌ دانش‌بنیان‌ها می‌تواند در چاه‌های معمولی هم به‌کار گرفته شود و از این مسیر هوشمندسازی چاه‌ها در شرکت ملی نفت جاری شود.

به گزارش خبرنگار شانا، محمداسماعیل کفایتی عصر امروز (سه‌شنبه، چهارم بهمن‌ماه) در آیین تنفیذ نخستین قرارداد احیای چاه‌های کم‌بازده و غیرفعال شرکت ملی نفت ایران به یک شرکت دانش‌بنیان در مرکز همایش‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) با بیان اینکه شرکت‌های بسیاری برای احیای چاه‌های کم‌بازده و غیرفعال شرکت ملی نفت ایران اعلام آمادگی کردند، گفت: پس از بررسی صلاحیت‌ بعضی از آنها انتخاب شدند و طرح فناورانه غالب این شرکت‌ها پذیرش شد.

وی در تشریح فرآیند انتخاب دانش‌بنیان‌ها برای اجرای طرح احیای چاه‌های کم‌بازده و غیرفعال ادامه داد: طرح توجیهی نخست یکم اسفندماه ۱۴۰۰ تدوین شد و ارکان درگیر موضوع در گام معکوس، مسئله را برای این شرکت‌ها توصیف کردند و امسال طرح توجیهی دوم و رویدادهای مرتبط با موضوع احیای چاه‌های کم‌بازده و غیرفعال تدوین شد و شورای اقتصاد طرح را تصویب کرد و پس از آن کار با کارگروه فناور اقتصادی دنبال شد.

رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز افزود: پس از آن شرکت‌ها خواهان اطلاعات چاه‌ها شدند و شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اطلاعات ۸۹ چاه را در اختیار گذاشت و شرکت‌ها طرح‌های پیشنهادی خود را ارائه کردند و کار بررسی آنها آغاز شد و انتظار می‌رود در بهمن‌ماه پایان یابد.

کفایتی با بیان اینکه وعده آغاز این طرح‌ها را در دی‌ماه داده بودیم، تصریح کرد: بر همین اساس دوتا از شرکت‌های که رقابتی نبودند برای احیای چاه‌هایشان انتخاب کردیم و یکی از شرکت‌ها را که آماده قرارداد بود برای احیای آنها انتخاب کردیم و امروز قرارداد تنفیذ شد.

وی با بیان اینکه کار بررسی طرح‌های پیشنهادی بسیار پیچیده است و بخش‌های بسیاری درگیر هستند، گفت: فناوری‌های مطلوبی ارائه شده است که اگر به تجربه موفق در بالادست منجر شود، چاه‌های معمولی نیز می‌توانند از این فناوری‌ها بهره‌مند شوند.

رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز با بیان اینکه دیاکو انرژی شرکت مستعدی است، گفت: اجرای این پروژه می‌تواند ما را با بحث هوشمندسازی چاه‌ها آشنا کند.

چاه‌های کم‌بازده بی‌بی‌حکیمه احیا می‌شوند

علیرضا نصراله‌نژاد، مدیرعامل شرکت دیاکو انرژی که مجری نخستین طرح احیای چاه‌های کم‌بازده و غیرفعال در میان شرکت‌های دانش‌بنیان است نیز در این آیین ضمن ابراز خرسندی از انتخاب این شرکت گفت: این شرکت از سال ۱۳۹۵ به پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز پیوست و از سال ۹۸ روی طرح‌ احیای چاه‌های کم‌بازده و غیرفعال کار کرده است و بر موضوع فرازآوری مصنوعی هم تمرکز دارد.

وی فناوری‌های فرازآوری گاز و پمپ‌های ای‌اس‌پی را محور کار شرکت خود دانست و تصریح کرد: در این زمینه بحث هوشمندسازی فرازآوری گاز را دنبال کردیم و با مهار پارامترهای آن به‌دنبال بهره‌وری بالا از چاه‌ها هستیم.

مدیرعامل شرکت‌ دیاکو انرژی قرارداد کنونی را تشریح و تصریح کرد: با این قرارداد در میدان نفتی بی‌بی‌حکیمه ۳ چاه را برای احیا در دست می‌گیریم.

کد خبر 467716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =