-
ضرورت توجه به بهینهسازی مصرف سوخت در بخش صنعت
در سطح کلان، افزایش شاخص بهرهوری انرژی سبب افزایش شاخص کل بهرهوری اقتصاد میشود. طبق تعریف، شاخص بهرهوری انرژی عکس شاخص شدت انرژی است و از تقسیم تولید ناخالص داخلی به مصرف نهایی انرژی حاصل میشود.
-
نگاهی به موضع اخیر یک فعال محیط زیست درباره هورالعظیم
اینکه به صداقت، شرافت و دانش کسی اعتقاد داشته باشی و بعد ببینی که سوار بر موج بیاعتمادی به دولت و بیاعتمادی به هر فردی که پاسخگو باشد، شانتاژ میکند و با رندی تمام خود را همسو با اشخاصی نشان میدهد که مخالفت با آنها ممکن است هزینههایی برایش داشته باشد، دردآور است.
-
راهبردهای مهم برای کاهش شدت انرژی
از ویژگیهای متفاوت حملونقل در ایران میتوان به پایین بودن سرانه مالکیت خودرو، اما شدت انرژی بالا، ناوگان فرسوده سبک و سنگین، بالا بودن مصرف سوخت و آلایندگی خودروهای تولیدی کشور، پایین بودن طول خطوط ریلی در کشور و وضع نابسامان ناوگان موتورسیکلت و تولیدات آن اشاره کرد.
-
نمایشگاه نفت امسال را جدیتر بگیریم
۱۸ اردیبهشت ماه ۹۷ بود که ترامپ رسما خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام کرد و حالا درست حدود یک سال بعد، پمپئو، وزیر خارجه این کشور هم اعلام کرده معافیتهای نفتی ایران از ۱۲ اردیبهشت امسال تمدید نمیشود. به جز ترامپ و تهدیدها و توهماتش که دیگر دنیا به آن عادت کرده، این اردیبهشتهای تحریمی، برای نفتیها فصل مشترک دیگری هم دارد: برگزاری نمایشگاه بینالمللی صنعت نفت.
-
چرا به صفر رساندن فروش نفت ایران شدنی نیست؟
موسسه تحقیقاتی آمریکایی کارنگی با بررسی اقدام نفتی واشنگتن علیه تهران نوشته است که این اقدام آمریکا مانند بقیه پروژهها با شکست مواجه خواهد شد.
-
تاثیر تصمیمهای غیرمنطقی ترامپ بر بازار نفت
قیمت نفت صعودی شد
قیمت نفت خام برنت دیشب برای نخستین بار در سال ۲۰۱۹، از ۷۱ دلار برای هر بشکه گذشت. این افزایش قیمت ساعاتی بعد از تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی آمریکا رخ داد تا نشان دهد رئیس جمهوری آمریکا برخلاف توئیتهایش نه تنها به فکر ثبات در بازار نفت و کاهش قیمت سوخت در آمریکا نیست، بلکه با تصمیمهای غیر منطقی بازار نفت را متشنج کرده است.
-
نگاهی بر رویکرد حمایتی نفت از پایاننامههای تحصیلی
مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابعه، از سال ۱۳۸۰ تاکنون بالغ بر ۴۵۰۰ پایاننامه کارشناسی ارشد و دکترا را حمایت کرده و هماکنون نیز بیش از ۴۰۰ قرارداد دانشجویی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دست اقدام دارد.
-
شیوهنامه واگذاری تعمیرات اساسی ماشینهای دوار به بخش خصوصی
ماشینهای دوار قلب تپنده تولید نفت، گاز و پتروشیمی است. این ماشینآلات گرچه از منظر تعدادی حدود ۱۵ درصد ناوگان تجهیزات صنعت نفت را شامل میشوند، اما از لحاظ ارزش به دلیل بالا بودن فناوریهای ساخت، بیشترین ارزشهای مالی را داراست.
-
پاسخ به شبهات نامه 72 نماینده مجلس در نشست خبری زنگنه
نشست خبری وزیر نفت به منظور تشریح دستاوردهای صنعت نفت پس از انقلاب اسلامی، دیروز (16 بهمنماه) در حالی برگزار شد که بخش قابلتوجهی از این نشست، تحت تاثیر نامه 72 نماینده مجلس شورای اسلامی به سران قوا قرار داشت؛ نامهای در اعتراض به عملکرد بیژن زنگنه که خبرنگاران تقریبا سندیت بندبند آن را از وزیر جویا شدند. مرور پاسخهای زنگنه به این ابهامها و گاه اتهامها، خالی از لطف نیست.
-
زنگنه مرد روزهای سخت است…
مطمئنم خودش راضی نیست که دربارهاش این گونه بنویسم. همیشه همه را منع میکند از وارد شدن به بحثهایی با هدف دفاع از او، ولی چه کنم که یکی از آفات اخلاقی، ما را به خود مشغول کرده است که مدام به دیگران انگهای ناچسب بزنیم و مرتب برای همدیگر پرونده ردیف کنیم ـ لابد به قصد حذف ـ وگرنه که این داستانها را نمیساختیم!
-
پشت پرده فشارهای سیاسی به وزارت نفت
بهتازگی نامهای به امضای 72 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خطاب به سران قوا پیرامون مدیریت صنعت نفت در فضای رسانهای منتشر شد. تاملی اندک در فهرست امضاکنندگان نامه، خیلی سریع جریان سیاسی، ماهیت و اهداف آنها را از نگارش و انتشار این نامه مشخص میسازد.
-
رفراندوم نفتی علاج ایرادات بنیاسرائیلی
یکی از نهادهایی که در کشور مرکز جنجالهای خبری میشود مجلس شورای اسلامی است، یا بهتر بگوییم نمایندگانی که به جای پرداختن به اصل و کنه مسائل حساس و کلیدی این روزها با به حاشیه رفتنهای پیاپی، اصول کار این نهاد قانونی را زیر سوال میبرند.
-
مقاومت در مقابل زیادهخواهیها
در قدیم، برخی سریالهای تاریخی تلویزیون را که میساختند، تعبیرشان از جاسوسی به نفع بیگانگان این بود که نمایندگان دور یک میز مینشینند و هر یک به نفع قرارداد با یک کشور سخن میگویند. یکی دنبال منافع روس بود و دیگری دنبال پروس و آن دیگری منافع انگلستان را میپایید. غافل از اینکه جاسوسی فرم دیگری یافته که این بچهبازیها در محتوای آن جایی ندارد.
-
قانونگذارانی که به قوانین مصوب خود پایبند نیستند
مخالفت برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با وزارت بیژن زنگنه ادامه دارد. تا جایی که 72 تن از نمایندگان نامهای به سران قوا نوشتند برای تخریب ساختار مدیریتی وزارت نفت با استفاده از ابزار باز کردن زخمهای کهنه. در این نامه بار دیگر از قرارداد کرسنت یاد شده است و از طرفی هم به قرارداد توسعه فاز 11 پارسجنوبی توسط توتال اشاره میشود، اما مسئله این است که این نامه در اصل با آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی تطبیق ندارد.
-
مخالفان زنگنه چه میخواهند؟
از اساس نمایندگان مخالف دولت به دنبال تضعیف آن هستند و رویکردشان به مسائل دولت منفی است، به همین جهت هر چه وزیران قویتر باشند، بیشتر مورد هجمه این افراد قرار میگیرند. این مخالفان رویکردشان به مسائل کشور متفاوت با نمایندگان موافق دولت و خود دولت است و آن چیزی را که دیگران سفید میبینند، آنها سیاه میبینند.
-
چه کسانی مردان جنگ نیستند!
استیضاحهای پیاپی، پرسش، نامه و ... بهانهجوییهای انتخابات سال آینده برای جناحهای سیاسی است یا بازماندن از منافع ناشی از کاسبگری تحریم یا واقعا حفظ منافع ملی؟!
-
قضاوت درباره عیار واقعی ادعاها و عملکردها
منتقدان بیژن زنگنه میتوانند به او نقد کنند که چرا تمایل به جذب شرکتهای غربی و سرمایهگذاران خارجی در صنعت نفت ایران دارد، اما نمیتوانند او را متهم به بیتوجهی به شرکتهای داخلی کنند.