-
بنزین و سیانجی، ضرورت ایجاد جانمایی مناسب در سبد مصرف سوخت بخش حملونقل
مراجعه به آرشیو خبرگزاریها در چند ماه اخیر نشان میدهد که عمده مناطق کشور بهواسطه استفاده از سیانجی موفق به صرفهجوییهای قابلتوجهی در مصرف بنزین شدهاند. برای نمونه در یک بازه 9 ماهه از ابتدای سال در مناطق کردستان 131 میلیون لیتر و اردبیل 155 میلیون لیتر صرفهجویی مصرف بنزین ثبت شده است.
-
بهینهسازی انرژی و توسعه مشاغل سبز
مطابق ماده 65 قانون اصلاح الگوی مصرف، وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است در تدوین و اجرای برنامههای آموزشی دورههای فنیوحرفهای ذیربط، آموزشهای موثر و روشهای بهینهسازی کاربرد انرژی را طبق نظر وزارتخانههای نفت و نیرو لحاظ کند.
-
عوامل تاثیرگذار بر مصرف سوخت حملونقل درونشهری
انرژی مصرفی در بخش حملونقل در برگیرنده همه انرژیهایی است که برای جابهجایی افراد و کالاها از طریق جادهها، خطوط ریلی، هوایی و آبی مصرف میشود.
-
رویکرد تخصیص اعتبار در صندوق توسعه ملی
در خبرها آمده بود که رئیس صندوق توسعه ملی ضمن بازدید از چند طرح صنعت نفت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، بر ضرورت تامین اعتبار این طرحها از محل صندوق تاکید کرده است. چند ماه قبل نیز اعضای صندوق توسعه ملی و وزارت نفت در نشست مشترکی مقرر کرده بودند کارگروه ویژه بررسی ابزارها و محملهای تامین مالی صنعت نفت در چارچوب استانداردهای ملی و بینالمللی تشکیل شود.
-
هدررفت انرژی پیش از رسیدن به مصرفکننده نهایی
از مجموع روزانه 9.321 میلیون بشکه معادل نفت خام انرژی اولیه تولید شده در کشور، 5.47 میلیون بشکه در سیستم داخلی انرژی کشور وارد میشود که از این میزان تنها ۳.۶۸ میلیون بشکه به دست مصرفکننده نهایی میرسد و بهطور میانگین حدود ٤٠ درصد از انرژی اولیه عرضه شده در کشور، پیش از رسیدن به مصرفکنندگان نهایی تلف میشود.
-
به بهانه یادبود زندهیاد دکتر ابوالفضل قائمی
گوهری بر الگوی اساطیر
شامگاه روز یکشنبه 16 دیماه 1397، بدون شک لحظه غمانگیزی بر تاریخ صنعت بومی بالادستی کشور است. زمانی که شادروان دکتر ابوالفضل قائمی پس از ارائه بیش از 50 سال خدمت صادقانه به مهندسی نفت کشور در سن 73 سالگی دیده از جهان فروبست.
-
بهینهسازی مصرف سوخت و هوای پاک
آلودگی هوا به عنوان چهارمین عامل مرگ و میر در جهان شناخته میشود و بر اساس مطالعات انجام شده 10درصد از مرگ و میرهای موجود در ایران بر اثر آلودگی هوا اتفاق میافتد، بهطوری که در سال 2016، آلودگی هوا سبب مرگ 33 هزار نفر در ایران شده است.
-
ضرورت تولید خودروهای کم مصرف
موتورهای کنونی تولیدی برای خودروهای سواری در کشور، در بازه توانی 113-57 اسب بخار و بازه گشتاوری 148-101 نیوتنمتر هستند و حجم این موتورهای چهار سیلندر 1.4 تا 1.8 لیتر با مصرف سوخت 7.2 تا 12.8 لیتر در 100 کیلومتر است. این فاصله بسیار زیاد با میانگین مصرف سوخت خودروها در دنیا بیانگر بیش از دو دهه عقبماندگی در این عرصه است.
-
سهم واقعی شرکت ملی نفت ایران از بودجه سال 98
پیشبینی حدود 612 هزار میلیارد تومان درآمد و بیش از 573 هزار میلیارد تومان هزینه برای شرکت ملی نفت ایران در بودجه سال 98، برخی را به این گمان واداشته است که چندصد هزار میلیارد تومان از بودجه سال آینده به این شرکت اختصاص مییابد؛ حال آنکه بدیهی است سهم شرکت ملی نفت ایران از درآمدهای حاصل از فروش نفت، گاز و میعانات گازی تنها 14.5 درصد است و ارقام منظور شده در جداول بودجه، با لحاظ سهم دولت و صندوق توسعه ملی است.
-
نگاهی به مستند زیر صفر مرزی ساخته مهدی افشارنیک
مهمترین پرسش درباره «زیر صفر مرزی» آن است که این مستند را باید در کدام دسته جای داد؟ با آنکه عناصری از اغلب این طبقهبندیها را در خود جای داده است، اما به نظر میرسد که گروه «مردمنگارانه» میتواند طبقه مناسبتری برای آن باشد.
-
مظلومیت بودجه نفت!
فقط کافی است در اینترنت کلمه بند «ق» یا ماده 12 را جستوجو کنید تا با انبوه مصاحبهها روبهرو شوید که جملگی معتقدند وزارت نفت باید در کشاورزی، نیرو، حملونقل جادهای، حملونقل ریلی و ... سرمایهگذاری کند تا موتور پیشرفت کشور به حرکت در آید. پس بخش اعظم بودجه که مربوط به وزارتخانههای دیگر است به چه منظوری صرف میشود؟
-
اشک تمساح در زمهریر گازرسانی به زاهدان
یکی از رفتارهای ناپسند درباره مشکلات اجتماعی، فرافکنیهای دور از تعقل افراد و جریانات است که به محض پیش آمدن یک واقعه ناگوار تلاش میکنند با ایجاد شانتاژ و استفاده از عواملی چون بمباران رسانهای و خبری، موضوع را به سوی تحریک احساسات و عواطف افراد سوق دهند.
-
ایران یکی از بزرگترین مصرفکنندگان سوختهای فسیلی است
گستردگی و تنوع منابع نفت و گاز از یک سو و پایین بودن قیمت حاملهای انرژی در کشور، ایران را به یکی از بالاترین کشورهای مصرف کننده سوختهای فسیلی بدل کرده، مصرف گاز طبیعی در ایران معادل مصرف گاز در کشور چین و همچنین معادل کل مصرف کشورهای حوزه اتحادیه اروپاست.
-
اوپک هنوز به طور کامل زیر سلطه سیاستهای ترامپ قرار نگرفته است
معافیت ایران در کاهش تولید نفت را اینگونه میتوان تحلیل کرد که اوپک هنوز بهطور کامل زیر سلطه سیاستهای ترامپ قرار نگرفته است.
-
اوپک زنگنه را فراموش نخواهد کرد
در وانفسای اخبار و تحولات منفی و نگرانکنندهای که در ماههای اخیر پیرامون اوپک و آینده آن منتشر شد، اجلاس 175وزرای نفت کشورهای عضو این سازمان در روزهای پایانی هفته گذشته و تصمیمات اتخاذ شده در آن با حضور کشورهای غیرعضو، جان تازهای به کالبد مهجور اوپک دمیده شد و این سازمان توانست در مقابل همه فشارهای سیاسی خارجی و بیمهریهای برخی اعضا، بار دیگر قد راست کند و موجودیت و اهمیت خود را در معادلات سیاسی و اقتصادی جهانی به اثبات رساند.
-
نشست اوپک؛ موفقیت یا بزرگنمایی؟
در مورد نشست اخیر اوپک در همین مدت کوتاه، نظراتی متفاوت و گاه متضاد مطرح شده است. برخی، آنچه را در نشست اوپک حاصل شده، موفقیتی تاریخی توصیف و برخی دیگر، آن را یک بزرگنمایی ارزیابی کردهاند. اما واقعیت چیست؟
-
زنگنه چانه میزند، مدعیان طعنه میزنند
جمعه 16 آذر 1397 یک روز متفاوت برای بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران و شاید اقتصاد ایران بود. اگر نخواهیم از کلمه «تاریخی» هم استفاده کنیم، باز نمیتوان چشم بر 10 ساعت مذاکره فشرده او با اعضای اوپک بست که طی آن کوشید ایران مشمول کاهش تولید نفت نشود؛ زیرا با اعمال تحریمها تولید نفت ایران کاهش یافته و دلیلی ندارد ایران به کاهشهای دیگر تن دهد.
-
نشست اوپک و ماجرای آنها که فقط تا نوک بینیشان را میبینند!
آنچه در پایان نشست اوپک در وین حاصل شد، موفقیت دیپلماسی نفتی ایران است و اگر عدهای بخواهند به هر قیمتی آن را کوچک کنند، فایدهای برایشان نخواهد داشت، زیرا بیش از هر چیز نشانه عمق حسد و دلواپسی آنها خواهد بود.
-
زنگ هشدار افول اوپک
اعلام خروج قطر از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) بحثها و تحلیلهای زیادی را در محافل سیاسی و اقتصادی بینالمللی پیرامون دلایل و پیامدهای این خروج برانگیخت.
-
تحریمهای لرزان نفتی
دولت آمریکا بر خلاف سیاستهای اعلامی 6 ماه پیش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور، در آستانه اجرایی شدن تحریم نفتی ایران، مجبور به معاف کردن بسیاری از کشورها از شمول تحریم نفت ایران شد. این اقدام که قابل پیشبینی بود، نشان از محدودیت قدرت مانور دولت آمریکا در اعمال تحریمهای اقتصادی به خصوص تحریمهای نفتی مطابق سیاستهای اعلامی ترامپ دارد.
-
شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی؛ ضرورتهای شکلگیری و توسعه
صنعت نفت به عنوان قوه محرکه اقتصاد کشور و متولی برنامهریزی، مدیریت و استحصال ارزشمندترین مزیت رقابتی کشور یعنی منابع هیدروکربنی، فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته، لیکن همواره سیر تطور و تکامل خود را با تمام مشکلات و موانع داخلی و بینالمللی طی کرده است.