مدیریت امور اوپک و روابط با مجامع انرژی
-
مهمترین یافتههای مجمع کشورهای صادرکننده گاز منتشر شد
مهمترین یافتههای مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) نشان میدهد در سال ۲۰۲۲ میلادی بازارهای گاز جهان با نوسانها و تغییرهای بنیادینی روبهرو بوده است که بیشتر آنها از تحولات ژئوپلیتیک و سرمایهگذاری ناکافی در صنعت گاز در یک دهه گذشته ناشی میشود.
-
اداره مطالعات انرژی و تغییر اقلیم وزارت نفت بررسی کرد
اقتصاد سوخت فسیلی آمریکا در حال فروپاشی است؟
مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی و اداره مطالعات انرژی و تغییر اقلیم وزارت نفت در گزارش اخیر خود به این نکته اشاره دارد که در هفتهها و ماههای اخیر، تعدادی از رهبران صنعت نفت اعلام کردهاند انقلاب نفت و گاز شیل آمریکا به پایان خود رسیده است، اما کمتر کسی درباره اینکه چرا این رویدادها همزمان اتفاق میافتد و بهواقع چه معنایی دارد، صحبت میکند.
-
آسیا همچنان محرک اصلی بازار مصرف نفت در ۲۰۲۳
تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۳ نسبت به ۲۰۲۲ رشد ۲.۳۱ میلیون بشکهای را نشان میدهد. در این میان چین و هند همچنان بزرگترین محرک اصلی بازار مصرف نفت در این سال هستند، براساس آمار منتشرشده از سوی اوپک، سهم چین از افزایش تقاضای جهانی نفت ۵۹۰ هزار بشکه (۲۶ درصد) خواهد بود، آژانس بینالمللی انرژی اما سهم چین از این افزایش را ۹۰۰ هزار بشکه (۴۷ درصد از رشد تقاضای ۱.۹۰ میلیون بشکهای توسط این منبع) اعلام کرده است، در این میان روسیه هم به یکی از صادرکنندگان مهم نفت به چین تبدیل شده است.
-
افزایش ریسک سرمایهگذاری در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برای سرمایهگذاران همراه با مخاطره (ریسک) است، در حالی که به گفته آژانس بینالمللی انرژی، بیش از ۲ تریلیون دلار سرمایهگذاری سالانه در برق پاک تا سال ۲۰۳۰ برای دستیابی خالص انتشار کربن صفر نیاز است.
-
-
توازن قوای جدید در بازار جهانی نفت
تحولات بنیادین بازار نفت نشان میدهد تحولات سال ۲۰۲۲ نقطه آغازی برای یک زورآزمایی تازه در بازار نفت شده است که در آینده نهچندان دور، توازن قوای جدیدی را به همراه خواهد داشت.
-
تا سال ۲۰۳۰ محقق خواهد شد
افزایش ۱۳۰ درصدی فرصتهای شغلی مرتبط با تولید انرژی پاک
فرصتهای شغلی مرتبط با تولید انرژی پاک، از ۶ میلیون کنونی به نزدیک به ۱۴ میلیون شغل تا سال ۲۰۳۰ میرسد که بیش از نیمی از این مشاغل مربوط به تولید خودروهای برقی، صفحههای فتوولتاییک خورشیدی، نیروگاههای بادی و پمپهای حرارتی است.
-
فراخوان اوپک برای دریافت آثار جوایز پژوهشی و مقاله تحقیقاتی
دبیرخانه اوپک برای دریافت آثار فعالان حوزه تحقیقات و پژوهش در سال ۲۰۲۳ میلادی فراخوان داد.
-
برای نخستین بار و از سوی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز
گزارش ماهانه بازار گاز جیئیسیاف منتشر شد
دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز برای نخستین بار گزارش ماهانه بازار گاز حاوی ارزیابی مهمترین تحولات بازار گاز در سال ۲۰۲۲ را برای استفاده عموم منتشر کرد.
-
تازهترین گزارش چشمانداز بازار گاز مجمع کشورهای صادرکننده گاز نشان داد
تأمین ۷۴ درصد از تولید گاز جهان تا ۲۰۵۰ از محل طرحهای تازه
مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) انتظار دارد ۷۴ درصد از تولید گاز طبیعی جهان تا سال ۲۰۵۰ از محل پروژههای تازهای تأمین شود که در آینده آغاز خواهند شد بنابراین تقویت سرمایهگذاری در صنعت گاز بهویژه در بخش بالادستی و توسعه زنجیره تأمین اهمیتی بسیار دارد.
-
آغاز رکود اقتصادی آمریکا در آیندهای نزدیک
منحنی بازدهی اوراق قرضه آمریکا به حالت معکوس درآمده و اختلاف نرخ بازدهی اوراق قرضه سه ماهه و ۱۰ ساله در آمریکا، از اواخر سال گذشته تاکنون منفی شده که از شروع رکود اقتصادی در این کشور در آینده نزدیک حکایت دارد و از لحاظ تاریخی مشابه روندهای سالهای ۱۹۸۰ و ۱۹۸۱ میلادی است.
-
کمبود ۵۷ میلیارد مترمکعبی گاز در اروپا
مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی در گزارشی اعلام کرد که پیشبینی میشود در صورت توقف کامل جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا از ابتدای سال ۲۰۲۳ و کاهش موجودی ذخیرهسازیهای گاز اروپا به مقدار یکسوم ظرفیت در پایان زمستان جاری این منطقه با ۵۷ میلیارد مترمکعب کمبود گاز در سال ۲۰۲۳ روبهرو باشد.
-
تأثیر دیپلماسی اقلیمی بر امنیت انرژی
مدیریت امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت در هفتهنامه اخیر خود به بررسی تحولات انرژی و تغییر اقلیم در سال ۲۰۲۳ و نقش بارزتری دیپلماسی اقلیمی بر تعادل بین اولویتهای جهانی اقلیم و امنیت انرژی پرداخته است.
-
چالشهای تحقق پدیده گذار انرژی در جهان
مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت در گزارشی با اشاره به وجود اجماع جهانی قوی درباره پدیده «گذار انرژی»، چالشهای اجرایی این مهم همچون بازگشت امنیت انرژی بهعنوان نیاز اصلی کشورها را تشریح کرد.
-
مروری بر تحولات بازار نفت در ۲۰۲۲
بازار نفت در ۲۰۲۲ سالی پرفراز و نشیب با تحولاتی عمیق را پشت سر گذاشت بهطوری که این تحولات باعث شده است چشمانداز سال ۲۰۲۳ با تردیدهای فراوانی روبهرو باشد و در پی آن بسیاری از مؤسسهها معتبر در برآوردهای خود دچار تردید شوند.
-
-
بحران انرژی سبب بهبود قابل توجه کارآیی انرژی جهان میشود
اقدامهای بهینهسازی مصرف انرژی در سال ۲۰۲۲ در سطح جهانی شتاب گرفته است زیرا دولتها و مصرفکنندگان بهطور فزایندهای به اقدامهای بهرهوری بهعنوان بخشی از پاسخهای خود به اختلالهای عرضه سوخت و قیمتهای بیسابقه انرژی روی آوردهاند که نشاندهنده نقطه عطف بالقوه پس از چند سال پیشرفت با نرخ آهسته در این زمینه است.
-
-
چین، شرور جدید تغییرات اقلیمی/ رشد سریع گازهای گلخانهای در روسیه و چین
ایالات متحده که تازه پس از ۳۰ سال از مخالفت خود با ایجاد صندوق «ضرر و زیان» برای کشورهای فقیرتر که بدترین آثار بحران اقلیمی را متحمل میشوند، دست کشیده است، نشان داده است که تصویر دیرینهاش بهعنوان شرور جهانی اقلیمی اکنون باید به یک مقصر جدید چسبانده شود: چین.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
آیا گذار جهانی به خالص انتشار صفر چند دهه به تعویق میافتد؟
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در تازهترین گزارش خود هشدار داد که بدون همکاری بینالمللی در حوزه فناوری، گذار جهانی به خالص انتشار صفر میتواند چند دهه به تعویق بیفتد.
-
برنامه شرکتهای چینی برای گذار انرژی چیست؟
افزایش درآمدهای بخش بالادستی نفت و گاز سه شرکت بزرگ ملی نفت چین در نتیجه افزایش اخیر قیمتهای نفت و گاز ابزاری برای پیشبرد برنامههای گذار انرژی و کربنزدایی فعالیتهای آنها فراهم کرده است.
-