-
-
۶ روایت از ملی شدن صنعت نفت؛ از مذهبی تا چپگرایانه
مؤلف کتاب «رویهها و سیاستهای نفتی ایران از قاجار تا کودتای ۲۸ مرداد» ۶ کلان روایت غالب در جامعه ایرانی و سطح بینالمللی درباره ملی شدن صنعت نفت را تشریح کرد.
-
اگر راه مصدق تداوم مییافت....
مؤلف کتاب «ایران و دولت ملی در جنگ جهانی اول» گفت: اگر راه مصدق تداوم مییافت و منتج به استقرار یک دولت دموکراتیک، پیشرو و سازنده در ایران شده بود و استبداد داخلی و استعمار خارجی را مهار میکرد شاید راه درخشانتری ایجاد میشد.
-
از قرارداد دارسی تا ملی شدن نفت؛ مسیر مبارزه با استعمار
زمینههای تاریخی ملی شدن صنعت نفت را باید در قرارداد دارسی (دوره قاجار) و سپس قرارداد ۱۹۳۳ (دوره رضاشاه) جستوجو کرد. به مرور و با رشد آگاهی بین ایرانیان زمینههای اعتراضی نسبت به جنبههای استعماری شرکت نفت انگلیس و ایران و کشورهای خارجی اوج گرفت و همین امر به ملی شدن صنعت نفت در مجلس شانزدهم شورای ملی منجر شد.
-
راز نفت ایران در قلب خلیج فارس
جزیره راز یا همان جزیره سیری آخرین جزیره و خشکی ایران در قلب خلیج فارس، نفتیترین جزیره ایران است که در آن نفت از پنج میدان نصرت، اسفند، سیوند، دنا و الوند تولید شده و صادر میشود.
-
تحویل بیش از ۶۶۰ میلیون لیتر سوخت مایع نیروگاهی در یک هفته
آخرین آمارها نشان میدهد در هفته گذشته (چهارم تا دهم اسفند) با توجه به کاهش بیسابقه دما در کشور، با رکوردی بیسابقه در صنعت پالایش در مجموع ۶۶۰ میلیون و ۲۳۶ هزار لیتر سوخت مایع نیروگاهی تحویل شد که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۴۴ درصد افزایش یافته است.
-
نیاز صنعت نفت به سرمایهگذاری ۱۷ تریلیون دلاری
دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با اعلام اینکه برای تضمین رشد اقتصاد جهانی، سرمایهگذاری ۱۷ تریلیون دلاری در صنعت نفت نیاز است، اعلام کرد: ۱۴ تریلیون دلار از این مقدار برای بخش بالادستی، ۲ تریلیون دلار برای بخش پاییندستی و حدود یک تریلیون دلار یا بیشتر برای بخش میانی باید سرمایهگذاری شود.
-
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش خبر داد:
تعریف ۵ مگاپروژه فناورانه در صنعت پالایش
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از تعریف پنج مگاپروژه فناورانه در صنعت پالایش خبر داد و گفت: تکمیل زنجیره ارزش فرآوردهها، بهبود فرآیندهای پالایش، رفع تنگناهای عملیاتی، تحول دیجیتال و مدیریت داراییهای فیزیکی هرکدام با بیش از ۲۰ زیرپروژه در این مگاپروژهها در نظر گرفته شده است.
-
تحویل بیش از ۷ میلیارد لیتر نفتگاز نیروگاهی در دولت چهاردهم
مجموع تحویل نفتگاز نیروگاهی در ۶ ماهه استقرار دولت چهاردهم بیش از ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر بوده که بیانگر رشد ۴۱ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال است.
-
چقدر گاز در روزهای سرد امسال به نیروگاهها تحویل شد؟
آغاز سرمای زودرس و زمستان سرد سبب ثبت رکوردهای متعددی در مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری شد، با این حال آمارها نشان میدهد تحویل گاز به نیروگاهها در ماههای آذر، دی و بهمن با وجود افزایش مشترکان روندی افزایشی داشته است.
-
۴۶ سال صنعت نفت از نگاه مدیران؛ دستاوردها، چالشها/۶
افزایش ظرفیت تولید و تبدیل ایران به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز جهان، ایجاد تمدن انرژی جدید در پارس جنوبی، توسعه میدانهای نفتی غرب کارون، بلوغ صنعت گاز و ... از مهمترین دستاوردها و چالشهای این صنعت در ۴۶ سالی است که از انقلاب اسلامی ایران میگذرد.
-
سهم ۱۰۰ میلیارد دلاری پارس جنوبی از تولید ناخالص داخلی ایران
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، سهم ۱۰۰ میلیارد دلاری پارس جنوبی از تولید ناخالص داخلی سالانه کشور را بیانکننده نقش مؤثر این شرکت در اقتصاد و امنیت ملی کشور خواند و گفت: درخت تنومند انقلاب اسلامی ایران که نزدیک به نیم قرن از عمر خود را پشت سر گذاشته است، با تکیه بر ظرفیتهای عظیمی از این دست، همچنان پرقدرت به مسیر خود ادامه خواهد داد.
-
۴۶ سال صنعت نفت از نگاه مدیران؛ دستاوردها، چالشها/۵
رشد دانش و سرمایههای انسانی در صنعت نفت، توسعه صنعت پتروشیمی با بهرهبرداری از میدان مشترک پارس جنوبی، توسعه شبکه انتقال گاز، استمرار تولید و صادرات نفت در شرایط جنگ و تحریم و... مهمترین دستاوردهای صنعت نفت پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بهشمار میرود.
-
۴۶ سال صنعت نفت از نگاه مدیران؛ دستاوردها، چالشها/۴
افزایش تولید نفت و گاز پس از جنگ تحمیلی و همکاری با شرکتهای بینالمللی، تربیت و پرورش متخصصان و کارشناسان داخلی و افزایش مهارت، برقرار نشدن پیوند میان صنعت نفت و دانشگاهها و مراکز علم و ... از مهمترین دستاوردها و چالشهای این صنعت در ۴۶ سالی است که از انقلاب اسلامی ایران میگذرد.
-
۴۶ سال صنعت نفت از نگاه مدیران؛ دستاوردها، چالشها/۳
نقش بیبدیل صنعت نفت در تأمین مخارج و هزینههای کشور در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن، توسعه پارس جنوبی بهعنوان یکی از عوامل توسعه صنعتی کشور، تقویت توان داخلی و ایجاد روحیه اتکا به نیروی انسانی ازجمله مهمترین دستاوردهای این صنعت در سالهای پس از انقلاب اسلامی ایران عنوان شده است.
-
مسیر توسعه صنعت گاز ایران؛ از انقلاب تا امروز
ایران با توسعه صنعت گاز پس از پیروزی انقلاب اسلامی به یکی از پیشروان تولید و توزیع گاز طبیعی در جهان تبدیل شده است، این صنعت نقش کلیدی در تأمین رفاه و انرژی و رشد اقتصادی کشور ایفا میکند.
-
گامهای بلند نفت؛ از اکتشاف تا تولید
صنعت عظیم نفت پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تکیه بر توان داخلی و دانش بومی دستاوردهای چشمگیری را به دست آورده است. امروز، صنعت نفت و گاز ایران به نمادی از خودکفایی، استقلال و پیشرفت ملی تبدیل شده است و متخصصان و مهندسان ایرانی در عرصههای مختلف این صنعت از اکتشاف تا تولید گامهای بلندی برداشتهاند.
-
۴۶ سال صنعت نفت از نگاه مدیران؛ دستاوردها، چالشها/۲
نقش بیبدیل صنعت نفت در تأمین مخارج و هزینههای کشور در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن، توسعه پارس جنوبی بهعنوان یکی از عوامل توسعه صنعتی کشور، تقویت توان داخلی و ایجاد روحیه اتکا به نیروی انسانی ازجمله مهمترین دستاوردهای این صنعت در سالهای پس از انقلاب اسلامی ایران عنوان شده است.
-
صنعت نفت پیشران اقتصاد ایران در تلاطمها و تحریمها
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به نقش صنعت نفت در اقتصاد کشور طی دهههای اخیر اظهار کرد: در ۴۶ سال گذشته، صنعت نفت پیشران اقتصاد ایران بوده و در تلاطمها و تحریمها علیه کشور راه نجات انقلاب اسلامی بهشمار رفته است.
-
۴۶ سال صنعت نفت از نگاه مدیران؛ دستاوردها، چالشها/۱
توسعه پارس جنوبی و میدانهای نفتی غرب کارون، توانمندی شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی، ملی شدن واقعی صنعت نفت، ایجاد خودباوری و استقلال و... از مهمترین دستاوردهای این صنعت در ۴۶ سالی است که از انقلاب اسلامی ایران میگذرد.
-
صنعت نفت ایران؛ روایتی از ایستادگی و پیشرفت
داستان صنعت نفت در ۴۶ سالگی انقلاب اسلامی را بهگونهای دیگر باید نوشت؛ نه مانند گزارشهای رسمی، بلکه با طعم واقعیت تلاشهای مردان و زنانی که به قیمت جان خود در سالهای جنگ و تحریم، بدون حضور شرکتهای خارجی اجازه ندادند حتی یک روز تولید و صادرات نفت ایران متوقف شود.
-
کاشت جنگلهای حرا در استان بوشهر با حمایت وزارت نفت
وزارت نفت و شرکتهای تابعه آن، از سالهای ابتدایی حضور خود در استان بوشهر، همسو با مسئولیت اجتماعی برای حفاظت از محیطزیست و توسعه فضای سبز، بیش از ۱۲۰ هکتار جنگلکاری در این منطقه انجام دادهاند.
-
کاهش شدت مصرف انرژی با تحول در زیرساختها
اجرای هفت پروژه ملی در حوزه حملونقل سبب کاهش شدت مصرف انرژی در کشور، توسعه زیرساختهای پایدار و کاهش آلودگی زیستمحیطی میشود. این طرحها که شامل توسعه ریلی، نوسازی ناوگان دیزلی و ارتقای سامانههای پایش هوشمند هستند، آیندهای روشن برای سیستم حملونقل کشور ترسیم کردهاند.
-
با وجود موجی از تحولات ژئوپلیتیک در جهان محقق شد
حفظ قیمت نفت سنگین ایران در سال پرنوسان ۲۰۲۴
قیمت نفت سنگین صادراتی کشورمان در ابتدا و انتهای سال میلادی ۲۰۲۴ با وجود فراز و و فرودهای بسیار با قیمت ۷۳ دلار در هر بشکه شروع و با همین قیمت این سال را پشت سر گذاشت.
-
تولید و توزیع فرآوردههای نفتی از برنامه وزارت نفت فراتر رفت
افزایش قابلتوجه تولید و تحویل سوخت مایع در چهار ماهه اخیر با مدیریت دقیق و راهبردی سبب شد روزهای سرد امسال با تأمین پایدار سوخت نیروگاهی، بدون چالش جدی در تأمین انرژی کشور سپری شود.
-
«ناترازی»؛ عنوانی محترمانه برای رفتار غلط
معاون وزیر پیشین اقتصاد ضمن انتقاد از بیتوجهی برنامههای توسعه به موضوع تأمین پایدار انرژی گفت: سیاستگذاران در طول سالهای گذشته با اتخاذ سیاستهای مختلف، مصرف انرژی را افزایش دادند، اما توجه کافی به موضوع بهینهسازی مصرف و سرمایهگذاری برای افزایش تولید انرژی در کشور وجود نداشت.
-
خط لوله بندرعباس، گامی برای تقویت زیرساختهای انرژی
خط لوله تأمین خوراک بندرعباس، گامی برای تقویت زیرساختهای انرژی کشور بهشمار میرود که بهطور مستقیم بر ناترازی انرژی و تأمین پایدار خوراک این پالایشگاه تأثیرگذار است.
-
چرا تکلیف قانونی مصرف مازوت در تابستان اجرا نشد؟
کارشناس انرژی با طرح این پرسش که چرا تکلیف قانونی مصرف مازوت در تابستان اجرایی نشده است؟ اظهار کرد: اکنون بیش از ۹۰ درصد از تولید برق کشور از سوختهای فسیلی تولید میشود. هیچ کشوری با منابع تجدیدناپذیر خود این کار را نمیکند، این ثروت برای نسلهای بعدی هم است.
-
وزارت نفت به تنهایی نمیتواند ناترازی انرژی را حل کند
مدیر پیشین مهندسی و رئیس نظارت بر عملیات صادرات گاز گفت: راه علاج ناترازی انرژی نه از راه واردات گاز، بلکه از راه اجماع همه دستگاهها و نهادهای دولتی و خصوصی مرتبط برای رفتن به سمت مصرف بهینه انرژی است و وزارت نفت بهعنوان تولیدکننده انرژی در کشور به تنهایی نمیتواند مشکل ناترازی انرژی را حل کند.
-
دلیل اصلی خاموشیها در پاییز ۱۴۰۳ چه بود؟
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اکنون نیروگاههایی در کشور فعال هستند که بازدهی ۱۹ درصدی دارند، گفت: این در حالی است که راندمان ۴۴ درصدی نیروگاهها در دنیا موضوعی طبیعی به حساب میآید.