-
تعمیرات اساسی در پارس جنوبی؛ نوسازی قلب تپنده انرژی کشور
تعمیرات اساسی در پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی کشور، آغاز شده است تا با نوسازی و بهبود زیرساختها، ظرفیت تولید گاز طبیعی را افزایش دهد. این پروژه که بهعنوان گامی کلیدی برای ارتقای بهرهوری و کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی در نظر گرفته شده، نهتنها به تقویت تأمین انرژی داخلی کمک میکند، بلکه زمینهساز تحقق اهداف توسعه پایدار کشور نیز خواهد بود. با انجام این تعمیرات، پارس جنوبی بار دیگر بهعنوان قلب تپنده صنعت انرژی ایران درخشش خود را بازمییابد.
-
اقدامی ویژه برای یافتن «گازهای گمشده»
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران طرح کلان و راهبردی وزارت نفت و صنعت گاز برای پایاندادن به گازدزدی و یافتن گازهای گمشده را تشریح کرد.
-
نبض صنعت نفت در دستان پرتوان نخبگان ایرانی
پالایشگاه نفت تهران میزبان اعضای بنیاد ملی نخبگان بود تا بتواند با بهرهگیری از این سرمایههای ملی، نقشی شکوهمندانه از توان ایرانی و پیوند آن با صنعت نفت را به تصویر بکشد.
-
اوجگیری تولید و توزیع سوخت مایع در تابستان/ روزانه ۲۶۵ میلیون لیتر سوخت مایع در کشور توزیع میشود
وزارت نفت افزون بر تأمین پایدار سوخت نیروگاهها در روزهای اوج مصرف برق و گرمای بیسابقه تابستان امسال، با وجود جهش مصرف بنزین و رسیدن رقم مصرف به ۱۴۷ میلیون لیتر در روز پیش از تاسوعای حسینی (۲۴ تیر) سوخت جایگاههای سراسر کشور را نیز تأمین و توزیع کرده است.
-
۲ بار مُهر تأیید مجلس انقلابی بر عملکرد وزارت نفت دولت سیزدهم/ صنعت نفت مانند اسب زینشده و آماده جهش، تحویل دولت بعد میشود
رشد بالای اقتصادی بخش نفت در کشور و افزایش تولید و صادرات نفت در کنار توجه به سرمایه انسانی، ازجمله دستاوردهای مهم وزارت نفت در سه سال اخیر بوده که نتایج مطلوبی برای کشور در پی داشته است. آنگونه که گزارش و گفتههای چندباره نمایندگان مجلس شورای اسلامی نشان میدهد، عملکرد این وزارتخانه و تأثیر آن در به دست آوردن موفقیتهای خیرهکننده در حوزههای مختلف ازجمله ارتقای رشد اقتصادی، همچنین موضوعهای زیستمحیطی بههیچوجه قابل انکار نیست.
-
کرامت سرمایه انسانی؛ اولویت وزارت نفت دولت سیزدهم
معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی با بیان اینکه شرایط سرمایه انسانی در ابتدای دولت سیزدهم مناسب نبود، گفت: با حمایت وزیر نفت و رئیسجمهوری شهید، حل همه خواستهها و مطالبات کارکنان در مسیر کارشناسی قرار گرفت.
-
امضای ۱۸ میلیون یورو قرارداد اعطای لیسانس در دولت سیزدهم
گامهای پایانی تحقق وعده بومیسازی کاتالیستهای صنعت پتروشیمی
وزارت نفت دولت سیزدهم بومیسازی همه کاتالیستهای مورد نیاز صنعت پتروشیمی را تا پایان ۱۴۰۴ با هدف خودکفایی کشور وعده داده بود که هماکنون دانش فنی ۹۸درصد آن داخلیسازی شده است و با امضای قرارداد داخلیسازی پنج کاتالیست باقیمانده از سند کاتالیست صنعت نفت، بیشک دستیابی به دانش فنی همه کاتالیستها در سال آینده بهطور کامل محقق میشود.
-
احداث پارکهای شیمیایی؛ راهبرد دولت سیزدهم برای خلق ثروت و اشتغالزایی حداکثری در کشور
وزارت نفت دولت سیزدهم همسو با تحقق سیاست تکمیل زنجیره ارزش، احداث پارکهای شیمیایی را در دستور کار قرار داد تا با ایجاد اشتغالزایی بالا، منبع تولید ثروتی عظیم برای کشور باشند.
-
به بهانه امضای موافقتنامه راهبردی انتقال گاز با روسیه
نگاهی به کارنامه موفق دولت سیزدهم در دیپلماسی انرژی
دیپلماسی انرژی عبارت است از تعاملات مبتنی بر طرحها، برنامهها، راهبردها، سیاستها و اقدامهایی که جمهوری اسلامی ایران در حوزههای تولید، توزیع و مصرف انرژی در قبال دیگر کشورها در مجامع بینالمللی بهمنظور ارتقای منافع و امنیت ملی خود ترتیب داده و به انجام میرساند.
-
ارتقای سلامتی خانواده بزرگ صنعت نفت در دولت سیزدهم
سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در دولت سیزدهم برای ارائه خدمات درمانی مطلوب به کارکنان این صنعت و همجواران تأسیسات نفتی اقدامهای ارزندهای انجام داده و توانسته است به دستاوردهای بزرگی در این راه برسد.
-
مدیرعامل شرکت ملی نفت اعلام کرد
افزایش ۳۰۰درصدی درآمدهای نفتی در دولت سیزدهم/ تعامل سازنده بهجای رقابت بازدارنده
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از افزایش ۳۰۰درصدی درآمدهای نفتی ایران در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: برای افزایش سهم ایران در بازار نفت، تعامل سازنده را جایگزین رقابت بازدارنده کردیم.
-
گزارشی از اقدامهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در دوره ۳۳ ماهه دولت سیزدهم
مبارزه جدی با قاچاق سرمایه ملی سوخت تا اجرای سیاستهای غیرقیمتی مدیریت مصرف
توسعه زیرساختهای سوخترسانی، نوسازی زیرساختها و روزآمدسازی تجهیزات سامانه هوشمند سوخت، نوسازی ناوگان حملونقل فرآورده، اجرای سیاستهای غیرقیمتی برای مدیریت بهینه مصرف، اجرای طرحهایی برای مقابله با عرضه خارج از شبکه سوخت و توزیع بدون کمترین وقفه از اقدامهای برجسته در دوره ۳۳ماهه فعالیت دولت مردمی به شمار میآیند که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی آن را در کنار عملیات شبانهروزی و بیوقفه توزیع سوخت زمینی، هوایی و دریایی کشور اجرا کرده است.
-
دانشبنیانشدن صنعت نفت؛ حرکت از واردات به سمت جهش تولید
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه در فهرست منابع بلند وزارت نفت تعداد شرکتهای سازنده از یکهزار و ۵۰۰ شرکت به ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت رسید، اعلام کرد: برای نخستین بار تعداد شرکتهای سازنده از شرکتهای تأمینکننده در این فهرست پیشی گرفت که این افتخاری برای صنعت نفت به شمار میآید.
-
دستاوردهای صنعت پالایش نفت در دولت مردمی چه بود؟
افزایش ۱۳درصدی ظرفیت پالایشی تا جهش ۱۰۰درصدی صادرات گاز مایع
نگاهی به عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نشان میدهد صنعت پالایش در دوران فعالیت دولت سیزدهم توانسته است افزون بر بهبود آمارهای کمّی و کیفی تولید فرآوردههای نفتی، در حوزه صادرات، تولید و توزیع پایدار سوخت، همکاری با کشورهای همسایه، صدور خدمات فنی و مهندسی گامهای مهمی بردارد.
-
معیشت نیروی انسانی؛ دغدغه وزارت نفت دولت سیزدهم
توجه به سرمایه انسانی در وزارت نفت دولت سیزدهم در سه سال اخیر نمودی روشنتر یافت و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت که متولی این حوزه است، تلاش کرد وضع معیشتی و کاری کارکنان صنعت نفت را بهبود ببخشد.
-
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز:
وابستگیها را قطع و بر توانمندی سازندگان ایرانی تمرکز کردیم
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد این شرکت در دولت سیزدهم وابستگیها را قطع و بر توانمندسازی سازندگان ایرانی تمرکز کرده است.
-
انتقال بیش از ۸۰۴ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به مبادی مصرف در دولت سیزدهم
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران از انتقال بیش از ۸۰۴ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در دولت سیزدهم از مرداد ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۳ خبر داد.
-
بهرهبرداری از ۳.۵ میلیارد دلار طرح از سوی صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم
صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم ۱۷ طرح را به ارزش حدود ۳.۵ میلیارد دلار به بهرهبرداری رسانده و ۱۴ طرح پتروشیمی را آغاز کرده است.
-
هوشمندسازی توسعه ساخت داخل در صنعت پتروشیمی
صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم با تمرکز بر بههمرسانی عرضه و تقاضا، زمینه لازم را برای استفاده حداکثری از توانمندیهای داخلی و مشارکت مردم در توسعه صنعت پتروشیمی فراهم کرد.
-
با هدف حمایت از سازندگان و شرکتهای دانشبنیان داخلی محقق شد
کارنامه درخشان دولت سیزدهم در تولید بار اول کالاهای راهبردی صنعت نفت
وزارت نفت در دولت سیزدهم با هدف گذر از تحریمها، رفع نیازها، تأمین تجهیزات صنعت نفت و توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری همکاری خود را با شرکتهای دانشبنیان افزایش داد و با ایجاد بازار واقعی و پایدار برای شرکتهای دانشبنیان، برای سومین سال پیاپی رتبه نخست تولید بار اول کالاهای راهبردی را کسب کرد.
-
همت وزارت نفت برای حفظ محیطزیست با افزایش گازرسانی به نیروگاهها
بررسی فعالیت وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران بهویژه در دولت سیزدهم از گامهای مطلوب برای افزایش گازرسانی به نیروگاهها حکایت دارد که سبب حفظ محیطزیست میشود.
-
گامهای بلند صنعت گاز برای بهینهسازی مصرف گاز طبیعی
هزینهکرد ۳۰۸ میلیارد تومانی برای بهسازی موتورخانهها تا همکاریهای فرادستگاهی
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران تازهترین برنامهها و اقدامهای این شرکت با هدف بهینهسازی مصرف انرژی را تشریح کرد.
-
کارنامه ۱۰۰۰ روزه صنعت پالایش ایران از دریچه بهینهسازی محصولات
اقدامهای اساسی دولت سیزدهم برای کیفیسازی سوخت پالایشگاههای کشور چه بود؟
دولت سیزدهم بنا به اهمیت توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز کشور در کاهش خامفروشی، مقاومسازی اقتصاد و بیاثرسازی تحریمها و با توجه به شرایط و محدودیتهای کشور، توجه به صنعت پالایش را بهعنوان صنعتی مهم در زنجیره ایجاد ارزش افزوده در صنایع نفت در اولویت قرار داد و همزمان با رویکرد تازه کاهش خامفروشی و حرکت بهسوی تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر، کیفیسازی سوخت و ارتقای محصولات تولیدی در صنایع پالایشی نیز در دستور کار قرار گرفت.
-
نفت ایران؛ از سهم دربار تا سفره مردم
بازخوانی تاریخ ۱۱۶ساله طلای سیاه در اقتصاد ایران
از سحرگاه پنجم خرداد ۱۲۸۷ شمسی که نفت در مسجدسلیمان فوران کرد، نفت و سیاست درهم گره خورد تا با تغییرات در یکی از این دو مقوله، مورد دیگر نیز خود را با شرایط تازه تطبیق دهد. در نتیجه با تحولات سیاسی پرفرازونشیبی که ایران در ۱۰۰ سال اخیر از سر گذرانده، نفت نیز سرنوشتی پرنوسانی را تجربه کرده است.
-
از ساخت منازل مسکونی کارکنان تا پیشرفت قابل توجه طرحهای توسعهای
جان تازه در تن پیر پالایشی پایتخت
پالایشگاه نفت تهران بهعنوان یکی از قدیمیترین پالایشگاههای کشور در سال ۱۳۴۶ تکمیل و راهاندازی شد. ظرفیت اسمی این پالایشگاه ابتدا معادل ۸۵ هزار بشکه در روز بود که با اصلاحات فرایندی، ظرفیت تولید فرآوردههای نفتی آن تا سال ۱۳۵۵ به ۱۲۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت. البته مصرف فزاینده سوخت در کشور سبب شد ساخت و راهاندازی پالایشگاه دوم آن در دستور کار قرار بگیرد و ظرفیت پالایش بخش دوم نیز با انجام برخی تغییرات به ۱۱۰ هزار بشکه تا سال ۱۳۸۲ افزایش یابد تا درمجموع با ظرفیت حدود ۲۵۰ هزار بشکه به فعالیت خود ادامه دهد.
-
«بهینهسازی مصرف»؛ اسمِ رمز عبور از ناترازی انرژی در نمایشگاه بیستوهشتم
بهینهسازی مصرف انرژی از کلیدواژههایی بود که از روز نخست و در آیین گشایش بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی مورد توجه وزیر نفت، مدیران و کارشناسان صنعت نفت قرار گرفت.
-
خیز ایران برای ورود به باشگاه صادرکنندگان برتر تجهیزات نفتی
مدیرکل نظام تأمین و تجاریسازی فناوری وزارت نفت با تأکید بر اینکه وزارت نفت در دولت سیزدهم همواره کوشیده است در دوران تحریم، با حمایت از تولید داخل، کالاهای موردنیاز صنعت نفت را تأمین کند، گفت: تاکنون بیش از ۸۵درصد تجهیزات موردنیاز صنعت نفت بومیسازی شده است و ایران میتواند در آینده نزدیک یکی از صادرکنندگان مطرح تجهیزات صنعت نفت باشد.
-
مجری طرح احداث مخازن راهبردی نفت خام گوره خبر داد
صرفهجویی ۹۶۰ میلیون دلاری با بهرهبرداری از مخازن ذخیرهسازی گوره
مجری طرح احداث مخازن راهبردی نفت خام گوره با اشاره به اینکه با بهرهبرداری از این مخازن، سالانه ۹۶۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی در کشور محقق میشود، گفت: مهمترین هدفی که برای طراحی این مخازن در نظر گرفته شده، تأمین پایداری تولید نفت و استمرار آن برای تأمین انرژی کشور است.
-
فرایند تولید بنزین از متانول بهطور کامل با «بنزین پتروشیمیها» متفاوت است
یک کارشناس حوزه انرژی بر تفاوت کامل فرایند تولید بنزین از متانول با فرایند تولید «بنزین پتروشیمیها» تأکید کرد و گفت: «بنزین پتروشیمیها» در واحدهای آروماتیکی تولید میشد، درحالیکه تولید بنزین از متانول در واحدی با فرایند و کاتالیست متفاوت انجام میشود.
-
رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز:
اقتصاد صنعت نفت با مشارکت و سرمایهگذاری مردم متحول میشود
رئیس پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز با بیان اینکه الگوی اقتصاد با مردمیشدن در همه زمینهها ازجمله صنعت نفت باید تغییر کند، گفت: با مشارکت و سرمایهگذاری مردم میتوانیم اقتصاد صنعت نفت را متحول کنیم.