نشست بررسی وضع ناترازی انرژی با حضور وزیر نفت برگزار شد

هم‌زمان با آغاز بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی نشست ارزیابی وضع ناترازی انرژی در کشور و پیش‌بینی راهبردها و راهکارهای رفع این مشکل در نشست چهار وزیر مرتبط با حوزه انرژی با رئیس مجلس، رؤسا و اعضای کمیسیون‌های تخصصی مرتبط برگزار شد.

به گزارش شانا به نقل از خانه ملت، نشست بررسی وضع ناترازی انرژی در آستانه بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه (یکم تیرماه) با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، رؤسای کمیسیون‌های انرژی، کشاورزی، صنایع و معادن مجلس و وزیران نفت، نیرو، صمت و جهاد کشاورزی برگزار شد.

جواد اوجی، وزیر نفت در این نشست نبود سرمایه‌گذاری و توسعه نیافتن میدان‌های گازی و پتروپالایشگاه‌ها را از جمله دلایل ایجاد ناترازی در حوزه انرژی دانست و گفت: در برنامه هفتم توسعه باید درصدد پیش‌بینی راهکارهایی برای بهینه‌سازی در مصرف انرژی باشیم.

وی با بیان اینکه در کشور بیش از چهار برابر استاندارد دنیا مصرف انرژی انجام می‌شود، تصریح کرد: ایجاد انگیزه و زمینه لازم برای سرمایه‌گذاران یکی از راهکارهای افزایش تولید در بخش‌های مختلف صنعت انرژی محسوب می‌شود، بنابراین با پیش‌بینی راهبردهای مشخص می‌توان مصرف غیراستاندارد را کاهش داد که نتیجه آن سبب رفع ناترازی در حوزه انرژی می‌شود.

قالیباف نیز در این نشست با اشاره به اینکه ناترازی انرژی در کشور تهدید محسوب می‌شود و باید با اتخاذ راهکارهای کارشناسی این موضوع را به فرصت تبدیل کنیم، افزود: با توجه به اینکه در حال تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه برای پنج سال آینده کشور هستیم، باید مسیر درست در این عرصه دنبال شود.

وی در پایان این نشست با بیان اینکه تعداد مسائلی که می‌توانیم در برنامه توسعه حل کنیم کمتر از تعداد انگشتان یک دست است، گفت: یکی از این مسائل انرژی است و اتفاقاً اولویت اول ما باید حل مسائل مربوط به انرژی در کشور باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تحول در کشور را در گرو مدیریت فرصت‌های همراه با ریسک دانست و تصریح کرد: تهدید و فرصت در مدیریت جهادی معنایی ندارد و بی‌شک تحول زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم فرصت‌های دارای ریسک را به‌خوبی مدیریت کنیم.

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز درباره علل وجود ناترازی در حوزه انرژی کشور اظهار کرد: اوایل انقلاب فقط ظرفیت تولید ۷ هزار مگاوات برق در کشور وجود داشت و همه نیروگاه‌ها نیز فرسوده بود، اما اکنون کشور یک میلیون کیلومتر خطوط توزیع برق دارد و خدمات فنی مهندسی در حوزه برق و آب ۱۰۰ درصد به خودکفایی رسیده است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه منطقی کردن سرمایه‌گذاری، تأمین مالی، اصلاح الگوی مصرف و بهینه‌سازی از جمله راهکارهای اثرگذار برای رفع ناترازی در صنعت برق به‌عنوان صنعت مادر به شمار می‌آید، گفت: قانون مانع‌زدایی از صنعت برق از مترقی‌ترین قوانینی است که باید از مفاد آن در تصویب برنامه هفتم توسعه استفاده شود.

عباس علی‌آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با تأکید بر اینکه حوزه انرژی برای ایران یک نقطه قوت به شمار می‌آید که نباید از آن غافل شد، اعلام کرد: این مهم در حالی است که نبود بهره‌وری درست و وجود ناترازی می‌تواند این نقطه قوت را به تهدید تبدیل کند، از این رو باید در این بخش با دیدگاه کارشناسی مسائل بررسی شود.

وی بر نقش صنایع در رفع ناترازی انرژی کشور تأکید کرد و افزود: باید در کارگروه‌های تخصصی موضوع ناترازی بررسی شود تا بخش‌های مختلف صنایع دچار مشکل و آسیب نشوند.

کد خبر 474620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =