برون‌رفت از چالش ناترازی با استفاده از ظرفیت‌های دیجیتالی

معاون وزیر نفت در امور گاز یکی از مهم‌ترین راه‌حل‌ها برای رفع ناترازی و مشکلات انرژی را استفاده از ظرفیت‌های دیجیتالی در بحث هوشمندسازی دانست و گفت: تنها با مدیریت هوشمندانه مصرف انرژی است که می‌توان با این چالش مقابله کرد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی در نشست مشترک با معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که چهارشنبه (هفتم آذر) در ساختمان مرکزی این شرکت برگزار شد، اظهار کرد: هم‌اکنون اراده مناسبی در دولت و مجلس برای رسیدگی به مسئله ناترازی انرژی در تمامی بخش‌ها وجود دارد و همه نهادها در این زمینه هم‌نظر هستند؛ این تحولات نشان‌دهنده یک رویکرد ملی برای حل مشکلات ناترازی انرژی است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت متولی رفع ناترازی انرژی است، لازم است که اقدام‌هایی جدی برای مدیریت بهتر منابع انرژی انجام شود. همکاری میان دولت، مجلس و بخش خصوصی می‌تواند به ایجاد راهکارهای مؤثر برای حل مشکلات ناترازی انرژی کمک کند.

معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین راه‌حل‌ها برای رفع ناترازی و مشکلات انرژی، استفاده از ظرفیت‌های دیجیتالی در بحث هوشمندسازی است، ادامه داد: در این زمینه، هیچ راه‌حل پایدار و اثربخش دیگری وجود ندارد و تنها با مدیریت هوشمندانه مصرف انرژی است که می‌توان با این چالش مقابله کرد.

توکلی ادامه داد: این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت منابع انرژی است تا بتوان از هدررفت سوخت جلوگیری کرد، چراکه در نهایت، برای بهبود وضعیت و حل مشکلات ناترازی انرژی، همکاری بین بخش‌های مختلف ضروری است و این اقدام‌ها می‌تواند به ایجاد یک سیستم پایدارتر و کارآمدتر در بحث مدیریت منابع انرژی ازجمله راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند مدیریت انرژی کمک کند.

وی با توجه به اقدام‌هایی که از سال‌هایگذشته در این زمینه انجام شده است، گفت: این تلاش‌ها باید به‌صورت یکپارچه و هماهنگ پیش برود. نیاز داریم که ظرفیت‌های موجود را برای مدیریت بهتر انرژی، چه در بحث داده‌های کلان و چه در کنترل هوشمند با نگاه یکپارچه، به‌کار بگیریم.

عدالت انرژی با مدیریت صحیح منابع

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، ناترازی انرژی و اتلاف منابع را ازجمله چالش‌های جدی کشور عنوان کرد و توضیح داد: باید تلاش کنیم با استفاده از داده‌های دقیق و تحلیل‌های علمی، برنامه‌هایی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش ناترازی ارائه دهیم.

توکلی با بیان ‌اینکه همکاری بین بخش‌های مختلف و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای رفع چالش ناترازی، ضروری است، تصریح کرد: باید به این نکته توجه کنیم که مدیریت صحیح منابع انرژی نه‌تنها به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند بلکه می‌تواند به افزایش بهره‌وری، پایداری سیستم انرژی کشور و عدالت انرژی منجر شود.

وی افزود: پس در این زمینه، ما با توجه به همکاری پیش‌ روی شرکت ملی گاز ایران و سازمان فناوری اطلاعات و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن سازمان در رسیدن به شرکت ملی گاز هوشمند، با شما همگام هستیم.

لزوم تقویت زیرساخت‌های فناوری

معاون وزیر نفت با اشاره به تهدید حملات سایبری و نگرانی‌های امنیتی یادآور شد: لازم است زیرساخت‌های فناوری اطلاعات تقویت شوند. همچنین، باید بر روی یکپارچه‌سازی سیستم‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین تمرکز کرده تا بتوان چالش‌های موجود را برطرف کرد.

توکلی برای موفقیت در مدیریت انرژی و کاهش ناترازی آن، همکاری بین بخش‌های مختلف دولت و استفاده از تجربیات بین‌المللی را ضروری عنوان کرد و گفت: این اقدام‌ها می‌تواند به ایجاد یک سیستم پایدارتر و کارآمدتر در مدیریت منابع انرژی کمک کند، همچنین برای مدیریت ناترازی انرژی و بهینه‌سازی مصرف گاز در کشور، برگزاری نشست‌های منظم و مستمر بین دو سازمان، می‌تواند به ایجاد هماهنگی و شفافیت در روند کار کمک کند.

وی افزود: برای پیشبرد پروژه‌های هوشمندسازی و بهبود زیرساخت‌های ارتباطی در کشور، نیاز به یک رویکرد جامع و هماهنگ داریم. یکی از چالش‌های اصلی در این زمینه، نبود قوانین و مقررات مدون است که می‌تواند مانع توسعه پروژه‌ها و استفاده بهینه از فناوری‌های نوین شود.

فراهم کردن بستر هوشمندسازی به‌صورت امن و پایدار

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره استفاده از زیرساخت‌های کشور توضیح داد: زیرساخت‌های مورد نیاز ارتباطی، عملیاتی و هوشمندسازی باید به‌صورت امن و پایدار فراهم شود. در این زمینه می‌توان به ارتباطات فیبر نوری و پوشش تلفن همراه و زیرساخت ارتباطی اینترنت اشیا اشاره کرد.

به گفته توکلی، با توجه به مشکلات موجود در پوشش تلفن همراه، به‌ویژه در مناطق دورافتاده مانند عسلویه، ضروری است که اپراتورها و نهادهای دولتی همکاری بیشتری داشته باشند.

وی استفاده از فناوری‌های نوین مانند کنتورهای هوشمند را عاملی مهم در کمک به بهینه‌سازی مصرف انرژی دانست و اظهار کرد: این کنتورها با دقت بالا و قابلیت خوانش خودکار، امکان کنترل بهتر مصرف را فراهم می‌کنند و اطلاعات دقیقی در مورد مقدار مصرف ارائه می‌دهند.

معاون وزیر نفت در پایان، با قدردانی از تعامل دوجانبه با وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمینه مدیریت مصرف انرژی در کشور گفت: در برنامه هفتم توسعه، بحث ابردولت و ایجاد پلتفرم‌های هوشمند نیز باید مورد توجه قرار گیرد. این پلتفرم‌ها باید با زیرساخت‌های موجود هماهنگ شوند تا بتوانند به طور مؤثر عمل کنند.

کد خبر 650094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =